Dethleffs uudisti Camper- ja Nomand vaunusarjat

Toimitus
31.8.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Dethleffs uudisti Camper- ja Nomad-vaunujen asunto-osan

Kun Arist Dethleffs 85 vuotta sitten suunnitteli ensimmäisen saksalaisen asunto-vaunun, tavoitteena hänellä oli saada perhe mukavasti mukaan työmatkoilleen. Tänä päivänä niin työkäytön kuin liikkuvan lomailun puolesta Dethleffs on panostanut runsaasti matkailuvaunujen turvallisuuteen.

Kaikki Camper- ja Nomad –vaunut on rakennettu AL-KO-alustalle ja niissä on turvallisuusvarusteet kuten itsestään säätyvät AL-KO AAA Premium Brake -jarrut, AL-KO AKS-varmuuskytkin, Octagon-iskunvaimentimet ja länsieurooppalaiset renkaat. Meillä Suomessakin yleistyviltä raekuuroilta suojaa lasikuitukatto.

AL-KO Trailer Control ATC sekä tasaisesta kaasun syötöstä huolehtivat DuoControl-kaasupullon vaihtaja ja EisEx-jäätymisenesto ovat mallivuonna 2017 saatavana lisävarusteena. Letkurikkoventtiili mahdollistaa jääkaapin ja lämmityksen käytön EU-säännösten mukaan myös ajon aikana, sillä haveritilanteessa se estää kaasun leviämisen. Kylmässä jääkaapissa juomat säilyvät viileinä pidemmälläkin siirtymällä. Palovaroitin päälle kytkettynä turvaa nukkuvia ja hyttysverkko-ovi suojaa ei-toivotuilta lentäviltä vierailta.

Viimeisteltyä mukavuutta

Hyvät yöunet ovat onnistuneen loman edellytyksenä – kaikille perheenjäsenille. Siksi Camper- ja Nomad-vaunun kaikki vuoteet – myös kerrosvuoteet – on varustettu korkealuokkaisilla ergonomisilla EvoPoreHRC-patjoilla. Erillisvuodemalleissa vuoteiden päätyosat on yhdistettävissä lisäpehmusteella.

Istuinryhmän yksijalkainen pöytä tarjoaa mukavasti lisätilaa jaloille ja helpottaa istuutumista. Vakiona toimitettavat Mini- ja Midi-Heki –kattoikkunat antavat mukavasti luonnonvaloa sisälle.

Oikeaan aikaan valmistetut ateriat pitävät matkaseurueen tyytyväisenä ja ovat osa onnistunutta lomaelämystä. Camper- ja Nomad-vaunun uusi keittiö tarjoaa maistuvien loma-aterioiden tarjoamiselle hulppeat puitteet kuten sähköisellä sytytyksellä varustetun lieden ja tiskialtaan yhdistelmän, ison 142 l jääkaappipakastimen (pohjaratkaisusta riippuen), apteekkikaapin, isot vetolaatikot ja lämpimän veden.

Uusi Camper: "Vain perheen kanssa“

Parhaiten Arist Dethleffsin tavoite yhdessä matkustavasta perheestä toteutuu täysin uudistetun Camper-malliston kohdalla. Yhteensä 15 pohjaratkaisusta jopa kahdeksan on ns. perhemalleja, uusia kerrosvuoderatkaisuja ja kompakteja nimenomaan liikkumiseen suunniteltuja matkailuvaunuja. Alle seitsemän metrisiä uusia pohjaratkaisuja on neljä. Uusi Camper on valmiiksi varusteltu ja vain odot-taa seikkailujen pariin – myös pariskuntien ja ystävien kera. Asunto-osa uudistettiin täysin ja on nyt raikas, moderni ja viimeistelty käytännöllisin ratkaisuin asumisen, ruoanvalmistuksen ja nukkumisen suhteen. Perheiden lisäksi aktiiviurheilijat ja matkailevat pariskunnat löytävät sopivan vaihtoehdon Camperin alkaen 4,90 m ja päätyen yli 8,00 m -mallistosta.

Camperin asunto-osan raikas ja moderni ilme on saatu aikaan uusilla Rosario Cherry –kalusteilla. Mieleisen sisustuksen voi viimeistellä maun mukaiseksi jollakin kolmesta uudesta tekstiilistä.

