Hobby-autot vm. 2021

Toimitus
15.9.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusia malleja ja uusi mallisarja

Maailman suurimman matkailuvaunujen valmistajan Hobbyn matkailuautovalikoimassa on kuudessa mallisarjassa yhteensä 19 mallia, kaiken kokoisia autoja kategorioissa retkeilyautot, van, puoli-integroidut ja alkoviautot. Osa Hobby-matkailuautoista valmistetaan Fiat- ja osa Citroen-alustoille.

Matkailuautoluokista sen verran, että retkeilyautothan ovat pakettiauton alustalle ja koriin rakennettuja autoja, puoli-integroiduissa ja alkoviautoissa hyödynnetään alustavalmistajan koria ohjaamon osalta, mutta asunto-osa on matkailuautovalmistajan tekemä. Puoli-integroiduissa on kahden levyisiä autoja, 2,16 m ja 2,33 m; kapeampien autojen malliston nimitys on Van.

Retkeilyautot

Näiden 2,05 metriä leveiden, peltikuoristen autojen suosio kasvaa jatkuvasti niiden helpon käsiteltävyyden ja monikäyttöisyyden ansiosta. Vantana Ontour- ja Vantana De Luxe -mallistossa on kummassakin kaksi mallia, pituudeltaan hieman alle ja hieman yli 6 metriä.

Valittavana on pitkittäisillä erillisvuoteilla tai poikittaisella parivuoteella varustetut mallit, kummassakin mallisarjassa. Ontour-sarjassa on vakiona 70-litrainen jääkaappi, lisävarusteena on saatavana 90-litrainen. De Luxessa on kummankin puolen avattava 90-litrainen jääkaappi. Vuoteet ovat uudelle mallivuodelle suurentuneet.

Alustana on Fiat Ducato, ulkoväritys valkoinen, De Luxe on lisävarusteena saatavana vaalean- ja tummanharmaana sekä mustana.

Vantana De Luxe -autoissa on nyt uutuutena vakiona iso kattoluukku, joka tuo autoon aivan uutta valoisuutta ja mahdollistaa vielä tehokkaamman ilmanvaihdon.

Van-mallisto

Van-sarja on nimeltään Optima Ontour Edition, siinä on vuodevaihtoehtoina erillisvuoteet tai poikittainen parivuode tai keskiparivuode, niin sanottu Queensbett. Kolme mallia siis, Citroen-alustaisia.

HobbyKomplett-täysvarustus on vakiona, mutta sen lisäksi vielä navi/peruutuskamera, markiisi, iso jääkaappi, vuoteen levennys.

Puoli-integroidut

Citroen-alustaisessa Optima Ontour -mallistossa on kuusi huippukäytännöllistä pohjaratkaisua, joista kaksi alaslaskettavalla ylävuoteella. Uusia malleja on kaksi, T70E erillisvuoteilla ja T70 F pitkittäisellä parivuoteella; molemmissa on tilava takapesuhuone/wc-yhdistelmä.

Optima Ontourin hinta/laatusuhde on nyt paras mahdollinen.

Puoli-integroitujen premium-sarja on Optima De Luxe. Se on Fiat Ducato-alustainen, kolmen mallin mallisto, joista yhdessä on ylävuode. Varustetaso on laajin mahdollinen. Tulevalle mallikaudelle on kalusteet sekä useita sisätilojen ratkaisuja on päivitetty ja muun muassa kaksiosainen ulkoporras on vakiona.

Alkoviautot

Erityisesti lapsiperheiden suosimia alkoviautoja on tarjolla kolme mallia, joista yhdessä kerrosvuoteet. Istumapaikkoja ajon aikana on tarjolla näissä malleissa jopa
6. Aikaisempi alkovimallisarja Siesta korvautuu nyt Optima Ontour Alkoven -mallistolla. Alkoviautot ovat Citroen-alustaisia.

Kattava vakiovarustus

Kaikissa Hobby-matkailuautoissa on Hobby-Komplett-täysvarustus, erillisiä lisävarustepaketteja ei siis tarvitse miettiä, vaan autot ovat jo tehtaalta lähtiessään hyvin varustettuja ja valmiina lomalle lähtöön. Vakiona on myös Hobby CI-BUS-hallintajärjestelmä, jolla ohjataan kaikkia sähkötoimisia laitteita ja toimintoja joko keskitetysti auton kosketusnäyttöpaneelista tai mobiilisovelluksella älypuhelimella tai tablettitietokoneella.

Kaikissa Hobby-matkailuautoissa on vakiona suuri, 133-litrainen, molemmin puolin avattava Dometic-absorptio-jääkaappi.

Uutta tulevalle mallikaudelle on lisäksi muun muassa kaikkiin malleihin lisävarusteena saatava ohjaamon lisävuodepaketti, joka mahdollistaa ohjaamon istuinten päälle yhdelle, max. 100 kg:n painoiselle ihmisille tarkoitetun lisävuoteen.

Saatavana on myös kaikkiin autoihin lisävarusteena Teleco-satelliittijärjestelmä/tv-paketti.

HobbyConnect

HobbyConnect on älypuhelimella tai tablettitietokoneella hallittava auton sähköisten järjestelmien hallintajärjestelmä. Sillä voi ohjata ja tarkkailla mistä päin maailmaa tahansa autonsa lämmitys- ja ilmastointijärjestelmää, lattialämmitystä, käyttö- ja jätevesisäiliöiden täyttöastetta, akkujen varaustilannetta, multimedialaitteita, valaistusta sekä seurata auton sijaintia; jos auto liikkuu luvatta paikaltaan, siitä tulee ilmoitus älylaitteeseen. HobbyConnect on vakiona Optima De Luxe -autoissa ja lisävarusteena saatavana kaikkiin Hobby-matkailuautoihin sekä Vantana De Luxe -retkeilyautoihin.

>> www.hobby.fi
Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautoHobbymatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024