Caravankeskus Reatalo vuoden matkailuajoneuvokauppias

Antti Siljamäki
15.3.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Rovaniemellä toimivan Caravankeskus Reatalon valintaan vaikuttivat yli 30-vuotinen pitkäjänteinen työ toimialalla, hyvä taloudenpito ja tuloksellinen toiminta Pohjois-Suomen haastavissa olosuhteissa.

Matti Kähkönen on toiminut auto-, matkailuajoneuvo-, ja muulla kaupan alalla yli 30-vuotta. Vuonna 1995 toiminta muutettiin osakeyhtiöksi ja nimeksi tuli nykyinen Caravankeskus Reatalo. Vuonna 2001 yhtiö keskittyi kokonaan matkailuajoneuvokauppaan.

Vuosien kuluessa yhtiö on laajentanut toimitilojaan ja parantanut myös jälkimarkkinatoimintojaan. Reatalo on taloudellisesti vahva toimija Pohjois-Suomen alueella, jolle on myönnetty kahdesti Suomen paras Caravan-palvelutunnus ja useamman kerran ”Suomen vahvimmat yritykset”-maininta. Yhtiö nimettiin vuonna 2016 myös Vuoden Hobby-kauppiaaksi ja on pidetty yritys niin asiakkaiden kuin toimialan toimijoiden keskuudessa.

Caravankeskus Reatalon palveluihin kuuluu myynti, huolto, tarvikemyynti ja vuokraustoiminta. Yrityksen sijainnista johtuen joskus yksittäisen huoltokäynnin pituus on ollut jopa 400 km yhteen suuntaan.

Caravankeskus Reatalo on monimerkkitalo, jonka edustuksiin kuuluvat Adria, Dethleffs, Hobby, Kabe, Poksi ja Sunlight.

Aiemmat vuoden matkailuajoneuvokauppiaat

Nyt jaettu tunnustus on yhdeksäs. Palkitut yritykset ovat:

2008: Caravan Erälaukko Oy, Tampere
2009: Helsinki Caravan Oy, Vantaa
2010: Jyväs-Caravan Oy, Jyväskylä
2011: JP-Caravan Oy, Kempele
2012: City-Caravan Oy, Lappeenranta
2013: Best-Caravan Oy, Hyvinkää
2014: Kouvolan Vaunu Paajanen Oy, Kouvola
2015: Caravan Larvanto Oy, Kuopio
2016: Caravankeskus Reatalo, Rovaniemi

Vuoden tulokas

Toimialalle on viimeisinä vuosina perustettu uusia matkailuajoneuvoliikkeitä vain muutamia. Siksi yhdistyksen hallitus haluaa kannustaa alalle tulleita uusia yrityksiä myöntämällä ”Vuoden tulokas” kunniakirjan Joensuussa toimivalle Jokicaravan Oy:lle.

Vuonna 2013 perustettu Jokicaravan Oy on täyden palvelun matkailuajoneuvoliike, jolla on myynnin lisäksi huoltopalvelut, tarvikemyynti ja myös ajoneuvojen vuokraustoimintaa. Asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla ja yrittäjät ovat jalkautuneet myös leirintäalueille pop-up -näyttelyiden muodossa. Yhtiön merkkivalikoimaan kuuluu Dethleffs, Globecar, Hobby, LMC, Sunlight ja Weinsberg. Toimitusjohtaja on Matti Silvennoinen.

Muut alan huomionosoitukset

Matkailuajoneuvotuojat ry jakoi kunniakirjat kahdelle pitkään alalla toimineelle työntekijälle.

Kari Kortesalmi Helsinki Caravan Oy:stä on palvellut matkailuajoneuvojen myynnissä jo lähes 30-vuotta ja palvellut asiakkaita hyvällä menestyksellä. Kortesalmi tunnetaan erityisesti avuliaasta ja asiakkaan huomioivasta myyntityöstä, jonka tunnusmerkkeinä ovat asianmukainen ja perusteellinen ajoneuvojen luovutus ja jatkossa mahdollisesti ilmenneiden reklamaatioiden pikainen hoitaminen. Hyvä asiakaskokemus on tuottanut Karille laajan asiakaskunnan, joka pitää miehen kiireisenä.

Tomi Hulkkonen on toiminut koko työuransa, yli 21-vuotta, City-Caravan Oy:n palveluksessa Lappeenrannassa matkailuajoneuvojen mekaanikkona. Hulkkonen tunnetaan rautaisena ja avuliaana alan ammattilaisena, joka selviytyy vaikeimmistakin asiakastilanteista rauhallisuutensa ja oma-aloitteellisuutensa ansiosta. Tomin innostusta työhönsä kuvaa se, että hänen päivittäinen työmatkansa on lähes 200 km.

Lisäksi Matkailuajoneuvotuojat ry myönsi yhdistyksen standaarin Ralf Lönnforsille ja Reijo Jokirannalle kiitoksena heidän suuresta panoksestaan matkailuajoneuvomyynnin myynnin edistämisessä erityisesti 1980-luvulla.

Vuoden matkailuajoneuvokauppiaan, kunniakirjojen ja standaarien saajat valitsi Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) hallitus, joka valinnoillaan haluaa painottaa hyvin hoidetun asiakaspalvelun, jälkimarkkinatoimintojen ja alan kehityksen merkitystä.

Lisätietoja

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Caravankeskus Reatalo

Toimitusjohtaja Matti Kähkönen
0400 691 695
matti [ät] reatalo.net
www.reatalo.net

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024