Yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia!

Mika Jokinen
3.6.2021
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna Euroopan suurin määrä matkailuautoja. Matkailuvaunuja on kappalemääräisesti vielä autojakin enemmän. Siihen on hyvä syy: Harrastus lisää yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia ja sen taloudellinen merkitys yhteiskunnalle on suuri.

Kotimaan matkailun ja automatkailun kilpailukyvyn parantaminen edellyttävät oikeanlaista näkemystä ja hyvien syiden näkemistä. On tärkeää, että matkailuajoneuvojen käyttö nähdään ympäristöystävällisenä lomailumuotona, jolloin merkittävä matkailutulo jää Suomeen. Nyt jos koskaan se on erittäin ajankohtaista!

Kuluttajien tietoisuus matkustamisen vaikutuksista ympäristöön ja yleinen ympäristötietoisuus ovat viime vuosina lisääntyneet. Lomailusta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä halutaan pienentää ja monet perheet ovat siirtyneet lentämisestä ajoneuvomatkailuun. Kotimaanmatkailun arvostus on kasvamassa ja se myös lisää matkailuajoneuvojen kysyntää. Lisäksi uusi sukupolvi on löytänyt harrastuksen.

Edelleen kasvu-uralla

Toukokuussa 2021 Suomessa rekisteröitiin 493 uutta matkailuajoneuvoa, 334 matkailuautoa ja 159 matkailuvaunua. Kaikkiaan vuonna 2021 on rekisteröity toukokuun loppuun mennessä jo 1.491 matkailuajoneuvoa.

Kun tarkastellaan vuoden 2021 kumulatiivista kasvua vuoden 2019 vastaaviin lukuihin ennen koronaa, autoja on rekisteröity liki 39 % enemmän ja vaunuja 60 % enemmän. Kaikkiaan kumulatiivinen kasvu 1–5/2019 oli 44,9 %. Vuonna 2021 vastaavana jaksona kasvu oli vain hieman alle tämän.

Tervetuloa kaupoille, etsitään yhdessä sinulle sopivin ajoneuvo!

Lisätietoja:

Mika Jokinen
toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry


Matkailuajoneuvot_05_2021_saate
Matkailuajoneuvot_05_2021

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024