Dethleffs Just Go: kolme pohjaratkaisua lisää Ford-alustaisten matkailuautojen mallistoon

Toimitus
3.8.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 3.8.2022

Ensiostajan matkailuautoksi sopiva malli hyvällä hinta/laatu-suhteella

Kesäkuussa 2022 Dethleffs Just Go juhli ensiesiintymistään. Mallivuodeksi 2023 Dethleffs laajentaa syksyllä Ford Transitiin perustuvien matkailuautojen uutta mallistoa kolmella pohjaratkaisulla. Leirintämatkailua rakastavat, jotka etsivät edullista, mutta laadukasta ja hyvin varusteltua matkailuautoa, voivat nyt valita kaikkiaan kuudesta eri pohjaratkaisusta.

Vasta noin kuukausi sitten markkinoille tulleella Just Go -mallisarjallaan Dethleffs toteuttaa nyt monen hintatietoisen lomailijan toiveen edullisesta ja samalla ensimmäiselle matkalle heti valmiista matkailuautosta. Tämä Ford Transitiin perustuva puoli-integroitu loistaa hyvällä hinta/laatu-suhteellaan. Vakiovarustukseen kuuluu esimerkiksi kääntyvät pilotti-istuimet, joissa on kummallakin puolella käsinojat, ohjaamon pimennysverhot sekä kiinteiden vuoteiden 150 mm paksut, hengittävää materiaalia olevat 7-vyöhykkeen premiumpatjat. Aloittelevan matkailuautoilijan kattavana mallina tämä etuvetoinen kulkee perusvarustuksessa 96 kW:n (130 hv) vahvalla EcoBlue-dieselmoottorilla. Mukavuus- ja turvallisuusvarusteissa ei myöskään olla kitsasteltu.

Dethleffs Just Go -mallien ulkopuolelta löytyy kaunis takavalopaneeli ja ikkunan alla kulkee dynaamisesti kaartuva viiva, joista heti tunnistaa Dethleffsin kaikille matkailuautoille tyypillisen muotoilun. Just Go’n sisällä kalusteiden vaaleat puupinnat yhdistyvät harmaisiin strukturoituihin seinäpintoihin ja yläkaappien trendikkään tummanharmaisiin luukkuihin. Luukuissa ei ole vetimiä ja ne sulkeutuvat soft-close-tekniikalla. Ravello- ja Salerno-verhoilut tuovat sisätiloihin uudet, muihin väreihin sovitetut tekstiilit. Näistä Salerno kuuluu Comfort-pakettiin.

Kaksi varustelupakettia – Comfort-paketti ja markiisi/peruutuskamera-paketti – täydentävät niin haluttaessa kattavaa perusvarustusta. Niistä saadaan ilmastointilaite, ohjaamon tuulenohjaimessa oleva ikkuna, ohjaamon pimennysverhot, toinen takatallin luukku, turvallisuutta lisääviä avustimia, kasettimarkiisi, peruutuskamera, taulutelevisio sekä satelliittilaitteisto ja paljon muuta viihtyisyyttä lisäämään. Saatavissa on myös Talvipaketti kylmien vuodeaikojen leirintämatkailua varten.

Mallivuoden 2023 uudet pohjaratkaisut

Just Go oli keväällä saatavissa vain kolmena eri pohjaratkaisuna – lyhyenä erillisvuodemallina sekä kahtena seitsemän metriä pitkänä versiona, joissa on pe-su- ja pukeutumistila ja erillisvuoteet tai keskellä parivuode. Syksystä Dethleffs laajentaa vuoden 2023 mallivalikoimaa kolmella uudella ja hyvin erilaisella pohjaratkaisulla. Ne ovat kompakti Just Go T 6615, liki seitsemän metriä pitkä Just Go T 6905 ja kolmantena mallina 7,36 metriä pitkä Just Go T 7055 EBL, jossa on erillisvuoteet takana ja pitkittäin sijoitettu istuinsohva edessä. Näin melkein kaikkiin matkan tekoon liittyviin vaatimuksiin löytyy sopiva ratkaisu.

Just Go T 6615: lyhyt pituus täydellisesti hyödynnettynä

Kompakti ja helposti ajettava, sitä Just Go T 6615 on. Näppärän sijoittelun ja innovatiivisten ratkaisujen ansiosta tämä pohjaratkaisu tarjoaa paljon enemmän kuin mitä sen 6,69 metrin pituudelta olettaisi. Takaosan 2,0 metriä pitkät erillisvuoteet on asennettu korkeammalle, minkä ansiosta niiden alle jää riittävästi tilaa vaate- ja liinavaatekaapeille sekä suurelle takatallille. Comfort-pakettiin yhdistettynä talliin voi toisen, vasemmalle tulevan takaluukun ansiosta lastata molemmilta puolilta. Kätevällä kääntyvällä seinällä varustettu pesutila on myös oiva ratkaisu Just Go T 6615 -mallissa.

Siinä keskellä olevaan, kääntyvään pylvääseen on kiinnitetty pesuallas sekä muovinen väliseinä. ”Normaalissa” tilassa kääntyvä seinä on yhdensuuntaisesti ulkoseinän kanssa ja suihkualueella olevan pesualtaan luokse pääsee vaivatta. Kun seinä käännetään sivulle, pesuallas kääntyy wc-istuimen yläpuolelle, jolloin suihkusta pääsee nauttimaan kiinteiden muoviseinien suojassa. Kylpyhuonetta vastapäätä olevaan keittiöön voidaan vali-ta suuri työtaso ja sen alla oleva 83 litran jääkaappi tai 137 litran jääkaappi, joka on sijoitettu korkeammalle. Mikäli Just Go T 6615 -matkailuautolla liikkuvia on kolme, lisävarusteisesta nostovuoteesta saadaan istuinryhmän yläpuolelle yksi vuode lisää.

