Dethleffs autot vm. 2021

Toimitus
19.8.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Just 90 – Dethleffs juhlii merkkivuottaan kokonaan uudella mallistolla

Erikoismallisto Just 90 juhlistaa Dethleffsin 90-vuotista uraa matkailuajoneuvojen valmistajana. Moderni ja raikas uutuus asettuu alempaan hintasegmenttiin, mutta juhlamalli on tarjolla myös remiumluokkaan.

"En matkusta ilman perhettäni!"

Tämä Arist Dethleffin vuonna 1931 tekemä päätös innosti häntä suunnittelemaan Saksan ensimmäisen matkailuvaunun, jota hän kutsui nimellä “Wohnauto” (asuntoauto). Hiihto- ja hevosvarusteita valmistanut Dethleffs halusi saada perheensä mukaan pidemmille kauppamatkoilleen ja henkilöauton perään kiinnitetty itse tehty matkailuvaunu oli tähän oivallinen ratkaisu. Arist Dethleffsin rakentama vaunu on yksi lähtölaukauksista nykymuotoiselle automatkailulle. Ja pian se muutti myös koko Dethleffsin liiketoiminnan, joka keskittyi matkailuvaunujen ja myöhemmin matkailuautojen teolliseen tuotantoon, ja joka on tänään yksi alansa johtavia toimijoita Euroopassa.

 Just eikä melkein

Täysin uudella Just 90 -matkailuautomallistolla Dethleffs haluaa kannustaa automatkailun pariin - Aristin pioneerihengen mukaan - erityisesti uusia harrastajia. Näin malliston hinnoittelusta tehtiin houkutteleva ja varustelusta mahdollisimman käyttövalmis. ”Samaan rahaan” saa tietysti mahdollisimman modernilla ja raikkaalla tyylillä varustellun matkakumppanin.

Korirakenteeltaan Just 90 on kevyt, joten tämä sallii myös varustamisen ilman että tärkeä B-ajokortilla ajettavuuden raja neljän hengen osalta vaarantuu. Pitkällä vakiovarustelistalla on alustan puolelta muun muassa ohjaamon manuaalinen ilmastointi, vakionopeuden säädin, LED-päiväajovalot ja sähkösäätöiset ja lämmitettävät peilit.

Korivarusteiden kohokohtia ovat 142-litrainen jääkaappi, ohjaamon kattoikkuna sekä keskuslukitukseen kytketty 70 senttiä leveä asunto-osan ovi hyönteisverkolla, ohjaamon pimennysverhot ja koko asunto-osan taloudellinen LED-valaistus.

Lisävarustelistalta yhä useampi automatkailija ruksaa nostovuoteen, aurinkokennot ja talvipaketin. Viides istuin on myös valittavissa osaan kuudesta pohjaratkaisusta. Vastakkain istuttavien pohjaratkaisujen yhteyteen voi myös tilata uuden lisävarusteen, mukavan vierasvuoteen.

 Just kaikille

Kaikkiaan Just 90:ssä on kuusi pohjaratkaisua molemmin puolin seitsemän metrin pituutta. Sisutuksen ilme on moderni ja raikas.

Juhlamalli tarjoaa kuusi pohjaratkaisua. Niissä makuuhuoneessa on joko erillisvuoteet tai saarekevuode. Pituutta on joko hieman alle seitsemän metriä tai 7,4 metriä. Kaikkiin malleihin saa lisävarusteena mainitun nostovuoteen kahdelle hengelle ja kaikki ovat rekisteröitävissä 4:lle B-ajokorttiluokkaan (alle 3500 kg). Just 90 on niin kevyt, että niihin pohjaratkaisuihin, joihin saa 5. paikan, ne voidaan rekisteröidä 5:lle matkustajalle talvipaketin kera alle 3 500 kilon painoluokkaan.

Kolmessa pohjaratkaisussa on saarekevuode. Korkealla sijaitsevien vuoteiden ansiosta takatallin korkeus on jopa 120 senttiä.

Lyhyempää erillisvuodemallia lukuun ottamatta kaikissa muissa pohjaratkaisuissa on erillinen suihku ja wc. Kaikkia yhdistää puolestaan iso takatalli, jonka korkeus on jopa 120 senttiä.

Just 90 –malliston hinnat alkavat 58 280 eurosta.

Vain 90 auton luksussarja

Dethleffsin juhlat eivät rajoitu vain edullisen uuden matkailuautomallisto Just 90:n tarjoamiseen vain mukana on myös erikoismallisto Pulse-sarjasta sekä Aero-matkailuvaunumallisto.

Juhlatarjonnan kruunaa puolestaan premiumluokan Globetrotter XLI Edition 90. Tämän malliin on ladattu ylellinen kattaus varusteita samaan pakettiin. Tarjolla on vakiona muun muassa automaattivaihteisto, luksuskeittiö, ylelliset materiaalit ja esimerkiksi ohjaamossa istuvat voivat herkutella kyydistä SKA:n ilmajousitetuilla istuimilla. Tätä juhlamallia ei myöskään riitä kaikille, sillä Dethleffs on päättänyt valmistaa niitä vain numeroidut 90 kappaletta. Erikoismallin hinta on alkaen 148 960 euroa.

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Dethleffs merkkivastaava
puh. 0400-314 575

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautoDethleffsmatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024