Appamatkustaa liikkuvakoti.fi -sivuston vieraskynäilijäksi

VIERASKYNÄ
4.9.2023
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Sain mieluisan kutsun lähteä liikkuvakoti.fi -sivustolle vieraskynäilijäksi. Tavoitteeni on jakaa matkailuautoilukokemuksiamme ja -vinkkejämme kaikille lukijoille. Pyrin samalla miettimään muiden lukijoiden kanssa uusia kehitysideoita niin, että sivusto palvelisi entistä paremmin jokaista matkailuautoilusta kiinnostunutta lukijaa.

Taustaa

Olen eläkkeellä oleva työyhteisövalmentaja, joka ei 72 vuoden iästä huolimatta ole malttanut jättää työelämää kokonaan taakse. Ehkä vaikuttimena on osin sekin, että jäätyäni eläkkeelle vuonna 2014 liityin välittömästi Ei koskaan eläkkeelle -yhdistykseen 😉 Ja siitä olen toistaiseksi pitänyt kiinni. Matkailu on ollut intohimoni 1980-luvun alusta lähtien, jolloin elämäntilanteemme alkoi sallia vuotuiset ulkomaanmatkat.


Kuva: Perheemme Alpeilla

Asuntoautoilukärpänen puraisi jo alkuvaiheessa perhettämme ja sen seurauksena teimme useita matkoja Keski-Eurooppaan lastemme kanssa. Aluksi vuokrasimme auton Suomesta, mutta aika pian valitsimme käytännön, jonka mukaan lensimme Müncheniin tai Milanoon ja vuokrasimme auton. Nämä asuntoautomatkat loppuivat, kun lapset aikuistuivat.


Kuva: Karavaanareilla on vesipuistoja kaikkialla


Kuva: Asuntoautoilu on suosittu matkailumuoto. Meitä ei tosin tuollaiseen joukkoon saa 😉


Kuva: Milanon Duomo

Kuva: Sveitsin Alpit ovat suosikkipaikkamme

Appa matkustaa -blogi syntyy

Matkailuintomme riistäytyi käsistä 2000-luvun alusta, jonka jälkeen olemme tehneet keskimäärin 9 ulkomaanmatkaa vuodessa. Iän ja matkojen karttuessa kävi pian ilmi, ettemme enää pystyneet muistamaan missä kaikkialla olemme käyneet edes edellisenä vuonna. Siksi päätin alkaa kirjoittaa käsin matkapäiväkirjoja. Kannettavien tietokoneiden pienentyessä ja keventyessä kirjoitin jo pian kaikki kannettavalle useiden vuosien ajan. Sitten lapsemme alkoivat ehdotella, että miksi emme kirjoita matkablogeja?

Riittävän monen huomautuksen jälkeen aloin tutkia tuota nousussa olevaa somemaailman ilmiötä ja kohta olin tutustumassa Bloggeriin, jonne väsäsin ensimmäiset matkablogitekstini vuonna 2011. Blogger oli tuossa vaiheessa sen verran kömpelö sovellus, että kun tutustuin WordPressiin, halusin vaihtaa alustaa. Niinpä matkabloggaamiseni lähti kunnolla ”lentoon” vasta 2017 siirryttyäni tuohon WordPressiin. Nyt sivustollamme on noin 500 artikkelia eri puolilta maailmaa ja jonossa on kymmeniä vanhempia ja uusia postauksia odottamassa julkaisua. Toisaalta matkoja tulee niin tiheään tahtiin, ettei niistä ehdi välttämättä kirjoittaa kaikkea haluamaansa, kun uusi matka jo kolkuttaa ovella.

Appa matkustaa -blogilla on tällä hetkellä parhaimmillaan noin 20 000 yksittäistä lukijaa kuukaudessa ja tuhansia katseluja päivässä. Sivustomme on siis varsin suosittu mikä taas lisää painetta pitää taso riittävän korkealle. Positiivinen palaute ylläpitää kirjoitusintoa ja halua kasvaa matkabloggaajana.

Matkailuautoilun uusi tuleminen

Matkailuautoilun uusi tuleminen alkoi kohdallamme vuoden 2022 syyskuussa. Olimme menossa Lahden Caravan 2022 -messuille ja päätin etsiä blogillemme yhteistyökumppania. Onnistuimmekin aloittamaan yhteistyön Touring Carsin kanssa tavoitteenamme ohjata asiasta kiinnostuneita lukijoitamme tuon jalon matkailuharrastuksen pariin.

