Dethleffsiltä uusi matkailuautomallisto

Antti Siljamäki
15.8.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Dethleffsin matkailuautojen mallivuoden merkittävin uutuus on täysin uusi mallisto: Pulse. Takana on 18 kuukauden perinpohjainen kehitystyö, jonka ansiosta on syntynyt huippumoderni ja monipuolinen matkailuauto.

Uusi Dethleffs Pulse sijoittuu mallistokartalla keskihintaluokkaan eli Trendin ja Espritin väliin. Luvassa on uusia muotoja, uusia tyylejä ja uusia mahdollisuuksia. Mallisto näyttää suuntaa siitä, mihin nykyaikainen matkailuauto on matkalla. Pulse on tarkoitettu alle 3500 kilon painoluokkaan neljälle matkustajalle ja sen saa myös ALDE:n nestekeskuslämmityksellä ja nestekiertoisella lattialämmityksellä varustettuna.

Ulkoisesti kehitystyö on kohdistunut aerodynamiikan kehittämiseen. Linjakas, pyöreäkulmainen integroitu mallisto on saanut täysin uutta ilmettä etenkin keulaan ja perään.

Puoli-integroidussa huomio kiinnittyy heti uudelleen muotoiltuun keulan yläosaan. Näin on mahdollistettu nostovuoteen sijoittaminen siten, että sen ollessa yläasennossa, alle jää riittävän hyvä kulkutila. Molempien malliversioiden sisäkorkeus on 205 senttiä. Sisällä myös lattia on täysin tasainen ja helpottaa näin ajoneuvossa liikkumista.

Lyhyemmissä pohjaratkaisuissa nostovuode on 70-100 senttiä leveä eli hyvin yhdelle hengelle sopiva. Pidemmissä pohjaratkaisuissa vuode on tarkoitettu kahdelle. Saarekevuodeversioissa on pystytty hyödyntämään korin leveys (233 cm) siten, että vuode on aina 160 senttiä leveä.

Erityistä huomiota suunnitteluryhmä on kiinnittänyt sisätiloissa siihen, että tunnelma on luonnonläheinen ja harmoninen. Pehmeitä muotoja tukee täysin uudelleen mietitty valaistus, joka parantaa asuinosan tunnelmaa ja hyvinvointia. Lisäksi on hankittavissa vielä erillinen valaistuspaketti.

Teknisesti uutta ovat myös uuden tyyppiset yläkaappien luukut. Ne aukeavat haitarimaisesti ylös kahdessa osassa ja vievät näin vähemmän tilaa. Tämä innovatiivinen tekniikka on nimetty Maxi-Flexiksi.

Pulsesta rakennetaan neljää puoli-integroitua pohjaratkaisua, joiden pituusluokka on 6,99-7,41 metriä. Vaihtoehtoina on kaksi erillisvuodepohjaa ja kaksi saarekevuodepohjaa.

Integroitu Pulse tarjoaa puolestaan kuusi pohjaratkaisua pituuksiin 6,99 ja 7,4 metriä. Saarekevuodemalleja on kolme, samoin kuin erillisvuodemalleja. Kaikissa yhtä lukuun ottamatta kylpyhuone on jaettu erilliseen suihkuun ja wc-tilaan, jolloin ajoneuvon takaosa voidaan tarvittaessa wc:n oven avulla sulkua omaksi kokonaisuudekseen.

Pulsen saarekevuodemalleissa vuoteen korkeus on aina mahdollista säätää omaa mukavuustottumusta vastaavaksi. Erillisvuodemalleihin saa puolestaan lisävarusteena korkeammalle sijoitetut vuoteet.

Sporttisempaa ilmettä Pulseen saa Grand Turismo-paketin avulla. GT:n värisävyjä ovat valkoinen, hopea ja musta. Pakettiin kuuluu ulkoisina varusteina hienot alumiinivanteet, kylkeä mukailevat raami-ikkunat sekä sporttinen tarroitus. Sisäpuolen varusteina ovat nahkaratti ja kromiset aplikaatiot kojelaudassa.

Puoli-integroidun Pulsen hinta alkaa 69 800 eurosta ja integroidun 79 930 eurosta. Uusi Pulse esitellään Suomessa ensimmäisen kerran Lahden Caravanmessuila 20.-23. syyskuuta.

Trend uudella ilmeellä

Dethleffsin edullisin matkailuautomallisto Trend saa mallivuodelle 2019 kasvojen kohotuksen sekä sisätiloihin että ulkoiseen olemukseen. Integroiduissa malli on kokonaan uusi keula ja sisustuksessa on runsaasti uusia elementtejä ja verhoiluvaihtoehtoja. Pohjaratkaisuja tulee lisää kolme sekä puoli-integroituihin että integroituihin mallistoihin. Näin Trendin vaihtoehdot nousevat jo molempien rakennevaihtoehtojen osalta peräti kahdeksaan. Trendin hinnat alkavat 56 600 eurosta.

Hintaskaalan toisessa päässä tapahtuu myös muutoksia: Espritistä esitellään erikoisvarusteltu Eighty Eight –versio, joka juhlistaa valmistajan 88-vuotista taivalta. Pariskunnille suunnatusta Alpa-mallista tulee puolestaan integroitu malli, jossa on erilliskäyttööntarkoitettu nostovuode ja takana iso U-ryhmä.

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Merkkivastaava
0400-314 575
pilvi.uoti-briganti [ät] dethleffs.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoDethleffsmatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024