Dethleffs vaunut vm. 2020

Toimitus
7.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Dethleffs Generation Scandinavia -perhe kasvaa, Nomad uudistuu

Generation Scandinavia saa kaksi uutta pohjaratkaisua, Nomad uudistuu täysin ja uusi c´go up tarjoaa makuupaikat jopa seitsemälle hengelle.

Dethleffs loi Generation-malliston ja erityisesti ympäri vuoden matkaaville suunnitellun vaihtoehdon Generation Scandinavian kanssa kirjaimellisesti uuden vaunusukupolven. Mallisto vakuuttaa raikkaan ulkonäkönsä ja kattavien vakiovarusteiden lisäksi myös pohjaratkaisuilla, joita ei vielä tähän mennessä ole Dethleffs-mallistossa ollut. Generation-mallistossa on siis kaksi tasoa, joista myös ”perus- Generation” on Suomessa myynnissä. Sen keskeinen ero Generation Scandinaviaan on lämmitysjärjestelmä eli Generation-malliston saa vain ilmakiertoisella  lämmityksellä.

Ympärivuotiseen käyttöön

Generation Scandinavian uudet pohjaratkaisut 595 RK ja 655 RE korostavat vielä enemmän talviajoneuvon erityispiirteitä. Toinen niistä on suunniteltu perheille, jotka nauttivat läheisyydestä, ja toinen pareille, jotka rakastavat tilaa aktiviteetteihin ja rentoutumiseen myös lomalla. Molempien pohjaratkaisujen kohokohta on etupäässä oleva melkein 360 asteen sohvaryhmä, joka tarjoaa tilaa koko perheelle ja vieraille.

Generation Scandinavia 595 RK:ssa perhe nukkuu samassa tilassa. Takaosassa on leveä ranskalainen vuode ja kerrosvuode lapsille. Perheen nukkumistila liittyy vasemmalla puolella kylpyhuoneeseen ja suureen vaatekaappiin sekä oikealla puolella tilavaan keittiöön kätevällä liesi-uuniyhdistelmällä. Lisää tavaratilaa on myös parivuoteen alla ja lukuisissa yläkaapeissa. Keula loistaa mahtavan kokoisella sohvaryhmällä, joka kattaa melkein 360 astetta. Se tarjoaa perheille runsaasti tilaa peli-iltoja tai vieraita varten, jotka voivat myös yöpyä siinä. 595 RK on muiden Generation Scandinavia -mallien tavoin 250 cm leveä. Yksiakselisen korin pituus on 675 cm. Sen kokonaismassa on kaksi tonnia.

Generation Scandinavia 655 RE on suunnattu pareille. Myös tässä mallissa iso sohvaryhmä on vaunun sydän. Yhdistetyn, suurikokoisen keittiön ja sisääntulon vieressä olevan matalan tarjoilupöydän ansiosta katse on vapaa vaunun sisälle, mikä antaa koko vaunulle huomattavan tilan tunteen. Takaosassa on makuutila kahdella erillisellä vuoteella, joista toinen on jopa 215 cm pitkä. Myös tässä mallissa makuutila on erotettavissa samalla tavoin kuin mallissa 595 RK. Generation Scandinavia 655 RE on kaksiakselinen ja sen korin pituus on 735 cm ja kokonaismassa 2,5 tonnia.

Kaikissa Generation Scandinavia-malleissa on samat kattavat vakiovarusteet, jotka tekevät niistä valmiin matkakumppanin ympärivuotiseen käyttöön. Ulkopuolelta Generation Scandinavia -mallit vakuuttavat modernilla design-takavalopaneelilla, yksiumpioisilla valoilla ja silmää miellyttävillä teippauksilla. Vakiona ovat muun muassa ulkoseinän valkoinen sileä pelti, alumiinivanteet, katettu aisa, kromia muistuttavat vetokahvat sekä upotettu askelma, 70 cm ulko-ovi, epäsuora tunnelmavalaistus, nestekeskuslämmitys sekä nestekiertoinen lattialämmitys, lämmitetyt ja eristetyt harmaavesiputket, 42 litran eristetty ja lämmitetty harmaavesisäiliö sekä korkealaatuinen XPS-foam-eriste.

