Dethleffsin Coco-vaunu sarjatuotantoon

Antti Siljamäki
15.8.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Viime vuonna Dethleffs esitteli Düsseldorfin Caravan Salon –messuilla vuosien kehitystyön tuloksena syntyneen kevytrakenteisen ja innovatiivisen Coco-vaunun. Nyt vaunu nähdään myös Lahden Caravanmessuilla syyskuussa.

Dethleffs Coco on vuosien kehitystyön tulos. Sen parissa ovat työskennellyt kevytrakennetekniikkaan erikoistuneet asiantuntijat Erwin Hymer Groupin uudessa matkailuvaunujen kehityskeskuksessa. Tulos esiteltiin vuosi sitten konseptina ja se keräsi heti runsaasti palkintoja sekä niin laajan yleisökiinnostuksen, että sarjatuotanto tehtaalla on nyt aloitettu.

Coco on kevytrakenteinen vaunu, jonka 733 kilon massa ajovalmiina mahdollistaa sen vetämisen henkilöautokortilla ja varsin pienelläkin henkilöautolla. Vaunun leveys on 2,2 metriä ja kokonaispituus 5,89 metriä.

Ensimmäiset 100 Coco-vaunua varustetaan LoungeUp-paketilla, jossa on painonkorotus 1100 kiloon, iso kattoikkuna valaistuksella, iso panoraamaikkuna keulalla, kylpy-huoneen ikkuna sekä epäsuora tunnelmavalaistus.

Ulkoisesti Cocossa kiinnittyy huomio poikkeuksellisen kaarevaan keulaan. Peräpuolessa erikoista ovat voimakkaasti pystysuunnassa kaartuvat kulmat. Juuri pyöreiden kulmien ansiosta vaunuun on saatu kehitettyä valtava markiisin korvaava aurinkokatos, joka saadaan ulotettua kyljen lisäksi vaunun perän puolelle. Katos kattaa peräti lähes 25 neliömetrin alueen, joten sen alle on mahdollista kalustaa poikkeuksellisen iso ajan-viettopaikka.

Dethleffs Cocon sisätiloissa on kiinnitetty huomiota monipuolisiin toimintoihin sekä kevyeen, mutta kestävään rakenteeseen. Heti oven jälkeen keulalla on keittiö, jossa on kannelliset kaksiliekkinen liesi ja tiskiallas sekä hyvät säilytystilat. Keskemmällä sijaitsee kapea 142-litrainen jääkaappipakastin.

Vaunun vasemmassa etukulmassa on kylpyhuone, jossa on kääntyvä allas, kasetti-wc sekä runsaasti säilytystilaa. Keskellä vaunua on iso kaksiovinen vaatekaappi, jonka vastakkaisella puolella on muunneltava kahden hengen bistrotyyppinen ruokailupöytä.

Vaunun takaosassa on loft-henkinen, kylmävaahtopatjoilla varustettu U-mallinen sohva. Tämä, 200 x 155 –senttinen tila voidaan muuttaa kahden hengen vuoteeksi. Istuimet on tarkoitettu käytettäväksi myös ison aurinkokatoksen alla ulkona.

Ensimmäinen, juuri tällä isolla katoksella varustettu Coco nähdään Suomessa Lahden Caravanmessuilla 20.-23. syyskuuta. Vaunun perushinta 23 910 euroa ja LoungeUp-paketin 4 070 euroa.

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Merkkivastaava
0400-314 575
pilvi.uoti-briganti [ät] dethleffs.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoDethleffsmatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024