Dethleffsiin Citroen-alusta

Toimitus
12.9.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Dethleffs tuo markkinoille uudistetun Advantage-malliston, joka pohjaa Citroënin alustaan. Myös jatkuvasti suosiotaan kasvattava Trend saa enemmän tyyliä ja uuden ison alkovimallin.

Dethleffs Advantage Edition korvaa edeltäjänsä suositussa matkailuautoluokassa. Se perustuu Citroen Jumperin alustaan, jossa on 2-litrainen, 130 hevosvoimainen BlueHDI-moottori. Alustassa on vakiona ABS-jarrut, ESP ajonvakautuksella, mäkilähtöavustimella sekä hydraulisella jarruassistentillä.

Mallisto on saatavana kolmella erilaisella pohjaratkaisulla sekä puoli-integroituna (T) että integroituna (I). Samalla malliston ulkoasu on saanut uuden, urheilullisen ilmeen. Kori on tehty Dethleffs Lifetime Plus -tekniikalla ja sille myönnetään kuuden vuoden tiiveysturva. Katon, pohjan ja perän pinnoitus on lasikuitua.

Advantage Editionin varustetaso on kattava jo perusmallista lähtien. Vakiovarusteina ovat mm. 16-tuuman alumiinivanteet, päiväajovalot, ohjaamon ilmastointi, lämmitettävät ja sähkösäätöiset peilit, ohjauspyörän ja vaihdekepin nahkaverhous, vakionopeuden säädin, keskuslukitus, turvatyynyt molemmille ohjaamopaikoille, 2-dinin monitoimilaite ja peruutuskamera. Oleskelutilan yläpuolinen kattoikkuna on niin ikään vakiovaruste, samoin kuin XL-kokoisen oven ikkuna. Lisäksi integroidussa versiossa on aina kuljettajan ovi vakiovarusteena.

Pohjaratkaisuissa on kolme variaatiota; lyhyempi (T/I 6611) ja pidempi erillisvuodemalli (T/I 7051 EB) sekä pitkä parivuodemalli (T/1 7051 DBM). Kokonaispituudet vaihtelevat hieman alle 7 metristä 7,4 metriin. Kahdessa pidemmässä malliversiossa on erilliset suihku- ja wc-tilat, jolloin makuuhuoneen ja kylpyhuoneen yhdistelmän voi sulkea ovella muusta asunto-osasta.

Advantage Editionin sisätiloissa on kirkkaan, lämpimän Rosario Cherry –kalustesävyn ansiosta moderni yleisilme. Istuimissa on uusi Panna Cotta –verhoilu, jossa on kaksi sävyä; harmaan beige antaa valoa ja avaruuden tuntua ja tumman ruskea mikrokuitu puolestaan sopivasti arvokkuutta.

Suosittuun Trendiin lisää vaihtoehtoja

Toinen mallivuoden 2018 keskeinen Dethleffs-uutinen on Trend-malliston kasvaminen jälleen kerran. Ensiostajaluokkaan tarkoitettua Trendiä on kehitetty intensiivisesti muutaman vuoden ajan ja nyt tehdään hyvästä vieläkin parempi. Samalla laajennetaan alkovimallien tarjotaan isolla perhemallilla.

Puoli-integroidut ja integroidut Trend-mallit saavat yksityiskohtien parantamisen lisäksi täysin uuden design-paketin. Parannusten keskiössä ovat kylpyhuone sekä autojen ulkoasu. Puoli-integroiduissa malleissa on parannettu sisäänkäyntiä rakentamalla kaarevan mallinen askelkotelo osaksi koria. Kylpyhuoneeseen on vaihdettu parempi käsienpesuallas sekä suihkun ritilä kosteussuojattuun versioon.

Lisävarusteena saatava sisätilan design-paketti antaa autolle täysin uuden ja raikkaan ilmeen. Pintamateriaaleissa on pääosassa tammen sävyinen Virginia Oak. Yläkaappien pinta on saanut valkoisen korkeakuultopinnoitteen. Design-pakettiin kuuluu myös raikkaammat pöydän ja keittiön tasojen pinnat. Keittiön takaseinän ja suihkun konsolissa on uusi musta pinnoite. Arvokkuutta lisää myös käsikahvojen sekä pyyhe- ja vaatekoukkujen kromaus.

Trend-mallisto laajenee myös kokonaan uudella tulokkaalla. Kolmiakselinen, 8,61-metrinen alkovi-malli A 7877-2 on suunnattu isoille perheille. Auto on rekisteröitävissä kuudelle. Siinä on mukavat makuupaikat niin ikään kuudelle.

Takana on poikittaisvuode, joka on mitoiltaan iso (211 x 150 cm). Sen jatkeena ovat tilavat erillinen suihku ja wc sekä iso vaatekaappi. Koko takaosasto voidaan sulkea omaksi tilakseen. Ohjaamon takana on vastakkain istuttavan sohvaryhmän lisäksi pitkä sivusohva. Trend A 7877-2:ssa on iso takatalli ja lisää tavaratilaa on peräti 40 senttiä korkean, eristetyn kaksoislattian sisällä.

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Merkkivastaava
0400-314 575
pilvi.uoti-briganti [ät] dethleffs.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoCitroenDethleffsmatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024