Sunlight vm. 2021

Toimitus
2.9.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uutuuksia kolmeen luokkaan

Saksalainen Sunlight tuo mallivuodelle 2021 poikkeuksellisen paljon uutuuksia – kolme ajoneuvoluokkaa saa nyt uuden perheenjäsenen. Tämän lisäksi on hiottu yksityiskohtia olemassa olevaan mallistoon sekä rakennettu seikkailuhenkisten iloksi Adventure Edition –erikoismallisto.

Kun aikanaan markkinoille tulivat nostovuoteella varustetut puoli-integroidut matkailuautot, alkovien suosio laski merkittävästi. Sunlightilla on kuitenkin pysynyt vahvasti tuotannossa kolme isoa alkovimallia, jotka ovat erityisen suosittuja vuokraamokäytössä sekä tilavina isojen perheiden matkakoteina. Uusia alkovipohjaratkaisuja ei ole lanseerattu – ennen kuin nyt.

Uusi Sunlight A 60 on alkovimalli, jonka pituus on vain 5,94 metriä ja se on mitoitettu kompaktisti vain neljälle hengelle. Ohjaamon istuimet ovat käännettävissä ja muodostavat istuinryhmän yhdessä pöydän kanssa. Jotta kuljettajan istuinten yläpuolella olisi enemmän pään tilaa, alkovivuode voidaan taittaa puoliksi ylös. Takana autossa ole parivuode, jonne kiivetään näppärästi vaatekaapin alaosaan integroidun portaan kautta – harrastetavaroille riittää hyvin tilaa ajoneuvon kokoon nähden isossa takatallissa.

Kompaktin perhealkovin omistajaksi pääsee premiumluokan henkilöauton hinnalla eli alle 48 000 eurolla.

Van-sarja kasvaa

Vuoden 2019 alussa lanseerattu kapeakorinen Sunlight van-mallisto saa kolmannen pohjaratkaisun eli saarekevuodemalli V 69:n. Tämä 6,86 -metrinen malli on hieno laajennus poikittais- ja pitkittäisvuodeversioille, joille on selvä kysyntänsä myös meillä Suomessa. Kapeakorinen matkailuauto tarjoaa kompaktissa muodossa kaikki samat peruselementit kuin täysikokoinenkin matkailuauto. Ja toisaalta juuri kompaktit ulkomitat tarjoavat samat ketteryysominaisuudet kuin peltikuorinen retkeilyauto.

V 69:n pohjaratkaisu on takaa avoin siten, että keittiön jatkeena olevaa vaatekaappia ei ole rakennettu kattoon asti ”umpeen”, vaan puolikorkeana se antaa taakse avoimemman vaikutelman. Toki makuuhuone saadaan kokonaan myös suljettua muusta autosta.

Uuden mallin hinta alkaa alle 48 000 eurosta.

Matkailuauto ruokasalilla - T 69 LC

Uusi Sunlighti T 69 LC tarjoaa nykyiseen tuotevalikoimaan täysin uudenlaisen mukavuuden tunteen – etenkin silloin kun nautitaan hyvästä ruoasta. Tämä puoli-integroitu matkailuauto on nimittäin ensimmäinen Sunlight, jossa on ruokasali. Mallissa on kaksi pitkittäistä sohvaa, niiden välissä iso ruokapöytä ja luonnollisesti ohjaamon istuimet voi kääntää taakse päin. Ajonajaksi pitkittäissohvien alta rakennetaan kaksi kolmipisteturvavöillä varustettua erillisistuinta.

Takana nukutaan saarekevuoteessa. Suihku ja wc on sijoitettu erikseen ja ne voidaan erottaa omaksi tilakseen. Etuosaan, ruokasalin päälle voidaan puolestaan lisävarusteena hankkia nostovuode kahdelle. Ylipäätään uusi T 69 LC on monille kohderyhmille sopiva matkailuauto: siinä on ruhtinaalliset tilata kahdelle tai sopivan väljät nelihenkiselle perheelle. Esimerkiksi pitkää matkaa ajavat arvostavat varmasti sitä, että lapset eivät istu kylki kyljessä, vaan erikseen leveän auton molemmilla puolilla.

Uusi T 69 LC on samassa hintaluokassa kuin muutkin isot yli 7-metriset puoli-integroidut mallit eli sen saa alle 55 000 euron hintaan.

Runsaasti pientä viilausta

Sunlight ei ole tyytynyt vain uusien mallien rakentamiseen, vaan myös olemassa olevaa mallistoa on kehitetty entistä paremmaksi. Esimerkiksi suurin retkeilyautomalli Cliff 640 on optimoitu kokonaan uudelleen vuoteidensa osalta. Pitkittäin sijoitetut vuoteen ovat nyt enemmän irti toisistaan, jolloin niihin on myös helpompi nousta ja silti niissä on tarvittaessa sama yhdistämismahdollisuus kuin aikaisemminkin.

Tästä lähtien myös kaikkien Sunlight-ajoneuvojen kaikissa malleissa on vakiona kaksi Isofix-kiinnikettä, jotta lastenistuimet voidaan kiinnittää helposti ja turvallisesti. Lisäksi Sunlight on parantanut nukkumismukavuutta kaikissa ajoneuvoissaan asentamalla uudet puiset sälepohjat, jotka myös mahdollistavat ilmankierron koko patjan pituudelta.

Kaikissa puoli-integroiduissa malleissa on lisäksi keittiön ikkunan ympärillä uusi epäsuoralla valaistuksella varustettu tausta. Samoin on uusittu takavuoteiden päädyt uudella yövalaistuksella ja USB-latauspistokkeilla.

Valmis paketti seikkailuhenkisille

Myös tulevalla mallikaudella Sunlight tarjoaa faneilleen urheilullisen ja dynaamisen erikoismalliston. Adventure Edition –varustepaketin saa kaikkiin retkeilyautoihin, van-sarjaan sekä puoli-integroituihin malleihin T 58, T 68 ja T 69 L sekä näiden integroituihin versioihin I 68 ja I 69 L.

Adventure Edition tarjoaa tyylikkään ja sporttisen ulkoasun sekä oman sisustustyylinsä ja tietysti todella runsaan vakiovarustuksen, jossa päästään merkittävään hintaetuun, joka on parhaimmillaan jopa 5 800 euroa.

>>Lue lisää sunlight.de/fi

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Merkkivastaava

puh. 0400-314 575

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautomatkailuautoSunlight

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024