Hymer-uutuudet Turussa ja Helsingissä

Toimitus
27.12.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Hymerin mallivuoden 2019 uutuustarjonta jatkaa laajenemistaan tammikuussa. Turun ja Helsingin caravanmessuilla tullaan näkemään lukuisia mielenkiintoisia uutuuksia.

Uuden etuvetoisen Mercedes-Benz Sprinterin tekniikkaan perustuva B-klasse Modern Comfort eli BMC-mallisto saa kaksi uutta pohjaratkaisua, Fiat-pohjaisesta B-DL-sarjasta esitellään puolestaan parikunnille suunnattu DuoMobil ja Hymer-Eriba-vaunumallisto laajenee Suomessa edullisempaan Exciting-mallistoon, josta esitellään ensin perheille suunnattu 560 Family.

BMC –täysin uutta tekniikkaa

Hymer on ollut ainoana matkailuajoneuvovalmistajana mukana Mercedes-Benzin uuden Sprinterin kehitystyöryhmässä. Sprinterin tekniikkaa on uusittu ja kehitetty, sillä nyt sen saa myös etuvetoisena taka- tai nelivedon lisäksi. Uutta tekniikkaa Mercedeksen osalta edustaa myös korkeampi turvallisuustaso. Sprinterissä on vakiona sivutuuliassistentti, adaptiivinen vakionopeuden säädin ja aktiivinen jarruassistentti. Kokonaan uudelleen rakennettu kuljettajan ympäristö on huomattavasti lähempänä henkilöautoja kuin ennen.

Etuvetomallien moottorivaihtoehtoina ovat 143- ja 177-hevosvoimakset 2,2-litraiset Euro 6D-moottorit. Vaihteistovaihtoehtoina ovat 6-portainen manuaali sekä 9-portainen automaatti, jonka vaihteenvalitsin on sijoitettu ohjauspylvään oikealle puolelle viikseen henkilöautojen tapaan. Näin keskikonsolista vapautuu tilaa säilytykseen. Multimediajärjestelmät on niin ikään uusittu kokonaan ja ovat joko 7 tuuman tai 10,25 tuuman näytöllä varustettuja.

Uuden Sprinterin tekniikan etuna on se, että autosta saadaan kevyempi ja se on loogisemmin rakennettavissa. Kun tämä yhdistetään Hymerin uuteen alustaan, lopputuloksena on paremmilla ajo-ominaisuuksilla varustettu kevyempi täysin uuden sukupolven matkailuauto.

Erillisjousitetun taka-akselin toimittaja on AL-KO, mutta muutoin uusi alusta on kokonaan Hymerin käsialaa.

Kaksoispohjallinen alusta on 36-senttiä korkea, minkä ansiosta kaikki matkailuajoneuvotekniikka on sijoitettu akseleiden väliin. Tällä on paljon merkitystä  painopisteelle, joka on saatu näin mahdollisimman alas ja keskelle. Itse asunto-osan kannalta etu on se, että lattia on tasainen ja eri toimintojen sijoitukset voidaan suunnitella entistä vapaammin ja liikkuminen ilman porrastusta on helpompaa. Kaksoispohjassa on tilaa myös tavaroille ja luukkuja on sekä ulkona että sisätiloissa.

Uusi alusta säästää myös painossa. Esimerkiksi nyt esiteltävän integroidun B-MC I-malliston kaikki ensimmäiset esiteltävät pohjaratkaisut mahtuvat alle 3500 kilon luokkaan neljälle matkustajalle. Vajaat seitsemän metrisen erillisvuotein varustetun B-MC I 580 -mallin massa ajovalmiina on 2990 kiloa. Näin se on saatavissa myös Suomessa suositulla ALDEn nestekiertoisella lämmityksellä neljälle matkustajalle B-ajokorttiluokkaan.

Kaikkea painosäästöä ei kuitenkaan ole käytetty tähän tarkoitukseen, vaan painovaraa on pystytty hyödyntämään myös vesitankkeihin: raitista vettä mahtuu mukaan nyt 180 litraa ja harmaavesisäiliö on 150-litrainen. Alle 3500 kilon luokassa lukemat hakevat vertaistaan.

BMC:stä pidemmät versiot

B-MC-mallistosta esitellään nyt 7,39-metriset 680 ja 690 eli pitkittäisvuode ja saarekevuodemallit sekä puoli-integroituna että integroituna versiona. Puoli-integroidun erikoisuutena on korotetulla kattoelementillä varustettu nostovuode, jonka alle jää korkeutta mukavasti 190 senttiä. Myös tämän uutuuden rakenne on niin kevyt, että se mahdollistaa rekisteröimisen neljälle matkustajalle alle 3 500 kilon luokkaan eli isolla ja tilavalla autolla pystytään ajamaan myös B-ajokortilla ja kaikille matkustajille löytyy kunnolliset makuutilat.

B-MC –malliston hinnat alkavat 80 900 eurosta.

Grand Canyon S

Tammikuun messuilla esitellään myös Hymercar-retkeilyautouutuus eli Grand Canyon S, joka perustuu uuden Mercedes-Benz Sprinterin takavetoiseen tekniikkaan.

Pariskunnille oma DuoMobil-malli

Hymerin pariskunnille suunnattu BDL 534 DuoMobil nähdään tammikuun messuilla Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Hymer on kehittänyt yhdessä asiakkaiden kanssa pariskunnille suunnattua mallia nyt parin vuoden ajan ja sen suosio kasvaa Euroopassa huimaa vauhtia.

Auto on hieman alle 7-metrinen ja rakenteeltaan integroitu. Edessä on pitkittäiset erillisvuoteet, keskellä isot erillinen wc ja suihku, tilava keittiö on keskellä vasemmalla ja takana matkailuvaunuista tuttu U-mallinen sohvaryhmä. Takatalli on iso ja tekniikalle sekä tavaroille on runsaasti tilaa auton kaksoispohjarakenteen ansiosta.

Tämän uutuuden tuo tammikuun messuille Rinta-Joupin Autoliike. Malliston hinta alkaa 97 700 eurosta.

Hymer-Eriba-vaunujen suosio kasvaa

Hymer-maahantuoja Best-Caravan aloitti Hymer-Eriba-vaunujen maahantuonnin viime vuonna ja ne ovat saavuttaneet hyvän suosion etenkin ympärivuotisesti vaunua käyttävien asiakkaiden keskuudessa. Malliston maahantuonti aloitettiin sen huipulta Nova S-, SL- ja GL-malleilla.

Nyt Best-Caravan esittelee tammikuussa myös edullisemman Hymer-Eriba-malliston eli Excitingin.

Tammikuussa nähdään tästä mallistosta alkaen hinnaltaan alle 30 000 euron Exciting 560 Family-malli, jossa on edessä ranskalainen vuode ja puoliavoin kylpyhuone, keskellä U-istuinryhmä, tilava keittiö ja takana kerrosvuoteet. Kaikkiaan makuutiloja on kuudelle, tarvittaessa jopa yhdeksälle hengelle.

Hymer-uutuudet nähdään Turun Caravan Showssa 11.-13. tammikuuta Turun Messukeskuksessa sekä Helsingin Caravan 2019-messuilla messukeskuksessa 18.-20. tammikuuta.

Lisätietoja:

Merkkivastaava Vesa Riihinen

puh. 040-7615 155

>> Lue lisää www.hymer.fi

 

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024