60-vuotias Kabe juhlii uutuuksilla

Toimitus
17.8.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kaben juhlavuoden suurin uutuus on täysin uusi kori Jalokivi-, Royal-, Imperial- ja Hacienda-sarjojen matkailuvaunuihin. Samalla vaunujen ulkopuolen muotokieli on modernisoitu. Klassiset erityispiirteet ovat kuitenkin ennallaan, joten KABEn tunnistat kyllä jatkossakin.

– Monet tulevat varmasti huomaamaan vaunuissa tiettyjä yhtäläisyyksiä matkailuautojemme ulkoasuun, mikä ei tietysti ole sattuma a. Pyrimme luomaan selkeän muotoilulinjan, joka kattaa koko KABEn laajan mallitarjonnan, selittää Mikael Blomqvist, joka on KABEn tekninen johtaja ja varatoimitusjohtaja.

Toimivaa muotoilua

Uuden matkailuvaunukorin tunnusomaisia piirteitä ovat tyylikkäät ja integroidut muodot. Valkoiseksi maalatut ohuet alumiinipr ofiilit liittävät etu- ja takaosan huomaamattomasti vaunun pitkiin sivuihin.

Vaunun suuri holvimainen etuikkuna on integroitu etuosaan ja siitä avautuu upea, valoa tulviva panoraamanäkymä. Etuikkunan al aosa rajautuu muodoiltaan pehmeään kaasupullokotelon luukkuun. Ikkunan ja luukun välissä on vain ohut metallikaistale, joka vaunun muotoilua rikkomatta toimii myös vaunun etukahvana.

- Jos sinulla on ollut matkailuvaunu aiemmin, panet varmasti merkille, että luukku avautuu huomattavasti lähemmäksi koria ja et tä kaasupullokotelon lattiaa on alennettu, mikä helpottaa kaasupullojen nostelua. Tavoitteenamme on aina yhdistää toisi insa hyvä muotoilu sekä käytön helppous ja mukavuus, Mikael sanoo.

Etu- ja takavalojen muotoilu on kehitetty entistä toimivammaksi ja sivuäärivalot on nykyään integroitu tyylikkäästi vaunun helmaan.

- Uudet etu- ja takavalot ovat KABEn kehittämät ja niiden dynaaminen muoto vahvistaa matkailuvaunun ulkopuolen ilmettä. Takavalot kääntyvät takapäädyn ulkoreunan yli. Ratkaisun myötä ulkoasu saa lisää nostetta ja vaunu erittäin hyvät ja tehokkaat takavalot, Mikael Blomqvist painottaa.

Sisäpuolen tilavuus

Ei ole vain vaunun ulkopuliset muutokset jotka näkyvät. Sisäpuolella on myös paljon tilavampi ja valoisampi tunnelma. Uusi is ompi etuikkuna avartaa vaunua
ja päästää enemmän valoa vaunuun.
– Uuden integroidun ikkunan ansiosta ikkunalauta on paljon tilavampi ja siihen saa mukavasti laitettua tavaraa, sanoo piirrustuskonttorin päällikkö Roberth Eriksson.

Classic uutuudet

Classic on yksi uusimmista KABE-perheen jäsenistä. Se on edullinen matkailuvaunu, joissa on hieman vähemmän valinnaisvarusteita ja hieman lyhyempi varusteluettelo kuin muissa malleissamme – mutta on kauttaaltaan KABE-laatua.
Suuremmat Classic-vaunut on rakennettu erityisesti nuorten perheiden tarpeita ajatellen. Niissä on parisänky sekä erillinen lastenkamari, jossa on kaksi- tai kolmikerrossängyt.
– Vuonna 2018 laajennamme mallisarjaa Classic 630:llä, johon on saatavana keskelle lisäistuinryhmä tai kerrossä ngyt. Lisäksi suosittuun Classic 600 -lastenkamarivaunuun tulee kaksi lapsiperheille sovitettua pohjaratkaisua, Mikael Blomqvist kertoo.
Kaikkiaan valittavana on nyt kymmenen erilaista Classic-vaunua ja lisäksi useita erilaisia pohjaratkaisuja!
Muista mallisarjoista poiketen Classic-sarjaan ei vaihdeta koria, mutta Classic-vaunut saavat ulkoasuunsa kuitenkin merkittävän kasvojenkohotuksen etuosan yläosan uuden muotoilun myötä.
– Toinen tervetullut Classic-uutuus on MiniHeki-kattoikkuna, joka muiden malliemme tapaan on siinä nyt vakiovarusteena. Näillä uusilla kirkaslasisilla ikkunoilla vaunuun saadaan muiden hyvien puolien lisäksi enemmän valoa.