Modernia Nomad-elämää

Uusi Nomad on Camper-mallin arvokkaampi versio. Mallivuonna 2017 mallisto ajanmukaistettiin ja lähes kaikkiin pohjaratkaisuihin tehtiin muutoksia. Tuloksena on tyylikäs matkailuvaunu, joka sopii useamman sukupolven yhteiskäyttöön. Nomadin 14 pohjaratkaisusta viisi on uusia. Almeria Esche puunsävyisillä kalusteilla, ruskean ja beigensävyisillä tekstiileillä ja istuinryhmän mukavilla pehmus-teilla on saatu aikaan avara, moderni ja laadukas tunnelma. Iltaisin mukavuutta lisää epäsuora valaistus. Uusista yksityiskohdista huomio kiinnittyy mm. pesu-huoneen Design-allaskaappiin.

Mielenkiintoisia pohjaratkaisuja

Uusi Camper on ennen kaikkea vaunu perhematkailuun. Kahdeksasta kerros-vuodemallista neljä on täysin uutta. Kaikissa kerrosvuoteissa alempi vuode on mahdollista kääntää seinälle lisätavaratilan tai leikkitilan saamiseksi. Poikittaisen kerrosvuodemallin kohdalla tämä ratkaisu tarjoaa todella ison kuljetustilan esimerkiksi pihakalusteille ja harrastusvälineille. Pienin kerrosvuodemalli on etuosan poikittaisella parivuoteella varustettu 7,28 metrinen Camper 500 QSK, joka on 60 cm lyhyempi kuin suosittu isoveljensä Camper 530 FSK. 500 QSK on erityisen mukava pitkille aikuisille, sillä parivuoteen pituus on jopa 210 cm.

Erityisen iloisia Dethleffsillä ollaan uudesta Camper 550 ESK –pohjaratkaisusta, joka suunniteltiin mallistoon asiakkaiden toivomuksesta – erillisvuodemalli kerrosvuoteilla! Vastaavaa ei markkinoilla juuri ole tarjolla. Etuosan erillisvuoteet on yhdistettävissä vaunun levyiseksi isoksi vuoteeksi. Yksiakselisen kompaktina säilytetyn vaunun leveys on 2,3 m.

Perhemallien lisäksi Camper 460 EL on todellinen paljon liikkuvan pariskunnan alle seitsemän metrinen vaunu etuosan yhdistettävillä erillisvuoteilla. Takaosan mukava istuinryhmä, erillisvuoteiden jalkapäätyyn sijoitetut molemminpuoliset vaatekaapit sekä kompaktista koosta huolimatta iso 142 l jääkaappipakastin tekevät tästä pohjaratkaisusta tutustumisen arvoisen.

Nomad on Dethleffs-matkailuvaunujen kestosuosikki. Uusia pohjaratkaisuja on viisi, joista Nomad 650 ER on suositun erillisvuoteisen 560 FR –vaunun isompi veli. Kokonaispituudeltaan 8,72 m kaksiakselisessa vaunussa on hulppea istuin-ryhmä takaosassa. Erinomainen ratkaisu pariskunnille, jotka haluavat viettää usein iltaa ystävien kera. Tilavassa L-keittiössä on ”baaritiskin” taakse jäävä iso työtaso ja tilaa kahvinkeittimelle sekä mm. kaksi apteekkikaappia.

Sekä Camper- että Nomad-malliston todellinen tilaihme on uusi 540 QMK. Avaran keittiön edestä on kulku kerrosvuoteille ja isolle vaatekaapille, joiden äärelle jää hyvin leikki- ja pukeutumistilaa. Kehnommalla kelillä alimman kerrosvuoteen voi kääntää seinälle, mikä lisää leikkitilaa entisestään. Etuosan poikittainen pari-vuode on avoin kahdelta sivulta ja päätyosassa on iso pyykkikaappi.

Kaikki Suomeen tuotavat 2,5 m leveät Camper- ja Nomad vaunut on varustettu Alde-lämmityksellä, nestekiertoisella lattialämmityksellä ja Alden 230 V –pumpulla. Eristeenä seinissä, katossa ja lattiassa on kosteutta hylkivä foam-eristys. Vakiovarusteita ovat myös kaasun ulosotto, liesituuletin, suihkuvarustus, taulutelevision teline, antennimasto ja radiovalmius 2 kovaäänisellä. Tehdastoimitukseen sisältyvät lattiamatot, päiväpeitot, somistustyynyt, pöytäliina ja torkkupeitto viimeistelevät Dethleffsin kodikkuuden.

Lisätietoja:

Petra Samppa
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
ERWIN HYMER GROUP Suomi Oy
Nukkeruusunkuja 3 C 52
00990 HelsinkiPuh. 010-239 6704, GSM 050 382 0530
Fax. 09 586 5053
petra.samppa [ät] dethleffs.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntovaunuCamperDethleffsmatkailuvaunuNomand

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024