Kuva: 1960 portaan nousu Reinebringenille Lofooteilla oli eläkeläismatkaajien uroteko

Olimme tehneet tällä vuosikymmenellä ainoastaan yhden matkan vaimoni kanssa kahdestaan Alpeille, kunnes aloitimme yhteistyön Touring Carsin kanssa. Nyt on takana yksi kahden viikon reissu Pohjois-Norjaan ja matkailuautointo on taas herätetty prinsessa Ruususen syväunesta. Alkoikohan siitä uusi kausi elämässämme.

Kuva: Kalajoen Hiekkasärkät on karavaanarille huippupaikka

Kirjoitin tuohon Pohjois-Norjaan suuntautuneeseen reissuumme ensimmäisen artikkelini tammikuussa 2023:

Vinkit matkailuautolomalle – unelmaloma odottaa!

Olen muokannut tuota artikkelia tiedon ja kokemusten kasvaessa, joten tällä hetkellä se alkaa olla jo mukava tietopaketti uusille ja kokeneillekin karavaanareille. Olisi todella kiitollinen, jos antaisitte minulle vinkkejä sen sisällön kehittämiseksi joko kommentoimalla artikkelin perässä olevalle keskustelufoorumille tai suoraan minulle sähköpostiin .

Tehdään yhdessä hyvää!

Vieraskynäilijän tavoitteena on laatia karavaanarien kohdepankki

Valmistautuessamme Pohjois-Norjan pariviikkoiselle turneellemme etsin kohdevinkkejä netistä lähinnä matkabloggaajien sivuilta sekä Facebookin ryhmistä. Huomasin tuon tehtävän turhan haastavaksi, joten otin tavoitteekseni laatia karavaanarien kohdepankin jonnekin sivustolle. Siinä vaiheessa sain Touring Carsin kautta kuulla, että on olemassa Liikkuva koti -järjestö, joka voisi olla kiinnostunut lähtemään yhteistyökumppaniksi. Soittelimme järjestön toiminnanjohtajan Mika Jokisen kanssa ja tässä sitä ollaan eli kirjoitin ensimmäisen vieraskynäartikkelin tälle sivustolle.

Yhteinen tavoitteemme on, että

  1. jaamme kokemuksiamme matkailuautoilun mielenkiintoisesta elämysmaailmasta unohtamatta kehittämiskohteita.
  2. annamme maakohtaisia vinkkejä kohteista, joihin karavaanarien kannattaisi käydä tutustumassa.
  3. innostamme uusia matkailijoita tutustumaan karavaanariuden tuomaan elämysmaailmaan.
  4. saamme muitakin karavaanareita mukaan kehittämään vinkkipankkia kaikkien yhteiseksi hyödyksi.

Olen laatinut ensimmäisestä yhteistyömatkastamme 7 artikkelin sarjan, jota tulen esittelemään tällä vieraskynäpalstalla. Jatkan artikkelisarjan kirjoittamista sitä mukaa, kun uusia matkoja ja kokemuksia tulee. Mielessämme häämöttää ja matka Islantiin ensi kesänä, mikäli löydämme matkalle sopivan yhteistyökumppanin. Olen jo sopinut Icelandairin kanssa lentoyhteistyöstä ja seuraavaksi pitäisi löytää yhteistyökumppani matkailuautoiluun. Toivon, että se asia ratkeaa hyvissä ajoin. Matkamme suuntautuessa muihin maihin yhteistyökumppanina tulee olemaan mm. Norwegian.

Otan tämän uuden haasteen vastaan avoimin mielin tavoitteena luoda jotain sellaista, mikä palvelee karavaanareita mahdollisimman laajasti. Lähde sinäkin mukaan kirjoittamaan, kommentoimaan sekä kokemuksia ja vinkkejä jakamaan.

Asko Leppilampi, matkabloggaaja

www.appamatkustaa.fi


Vieraskynäilijä Asko Leppilampi

Olen Liikkuvakoti.fi vieraskynäilijä Asko Leppilampi, intohimoinen maailmanmatkaaja. Ammatiltani olen eläkkeellä oleva työyhteisövalmentaja.

Vietämme vaimoni kanssa Lahdessa onnellista eläkeläiselämää, jossa matkailulla on suuri rooli. Tähän mennessä lähes 80 maata on nähty ja matka jatkuu. Tekemämme noin 500 matkapäiväkirjaa on tehty ensisijaisesti omiin tarpeisiimme, mutta toivottavasti saatte niiden konkreettisen otteen avulla ideoita omiin reissuihinne.

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024