Just Go T 6905: avoin asunto-osa

Taakse kulmaan sijoitettu parivuode ja mukavan avoimet tilat tekevät Just Go T 6905 -mallista viihtyisän. Ilmavaan istuinryhmään kuuluu lisäksi sivulla, apukuljettajan puolella oleva penkki, jolloin tilaa on mukavasti jopa viidelle. Tässä seitsemän metrin luokkaan kuuluvassa matkailuautossa on suuri kulmakeittiö, jossa on 1300 mm pitkä työtaso sekä paljon säilytystilaa vetolaatikoissa ja yläkaapistossa. Jääkaappi on korotettuna keittiötä vastapäätä. Taaksepäin, nukkumatilaan päin mentäessä toisella puolella on 600 mm leveä vaatekaappi ja toisella 300 mm leveä liinavaatekaappi. Mukava, 200 cm pitkä parivuode on päätypuolesta 135 cm leveä ja jalkopäästä vinosti kaventuva, jolloin kylpyhuoneeseen on saatu esteetön pääsy. Kuljettajan puolelle on pitkittäin sijoitettu hyvin varusteltu kylpyhuone, jossa on wc ja erotettava suihkukaappi. Istuinryhmän yläpuolelle lisävarusteena saatavasta nostovuoteesta saadaan toinen parivuode.

Just Go T 7055 EBL: erillisvuoteet ja pitkittäispenkki

Vielä enemmän tilaa asumiseen ja nukkumiseen matkan aikana tarjoaa 7,36 metriä pitkä Just Go T 7055 EBL. Siinä takapään erillisvuoteet yhdistyvät kylpyhuoneeseen, jossa suihku ja wc-tila muodostavat oven ollessa auki tilavan pesu- ja pukeutumistilan. Tällöin nukkumis- ja peseytymisalue on erotettu oleskelutilaan päin. Etuosan istuinryhmä, johon kuuluu kaksi pitkittäin olevaa istuinsohvaa, tarjoaa paljon tilaa rentoutumiseen. Keskellä olevan suuren pöydän voi työntää sivuun, jolloin ohjaamoon kulkeminen käy helpommin. Myös T 7055 EBL -mallin ostajat voivat valita istuinryhmän yläpuolelle nostovuoteen, jolloin vuoteiden määräksi tulee neljä.

Just Go T 6615 on saatavissa jo 70 290,- eurosta alkaen. T 6905 maksaa 71 890,- euroa ja T 7055 EBL -malli 74 890,- euroa.

Pohjaratkaisut

Pohjaratkaisut

Isny, elokuu 2022


Tietoa Dethleffsistä

”Ei ilman perhettäni!” päätti Arist Dethleffs vuonna 1931 ja rakensi Saksan ensimmäisen matkailuvaunun, jota hän kutsui vielä ”asuntoautoksi”, koska tämä suksisauvojen ja raippojen valmistaja halusi perheensä mukaan pitkille työmatkoille. Sanan ”vapaa-aika” tunsivat vain hyvin harvat, ja perheloma oli etuoikeus turismin ollessa vielä lapsen kengissä. Dethleffs-matkailuvaunun keksimisen myötä alkoi uusi aikakausi yrityksessä, joka omistautui sittemmin kokonaan matkailuvaunujen, ja myöhemmin myös matkailuautojen, tuotannolle.

Arist Dethleffsin pioneerihenki tuntuu yrityksessä vielä tänäänkin. Se säilyy edelleen mallien jatkuvassa kehityksessä, lukuisissa innovaatioissa ja tietenkin myös matkailuhistorian keskipisteessä: perheessä. Alusta pitäen yritys on pysynyt tiukasti toimipaikassaan Allgäun Isnyssä, Saksassa, ja motollaan ”Perheesi ystävä” se pitää merkin ydinajatuksen aina mielessään.
Isnyssä kehitetään ja valmistetaan Dethleffs-matkailuautojen ja -matkailuvaunujen ohella myös Pössl- ja Crosscamp-merkkien retkeilyautoja ja kaupunkiautoja.

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on THOR Industries -yhtiön 100-prosenttinen tytäryhtiö. THOR Industries on yksi maailman johtavista vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajista ja työllistää yli 31 000 työntekijää. Erwin Hymer Group yhdistää matkailuautojen ja -vaunujen valmistajat, lisävarusteammattilaiset sekä vuokra- ja rahoituspalvelut yhden katon alle. Erwin Hymer Group -konserniin kuuluu matkailuauto- ja matkailuvaunumerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight ja Xplore, matkailuauto-vuokraajat Crossrent, McRent ja rent easy, ajoneuvojen alustarakentaja Goldschmitt, lisätarvike-ammattilainen Movera sekä matkustusportaali freeontour.

Lisätietoja verkkosivustolla www.erwinhymergroup.com

Kuvagalleria

Artikkeliin liittyvät hakusanat: DethleffsJust GoLehdistötiedote

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024