Sisätiloissa Dethleffsin suunnittelijat kulkivat innovatiivista tietä valmistajan päämalleista poiketen ja loivat Dethleffsille täysin uudentyyppisen ilmeen. Tuloksena on vaunu, joka erottuu aiempien ohjelmien joukosta moderniutensa ja sisäsisustuksensa ansiosta.

Generation Scandinavia on suunniteltu ja varustettu Euroopan kylmemmille alueille vaalean lämpimässä puuvärissä, joka katkaistaan yläkaapiston kromielementeillä. Mallissa on antrasiitin väriset pehmusteet vaaleanharmaalla reunalla. Kalusteet erottuvat erityisesti alaspäin kapenevalla yläkaappien muodollaan. Tämä rakenne tekee sisätilasta optisesti suuremman ilman, että säilytystila pienenisi huomattavasti.

Kaikki viisi Generation Scandinavia -malliston pohjaratkaisua ovat 250 cm leveitä ja niiden korien pituudet ovat 650–765 cm, joten koko perheelle on hyvin tilaa sisällä myös kylmissä olosuhteissa.

Generation Scandinavia -malliston hintahaarukka on 36 990 – 48 010 euroa.

Klassikon vallankumous: uusi Nomad

Suositun Dethleffs Nomadin uudistukset ovat ulkopuolelta vain aavistettavissa. Vaunun korin perusmuoto on säilynyt, mutta uusi design-takavalopaneeli yksiumpioisilla valoilla, kromiset kylkilistat sekä krominväriset näyttävät vetokahvat viittaavat, että uuden mallivuoden Nomad-matkailuvaunuun on tehty muutoksia.

Kurkkaus sisälle paljastaa heti, ettei mikään ole kuin ennen ja Nomad on uudessa loistossaan. Kaikki häivähdyksetkin attribuuteista, kuten ”yksinkertainen”, ”tavallinen” tai ”selkeän konservatiivinen”, on pyyhkäisty pois ilman että vaikutettaisiin terävältä, teennäiseltä tai jopa ylimieliseltä. Uusi Nomad pystyy tekemään täydellisen spagaatin klassisen kauneuden, käytännöllisyyden ja modernin designin välillä.

”Samalla kun Camper-mallistomme puhuttelee erityisesti lapsiperheitä, uusi Nomadimme on suunniteltu aktiivisille pareille parhaassa iässä”, selvittää Benjamin Schaden, Dethleffsin vaunuyksikön johtaja.

”Viisikymppinen on uusi kolmekymppinen ja parhaimmassa iässä olevat aktiiviset pariskunnat haluavat nauttia uudesta vapaa-ajastaan, kun lapset ovat jo vanhempia tai jopa päässeet omille jaloilleen, sekä raikkaista, vaaleista väreistä ja harmonisista sävyistä, moderneista muodoista ja miellyttävästä, ajattomasta designista. Tämän kaiken tarjoaa uusi Nomadimme, joka modernista sisustuksesta ja yksilöllisestä tyylistä huolimatta varmistaa, että sisätilat ovat mieluisat vielä kymmenen vuoden kuluttuakin”, vakuuttaa Schaden.

Nomad-mallisto on saatavilla kahdellatoista pohjaratkaisulla, joista kaksi on täysin uusia Dethleffs-mallistossa. Uudistettu mallisto tarjoaa suuren valikoiman pari- tai erillisvuoteita harkituilla sisätilaratkaisuilla, erityisesti pariskunnille. Lisää nukkumapaikkoja saadaan nopeasti vieraita odotellessa tai jos lapset lähtevät mukaan. Vaihtoehtoisesti valittavissa on kolme tilavaa lastensänkyratkaisua.