Kodinomaisuutta

Lisäksi Mikael paljastaa, että pienen muovitulpan aika on nyt mennyttä KABEn kylpyhuoneissa. Vuodesta 2018 alkaen kaikissa matkailuvaunuissa on tilavat pesualtaat, joissa pohjaventtiili ja tulppa ovat metallisia.
– Se voi kuulostaa sivuseikalta, mutta tosiasia on, että uudet pesualtaamme tekevät vaunuilusta entistä kodinomaisempaa.

Jättimenestys etukeittiölle

Viime syksynä esiteltiin uudet Royal- ja Imperial 630 FK -mallit, joissa on vaunun etuosassa suuri ja mukava keittiö. Vain muutama kuukausi myöhemmin tarjontaa täydennettiin 560 FK:lla, joka on pienempi, samalla ainutlaatuisella keittiöratkaisulla varustettu matkai luvaunu.
Keittiö ulottuu matkailuvaunun koko leveydelle ja on suurine työtasoineen varustelultaan lähes kotikeittiön veroinen.
– Siitä tuli heti jättimenestys! Vuonna 2018 esittelemme vielä kaksi uutta hienoa etukeittiövaunua Royal - ja Imperial-mallistoon, 600 FK:n ja 740 FK:n, KABE Husvagnar Ab:n toimitusjohtaja Peter Carenborn valottaa.
Uudet etukeittiömallit on varustettu suuremmalla jää/pakastekaapilla. Royal-keittiöissä on suuri uunilla varustettu neliliekkinen kaasuliesi ja Imperial-vaunuissa on ylellinen induktioliesi, jossa on myös kaksi kaasupoltinta. Imperialissa on li eden alla kalusteisiin upotettu uuni ja lisäksi mikroaaltouuni vakiona.

Unelmavaunu Imperial

Imperial on KABEn todellinen premium-sarja. Vain muutama vuosi sitten se oli matkailuvaunu, josta moni saattoi vain unelmoida. Tänä päivänä tätä matkailuvaunujen matkailuvaunua on seitsemää eri kokoa, ketterästä 560-mallista todella suureen Imperial 1000:een sekä useita malli- ja pohjaratkaisuvaihtoehtoja.
– Fantastisten keittiöiden ohella voit nauttia pehmeällä kaksivärisellä nahalla päällystetyistä sohvista ja posliini-wc:llä varustetuista ylellisistä kylpyhuoneista. Siinä on vakiona ilmastointi ja erittäin paljon muuta sellaista, jota muihin malleihimme ei saa edes valinnai svarusteena, Peter Carenborn kertoo.

Helmpompaa ja turvallisempaa

Jo ennen kuluvaa mallivuotta KABEn matkailuvaunuihin tehtiin sisälle useita muotoilumuutoksia. Kaikissa mallisarjoissa etusohvien kulm at saivat väljyyden tunnetta korostavat pehmeät pyöristykset, ja sama pyöreä muoto sai jatkuvuutta yläkaappien listoissa.
– Nyt täydennämme muutosta uudella korilla ja moderneilla etukeittiömalleillamme. Samalla parannamme jatkuvasti myös matkailuvaunun omistamisen helppoutta ja turvallisuutta, muistuttaa Mikael Blomqvist.
Hän kertoo, että kaikki KABEn matkailuvaunut rakennetaan nyt itsesäätyvillä jarruilla varustetulle alustalle. Se tarkoittaa, ettei niihin tarvita vuosihuollossa lainkaan säätöjä.
– Royalissa, Haciendassa ja Imperialissa on vakiona ATC, elektroninen vakautusjärjestelmä. Jos ostat Jalokivisarjan vaunun, saa t siihen järjestelmän valinnaisvarusteena.

Lisätietoja:

Bo Karlsson
Kabe-Adria
bo.karlsson [ät] kabeadria.com

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoasuntovaunuKabematkailuautomatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024