Hymer-Eriba retroilee!

Toimitus
15.8.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Hymerin Eriba-matkailuvaunumallisto ottaa lisää kierroksia hyvin käynnistyneeseen myyntiinsä. Rockabilly- ja Ocean Drive -retromallit herättävät syksyn aikana takuuvarmasti huomiota.

Hymer-Eriba matkailuvaunujen maahantuonti Suomeen on alkoi tauon jälkeen mallivuoden 2018 aikana Best-Caravan Oy:n toimesta. Hymerin valmistamia Eriba vaunuja myydään nyt kuudessa toimipisteessä ympäri Suomen. Korkeasti varusteltu ja talviolosuhteisiin hyvin sopiva Nova-mallisto on otettu erinomaisesti vastaan asiakaskunnan parissa ja myynti on ylittänyt odotukset.

Eriba lisää kierroksia Suomen markkinoilla tuomalla Lahden Caravanmessuille Eriba Touring -mallisarjasta kehitetyt retrohenkiset, 50-luvun American Diner -henkeen johdattelevat punaisen Rockabilly ja sinisen Ocean Drive -vaunut.

Näiden erikoismallien historia juontaa 50-luvun lopulle, jolloin koko Hymerinkin historia alkaa. Touring-mallisto on Hymerin toiminnan alku ja sitä on rakennettu, tekniikkaa toki kehittäen, vuodesta 1957. Malliston suosio ei ota laantuakseen, sillä se on edelleenkin Hymerin eniten valmistama matkailuvaunumallisto.

Toruing-sarjassa näkyy Erwin Hymerin kädenjälki edelleen, sillä vaikutteita haettiin aikanaan lentokoneiden muodoista ja rakenteesta. Kori on aerodynaaminen ja matala (2,26 m). Sen pituus on 4,71 metriä ja leveys 2,1 metriä. Itse korin rakenne perustuu 28-millimetrin täyssinkittyyn putkirunkoon.

Korkeutta paikallaan olevaan vaunuun saadaan kattoa nostamalla. Lasikuitupäällysteisessä nostokatossa on 26 millimetrin polyuretaanieristys. Massa ajovalmiina nyt esiteltävissä erikoismalleissa on 965 kiloa.

Vuodepaikkoja Touringissa on kolme; takana poikittainen parivuode ja edessä on olevasta dinetistä voidaan tehdä vuode kolmannelle matkalaiselle. Perusvarustukseen kuuluu kaksi 13 litran raikasvesisäiliötä, kasetti-wc, 70 litran jääkaappi, kaksiliekkinen liesi ja 3,5 kilowatin ilmakiertoinen lämmitys sekä pakkassuojattu vesijärjestelmä, joten talvikäyttökään ei ole poissuljettu vaihtoehto nostokaton ollessa pääosin ala-asennossa. Vaunussa on myös energiaa säästävä LED-valaistus.

Lahden Caravanmessuilla ensi-illassa olevien vaunujen perusvarustusta on kuitenkin nostettu hieman Suomeen sopivammaksi: mukana ovat sähköpaketti 80 Ah akulla, lämminilmakierto, 5 litran lämminvesivaraaja, suihku sekä AL-KO:n ajonhallintajärjestelmä. Vaikuttavan retromalliston perushinta on Suomessa reilut 29 000 euroa.

Edullisin Nova uudistuu

Suomessa maahantuonti Hymer-Eriba-vaunujen osalta on alkanut talviolosuhteisiinkin loistavasti sopivasta Nova-mallistosta. Siinä on kolme mallisarjaa; GL, SL ja S ja niistä on tarjolla yhteensä 16 pohjaratkaisua. Malliston hinnat alkavat reilusta 27 000 eurosta.

Nova-mallistossa mallivuodelle 2019 uudistetaan edullisin eli GL-sarja, joka on saanut täysin uuden sisustuksen. Kalustesävy on vaihtunut entistä modernimpaan Grank Oakiin, U-istuinryhmien selkänojat on muotoiltu kaareviksi, keittiössä on uusi taustaseinä ja marmorikuvioitu työtaso ja yläkaapistojen luukuissa alaosa ja vetimet on uusittu entistä tyylikkäimmiksi. Lahden Caravan-messuilla esitellään GL:stä pohjaratkaisu 495, jossa edessä olevaan U-ryhmään antaa valoa uusi panoraamakeulaikkuna.

Lisätietoja:

Merkkivastaava Vesa Riihinen
vesa.riihinen [ät] erwinhymergroup.com
puh. 040-7615 155

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntovaunuEribaHymermatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024