Pohjaratkaisujen korin pituus on kompaktista 550 senttimetristä jopa 805 senttimetriin. Mallista riippuen leveys on 230–250 cm. Uuden Nomadin hintahaitari on 31 290 – 45 790 euroa.

Luvassa on kattavat vakiovarusteet, kuten heilahduksenvaimennin, itsesäätyvät jarrut, lämminvesi, lasikuitukatto, epäsuora sisävalaistus, iso jääkaappi, ikkunallinen ulko-ovi ja hengittävästä materiaalista valmistetut, ergonomiset 7-vyöhykkeiset patjat.

Suomeen Dethleffs varustaa uuden Nomad-malliston tuttuun tapaan ympärivuotista käyttöä varten: niinpä kaikista 250 cm -leveistä malleista löytyy vakiovarusteena nestekeskuslämmitys sekä nestekiertoinen lattialämmitys. Kapeammat 230 cm -leveät mallit on sen sijaan varustettu ilmakeskuslämmityksellä ja sähköisellä lattialämmityksellä, mitkä kevyemmän painonsa puolesta soveltuvat paremmin paljon vedettäviin vaunuihin. Lisäksi koko mallistossa on vakiona korkealaatuinen XPS-foam-eriste. Lattiamatot ja päiväpeitot täydentävät näiden ”avaimet käteen” –varusteltujen vaunujen vakiovarustuksen.

Erityishuomio sisustukseen ja keittiöön

Dethleffsin tuotekehitysyksikkö kohdisti Nomadia uudelleen suunnitellessa katseensa erityisesti sisustukseen sekä keittiöön. Nomadin sisätilat ovat harmoninen yhdistelmä kalusteiden vaaleista pähkinänruskeista etulevyistä, harmaanruskeista kiiltävistä yläkaappien ovista ja tyylikkäästä kiveä muistuttavasta lattiasta. Ne saavat tukea modernista ja kuitenkin miellyttävästä ilmapiiristä tunnelmallisella, epäsuoralla valaistuksella. Sisustuksen tyyli on valittavissa kolmesta korkealaatuisesta vaihtoehdosta eri harmaan sävyillä, jopa osittain keinonahkasta ommelluilla tyynyillä. Kaikki pehmustekankaat on valittu niin, että ne voidaan yhdistää kaikkiin väreihin, jolloin omistaja voi halutessa luoda korostuksia värillisillä tyynyillä. Noce Nagano -puusävyn poikittainen rakenne luo sisätilalle ainutlaatuisen tilavaikutelman.

Keittiön takaseinä on ikkunan ja korkealaatuisen rullaverhon lisäksi valaistu, kuten työtason etureunakin. Isot laatikot, apteekkarin kaappi sekä iso jääkaappi täydentävät gourmet-alueen varustusta.

Etukeittiö ja uusi parivuoderatkaisu

Yhdeksän kahdestatoista pohjaratkaisusta ovat jo Dethleffs-malliston tunnettuja klassikkoja. Mallistossa on kuitenkin kaksi uutta mallia, joista Dethleffsin suunnittelijat ovat erityisen ylpeitä. Ensimmäinen niistä on parivuoderatkaisu Nomad 490 BLF, jossa takaosassa ranskalaisen vuoteen vieressä on pitkänmallinen kylpyhuone. Tämän pohjaratkaisun kohokohta on myös keulakeittiö vain 230 senttiä leveässä ja 590 senttimetriä pitkässä korissa. Tämä ratkaisu tuo runsaasti tilaa ja liikkumisvapautta. Myös etukattoikkuna,  joka on asennettu keittiön etukaton alueelle, tuo tilaan valoa. Sisäänkäynnin ja keskellä olevan istuinryhmän vieressä oleva matala tarjoilupöytä luo ainutlaatuisen tilan tunteen. Takaosa makuutiloilla ja kylpyhuoneella voidaan erottaa etuosasta oven avulla.

