Bürstner harmonian äärellä

Toimitus
4.9.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Saksalaisvalmistaja Bürstner esittelee mallivuodelle 2018 useita mielenkiintoisia uutuuksia, joista ensimmäisenä nähdään Harmony Line –varusteversio sekä viime vuonna esitellyn Lyseo-malliston integroitu malli.

Viime vuonna Bürstner esitteli Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla Harmony-demoversion Lyseo-mallistaan. Kyse oli kokeilusta, mutta messuasiakkaiden kiinnostus oli hyvin vahvaa ja nyt valmistaja esittelee Harmony Line -varusteversion Lyseon puoli-integroituihin malleihin.

Harmony Linen tunnelman aistii jo eteisestä. Pronssin sävyinen erikoiskoristeltu lattia johdattaa oleskelutilan vaaleille nahkaistuimille, joita korostavat ornamentaaliset tikkaukset. Tilan tuntua luo myös 205-senttinen sisäkorkeus. Harmonisen kiehtova linja jatkuu keittiössä, joka tarjoilee muun muassa yläkaapistosta alas laskeutuvan kahvinkeittimen.

Pohjaratkaisuista erikoisin on Harmony Line T 744, jossa on takana monikäyttötila. Päivällä ja illalla kalustuksena on mukava sohvaryhmä, josta voi vaikka katsella televisiota. Illan pimetessä katosta laskeutuu sähköisesti kahden hengen vuode (200 x 135/125 cm).

Harmony Line –mallisto tarjoaa runsaasti vakiovarusteita, kuten himmennysominaisuudella varustetun ison kattoikkunan, XL-asunto-osan oven, matkustajan turvatyynyn, sähkösäätöiset peilit, ohjaamon manuaalisen ilmastoinnin, vakionopeuden säätimen, ESP:n luistoestolla, kromikoristeisen kojelaudan ja nahkaisen ohjauspyörän. Lisävarustelistalla on esimerkiksi kauko-ohjattu LED-valojen säädin, jonka avulla autoon voi luoda uniikin tunnelman erikseen vaikkapa päivä- ja ilta-aikaan.

Harmony Line –malliston hinnat Fiat Ducato 130 hevosvoiman moottorilla alkavat 65 800 eurosta.

Lyseosta integroitu uutuusmalli

Viime vuonna esitelty, ensiostajaluokkaan suunnattu puoli-integroitu Lyseo-mallisto saa jatkokseen integroidun Lyseo I:n, joka on suunnattu puhtaasti alle 3,5-tonnisten painoluokkaan. Kevyttä rakennetta on kehitetty entisestään ja näin kantavuutta jää mukavasti myös tavaroille. Toiminnallisuuteen on panostettu muun muassa ison takatallin luukkujen lukituksessa. Kaksoislukoin varustettuja ovia voidaan käyttää yhdellä kädellä. Asunto-osaan kulkemista helpottaa vakiovarustukseen kuuluva XL-ovi.

Sisustuksen osalta Lyseo I:ssä korostuvat tuore ja raikas muotoilu, jossa ei ole tingitty toiminnallisuudesta. Tämä näkyy esimerkiksi heti eteisessä, jossa on täysin uusi TV-kaappi. Sisustuksessa Bürstner on keskittynyt tämänkin malliston osalta ajattomaan designiin, jossa asukas tuntee olonsa heti kotoisaksi.
Mukavuuteen on panostettu muutoinkin. Vakiovarustukseen kuuluu muun muassa 5-vyöhykkeinen kylmävaahtopatja. Valaistus on toteutettu kokonaan LED-tekniikalla. I 720-, I 728 G- ja I 734 –malleissa on erilliset suihku- ja wc-tilat.

Uusi integroitu Lyseo rakennetaan vakiona Citroën Jumper -matalalattia-alustalle. Sen vakiovarustukseen kuuluvat 160 hv-moottori, ABS-jarrut, ESP-ajonvakautusjärjestelmä sekä 16 tuuman vanteet. Korin rakenteessa vakiona ovat puolestaan lasikuitupintainen katto ja lattia. Vaihtoehtoisesti Bürstner Lyseo I on saatavana myös Fiat Ducato –alustalla automaattivaihteistolla (130 hv).

Lyseo I-malliston hinnat alkavat 70 100 eurosta.

10 miljoonan investoinnit

Mallivuoden 2017 aikana Bürstner on myynyt noin 10 200 matkailuajoneuvoa. Näistä 75 % on matkailuautoja. Yhtiöllä on 840 työntekijää.

Valmistaja on käynyt vuoden aikana läpi paljon uudistuksia. Saksan Kehlin ajoneuvotehdasta ja Ranskan Wissembourgin kalustetehdasta on uudistettu merkittävästi. Kaikkiaan on investoitu noin 10 miljoonaa euroa. Bürstner on käynyt läpi laajan uudistumisen muutoinkin:

- Meidän oli syytä keskittyä ydinosaamiseemme uudestaan ja parantaa jatkuvasti olemassa olevaa mallistoa uusien mallien lisäksi. Nyt voimme optimoida ja laajentaa synergiaa myös Erwin Hymer –konsernin muiden merkkien kanssa, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jens Kremer.

Hän on koko yhtiön henkilökunnan kanssa käyttänyt runsaasti aikaa Bürstnerin tuotemielikuvan rakentamiseen. Näin on syntynyt itse asiassa vain yhteen sanaan kiteytyvä kokonaisviesti, #wohnfühlen, vapaasti käännettynä ”kodinomaisuus”.

- Haluamme luoda liikkuville ihmisille uniikin asuintilan, jossa jokainen on kuin kotonaan heti alusta alkaen. Kodinomaisuus-sanaan kiteytyy myös koko Bürstnerin yli 50-vuotinen tarina ja idea, Kremer muistuttaa.

Bürstner on osa Euroopan suurinta matkailuajoneuvovalmistajaa Erwin Hymer Groupia.

Lisätietoja:

Lars Myrberg
Bürstner tuotevastaava
lars.myrberg [ät] erwinhymergroup.com
puh. 0400 954 662

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoBürstnermatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024