Sunlight vm. 2020

Toimitus
9.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Enemmän vaihtoehtoja, lisää tyyliä ja yhtä juhlaa

Ulkoilmaseikkailuja, aitoa luontoa, uniikkia toimintaa… Tätä kaikkea tarjoaa saksalainen Sunlight kaikille, jotka haluavat kokea jotain ainutlaatuista. Mallivuoden 2020 matkailuautotarjonta on Sunlightilla laajempi kuin koskaan ennen. Lisäksi merkki juhlii näyttävillä XV-erikoismalleilla 15-vuotista taivaltaan yhtenä Euroopan johtavista edullisten matkailuautojen valmistajista.

Sunlightin laaja mallisto kattaa runsaasti vaihtoehtoja retkeilyautoista aina täysintegroituihin malleihin asti. Kaikki merkin ajoneuvot valmistetaan Saksassa, joten niiden laatuun voi aina luottaa.

Retkeilyauto CLIFF on saavuttanut suuren suosion myös Suomessa parin viimeisen vuoden aikana. Se on hinnaltaan ja varustukseltaan hyvin kilpailukykyinen. Uuden liikkuvan kodin saa alleen vain 42 000 eurosta alkaen.

Mallivuodelle 2020 CLIFFiä on kehitetty edelleen. Yksi keskeinen uudistus on lastenistuinten Isofix-kiinnitys. Myös tilaratkaisuja on kehitetty edelleen, samoin keittiön ergonomiaa.

CLIFF on tarjolla neljänä eri vaihtoehtona, pituusluokissa 5,41, 5,99 ja 6,36 metriä. Alle kuusimetrisestä mallista on tarjolla myös takaosan kerrosvuodejärjestelmä, joka on täydellinen vaihtoehto kaikkien neljän matkustajan majoittamiseen.

Van-sarja – kompakti ja ketterä uutuus

Sunlight esitteli tammikuussa täysin uuden Van-malliston, joka nähdään myös Lahden Caravan-messuilla syyskuussa. Autoja on jo tuotu Suomeen ja niiden myynti on saanut suorastaan lentävän lähdön.

Erikoisuutena on kaikkien ulkomittojen kompaktius. Leveyttä on 18 senttiä vähemmän kuin perinteisessä matkailuautossa eli 2,14 metriä. Myös korkeutta on laskettu – vertailukohdasta riippuen noin 20 senttiä (2,71 m).

Van-mallistossa on kaksi eripituista pohjaratkaisua. Näistä lyhyempi V60 on vain 5,99-metrinen poikittaisvuodemalli ja pidempi V66 puolestaan erillisvuodemalli, jonka pituus on 6,65 metriä. Molemmissa vaneissa on myös kookas takatalli.

Sisätiloissa on optimoitu esimerkiksi kaappien muotoilua siten, että sisälle saadaan avaruutta kapeammasta korista huolimatta. Myös ajoneuvojen omamassa on suorastaan häkellyttävän pieni: jopa isompi V66 pääsee kantavuudessa aina 800 kiloon asti.

Van-sarjan hintakilpailukyky on loistava: se on perinteistä vastaavaa matkailu-autoa noin 5 000 euroa edullisempi ja toisaalta samassa pituusluokassa olevien retkeilyautojen kanssa saman hintainen. V60:n hinta alkaa reilusta 42 000 eurosta.

Uutuuksia alle seitsemään metriin

Sunlightin puoli-integroitujen ja täysintegroitujen mallien määrä kasvaa uusilla tulokkailla. Suosittuun erillisvuodepohjaratkaisuun tulee kaksi täysin uutta mallia, jotka ovat alle seitsemän metriä pitkiä.

Uusi T 67 S on 6,96-metrinen puoli-integroitu ja I 67 S 6,98-metrinen täysintegroitu. Molempien mallien vastaavista sisarversioista on pystytty lyhentämään korin pituutta jopa reilut 40 senttiä ominaisuuksia silti karsimatta. Keskeinen muutos on kylpyhuoneen yhdistäminen yhdeksi yksiköksi ja istuinryhmän sivuttaisistuimen lyhentäminen.

Tarjolla ovat mukavat vuoteet, puoli-integroidussa myös mahdollisuus täysimittaiseen nostovuoteeseen sekä tilava L-mallin keittiö. Esimerkiksi takatalli on samankokoinen kuin isommissa malleissa.

Hintaluokka on hieman alle 2000 euroa edullisempi, puoli-integroidun saa alle 53 000 eurolla ja täysintegroidun hintaan 62 470 euroa.

Paljon myös yksityiskohtien kehittämistä

Sunlight-mallistossa on tehty myös paljon yksityiskohtien kehitystyötä koko mallistoon. Tästä esimerkkinä on vaikkapa keittiön taustaseinän uusi kehys, joka on tyylikkäästi pöytätason värinen. Sen tarkoitus ei kuitenkaan ole ainoastaan näyttää hyvältä, vaan se myös suojaa taustalla olevaa seinää rasvalta ja vesiroiskeilta.

Myös kaikkiin puoli-integroituihin, täysintegroituihin ja alkovimalli A70:een on kehitetty täysin uusi makuuhuoneen takaseinä ja sitä kautta kodikkaampi tunnelma.

Alkovimalleissa on puolestaan uusi istuinryhmän päätyyn rakennettu luukku, jossa voi kätevästi säilyttää esimerkiksi kenkiä. Myös patjojen rakenne on uusittu siten, nukkumismukavuus paranee ja paino kevenee. Sama patjarakenne on myös suurimmassa osassa retkeilyautojen vuoteita. Integroituihin malleihin on vaihdettu uudet laajakulmaiset sivupeilit ja niihin on tarjolla myös peräti viisi metriä pitkä markiisi.

Näyttävä juhlavuoden mallisto - XV

Sunlightilla on toimintansa 15. juhlavuosi. Tässä ajassa merkki on noussut yhdeksi Euroopan suosituimmista edullisemman hintaluokan matkailuautomerkeistä. Juhlavuoden kunniaksi tarjolle tulee juhlamallisto, joka on roomalaisin numeroin nimetty yksinkertaisesti: XV.

Maittava juhlapaketti tarjotaan kaikkiin retkeilyautomalleihin (CLIFF 540, 600, 601 ja 640) sekä puoli-integroituihin T 68- ja T 69 L –malleihin eli isoihin erillisvuode- ja saarekevuodemalleihin.

Kaikki mallit erottaa ulkoisesta, energiaa pursuavasta ilmeestä. Puoli-integroidut juhlamallit on varustettu metallihohtomustalla ohjaamolla ja hopeisilla korin sivuseinillä, joita mattamusta juhlatarroitus korostaa. Jopa pyöräteline ja markiisin kotelo ovat mustia. Takaosaa korostavat korkeat kulmaelementit. Keulalla puolestaan pilkottaa mustasta jäähdyttimen säleiköstä valkoinen Sunlightin palmutunnus.

Sisustuksessa juhlamalli tarjoaa istuinkuosiksi aidon nahan ja alcantaran yhdistelmän, raami-ikkunat, multimediapaketin ja paljon muuta ekstraa.

XV-Retkeilyautot ovat kokonaan metallinhohtomustia ja niissä on samaan tapaan tarjolla vastaavanlainen laaja juhlavarustus.

XV-mallien hinnat alkavat retkeilyautojen 49 750 eurosta ja molempien puoli-integroitujen hinta on 65 710 euroa.

>>www.sunlight.de/fi

Lisätietoja:

Merkkivastaava Pilvi Uoti-Briganti
">
puh. 0400 314 575

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntoautomatkailuautoSunlight

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024