Uusi Nomad 490 EST on pohjaratkaisu erillisvuoteilla ja 729 cm kokonaispituudella. Se loistaa suurella takaosan kylpyhuoneella ikkunan ja runsaiden tavaratilojen kanssa. Erillisvuoteet ovat yli kaksi metriä pitkät. Tässä pohjaratkaisussa painopiste asetettiin nukkumismukavuudelle ja kylpyhuoneelle, jonka on tarkoitus luoda oma mukavuusparatiisinsa.

C´golle perheen lisäys

Moderni, edullinen menestysmalli c´go saa kirjaimellisesti perheenlisäystä. Uusi c´go up -mallisto tarjoaa makuutilat jopa seitsemälle hengelle hyvin kompaktissa koossa. Periaatteen ”up and away” mukaan c´go up tarjoaa vaivatonta matkailua ja runsaasti tilaa tiukoista mitoista huolimatta istuinryhmän yläpuolella olevan nostovuoteen ansiosta ja myös 208 senttimetrin sisäkorkeuden ansiosta.

Pienemmässä c´go up 465 KR -mallissa on 683 sentin kokonaispituudessa neljä kiinteää vuodetta ja mahdollisuus muuttaa nostovuoteen alla oleva istuinryhmä myös parivuoteeksi. Kerrossängyt keulassa kestävät  80 kg:n painon ja niiden 210 cm pituus mahdollistaa myös aikuisen miellyttävän yöpymisen niissä. Myös nostovuode tarjoaa runsaasti tilaa 200 x 145 cm:n mitoillaan. Tämän mallin teknisesti sallittu kokonaispaino on 1 500 kiloa ja vaunun kokonaismassaa voidaan nostaa valinnaisesti jopa 1 700 kiloon.

Makuutiloja jopa seitsemälle

Jos tilaa vaaditaan vielä useammalle perheenjäsenelle, malli c´go up 525 KR tarjoaa jopa seitsemän nukkumapaikkaa vain 757 cm:n kokonaispituudella. Varsinkin lapset ihastuvat tähän malliin, koska se tarjoaa heille erillisen osan kerrossänkyjen ja oman istuinryhmän kanssa, joka voidaan muuntaa tarvittaessa ylimääräiseksi vuodepaikaksi. Alempi kerrossänky voidaan kääntää ylös ja käyttää ajon aikana ylimääräisenä säilytystilana. Kaksi tilavaa vaatekaappia tarjoavat myös runsaasti säilytystilaa. Tämän perhematkailuvaunun teknisesti sallittu kokonaispaino on 1 600 kiloa. Myös tämän ajoneuvon kokonaismassaa voidaan nostaa 1 800 kiloon, jolloin sen kantavuus on yli 420 kiloa.

Molemmat c´go up -mallit ovat yksiakselisia, 230 cm leveitä, 271 cm korkeita ja ne on varustettu 142-litraisella jääkaappi-pakastinyhdistelmällä. Kuten myös muut c´go-perheen jäsenet ne vakuuttavat raikkaalla ja modernilla designilla pirteillä värikorostuksilla, jotka tekevät niistä suosittuja erityisesti nuorempien parien ja perheiden keskuudessa.

Dethleffs c´go up-malliston hinta alkaa 22 060 eurosta. Kattavasta vakiovarustuksesta huolimatta koko mallisto on kevyt ja houkutteleva varsinkin pienempien vetoautojen tai B-luokan ajokortin omistajille. Kestävällä lasikuidulla valmistetun katon, keulan ja perän ansiosta se on hyvin varustettu erilaisiin sääolosuhteisiin. c’go-mallistossa valittavissa on nyt yhteensä yksitoista pohjaratkaisua molemmat uudet c´go up -mallit mukaan lukien.

>> Pohjaratkaisut
>>www.dethleffs.fi

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti

puh. 0400 314 575

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntovaunuDethleffsmatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024