Kabe autot vm. 2020

Toimitus
14.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

2020 KABE aloittaa yhteistyön Mercedes-Benzin kanssa ja esittelee uusia mallisarjoja. KABEn matkailuautovalikoima on nyt laajempi kuin koskaan aikaisemmin.

KABEn uusi Travel Master -valikoima on jaettu neljään eri mallisarjaan: Classic, Royal, Crown ja Imperial. Valitsitpa minkä mallin tahansa, pääset osalliseksi KABEn kaikista peruslaaduista ja eduista. Myös soveltuvuus ympäristövuotiseen käyttöön on itsestäänselvyys.

TM740 on Fiat Ducato -alustalle rakennettu sarja, joka tarjoaa täysintegroituja, puoli-integroituja ja Crossover-malleja. Aktiiviseen ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu Classic-matkailuauto on hinnaltaan kilpailukykyinen, ja se on suunniteltu joustavaa ja helppoa matkustamista varten.

Fiat Ducato -alustalle rakennettu Royal-sarja tarjoaa kaksi täysintegroitua mallia: i760 ja i810. Royal-sarjassa on myös puoli-integroituja ja Crossover-autoja, mallit 780/x780 ja 880/x880. Nämä ovat täysvarusteltuja matkailuautoja, jotka sisältävät useimmat todella mukavaan liikkuvaan asumiseen suunnitellut ominaisuudet.

Mercedes-Benzin alusta Crown ja Imperial -malleissa

Uudelle Mercedes Sprinter -alustalle rakennettu Crown-sarja tarjoaa täysintegroidut mallit i760, i810 ja i860. KABEn asunto-osan eksklusiivisen vakiovarustelun lisäksi saat nauttia Mercedes-auton tarjoamista mukavista ajo-ominaisuuksista.

Imperial on KABEn premium-sarja, joka vuonna 2020 rakennetaan vain Mercedes Sprinter -alustalle. Imperial-sarja sisältää KABEn kolme suurinta täysintegroitua mallia: i810, i860 ja i910. Mercedesin ja KABEn huippumallien yhdistäminen on antanut tulokseksi kunnioitusta herättävän ajoneuvon, joka täyttää kaikki odotukset.

KABEn koko matkailuautomallistoa on kehitetty viime vuosien aikana huomattavasti. Uudistusten kohteina ovat olleet tuotanto sekä uusien mallien, mukavuutta lisäävien ominaisuuksien ja teknisen varustelun kehittäminen.

– Tarjoamme yhä ainoana toimijana markkinoilla king-size-koon sänkyjä puoli-integroiduissa autoissa, ja vuonna 2014 lanseerasimme Crossover-version, jossa on samat reilut mitat. Vuonna 2015 markkinoille tuli arvostettu Classic-sarja, ja nyt on siis Crownin ja uusien päivitettyjen Imperial-mallien aika, toteaa Mikael Blomqvist, KABEn tekninen päällikkö ja varatoimitusjohtaja.

Mercedes-yhteistyö merkitsee jälleen uutta suurta askelta eteenpäin. Yhdistämällä Mercedes Sprinterin ja AL-KOn räätälöidyn alustan KABE voi nyt tarjota täysimittaisia matkailuautoja, joissa on henkilöauton kaltaiset ajo-ominaisuudet.

– Autoissa on etupyöräveto ja 9-vaihteinen automaattivaihteisto, ja se voidaan saada myös nelivetoisena. 177 hv:n moottori. Täältä löytyy modernia henkilöautotekniikkaa, kuten todella erinomainen multimediajärjestelmä, navigaattori, LED-valot, automaattinen hätäjarrutus, sadetunnistin, attention assist -vireystila-avustin, sivutuuliavustin (ei kaksiakselisissa) ja paljon muuta.

Turvavarustepaketti

2020 on ehdottomasti KABEn vahvin mallivuosi. Tarjoamme paljon tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, valitsitpa Fiat Ducato- tai Mercedes-Benz-alustalle rakennetun Travel Master -mallin.

– Voimme muun muassa tarjota edullisia turvavarustepaketteja, joihin sisältyvä tekniikka parantaa turvallisuutta ajon aikana ja täydentää erinomaisella tavalla mallisarjojemme autojen vakiovarustusta, Mikael kertoo.

Kaikkien matkailuautomalliemme ulkoasua on päivitetty uutta mallivuotta varten. Puhdaslinjaisessa koristemaalauksessa on tyylikkäitä viivoja ja hillittyjä tummia sävyjä, jotka korostavat KABEn koko matkailuautomalliston ylellistä ilmettä.

Upotetut ovet ja laatikot

Sisustuksen mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ja designelämystä on uudistettu monin eri tavoin. Royal-, Crown- ja Imperial-sarjojen keittiökalusteissa on nyt eksklusiiviset upotetut laatikot ja ovet sekä työtaso, jossa on marmorikuvioitu pinta.

Jo kuluvana mallivuonna esiteltiin uusi Dometicin jääkaappi ja sen kaksisaranainen ovi, joka tekee KABE-keittiöstä jatkossakin erityisen kiinnostavan vaihtoehdon.

– Dometicin 10-sarja perustuu samaan CI-väyläohjaustekniikkaan, joka ohjaa toimintoja KABEn Smart D -paneelissa. Anturijärjestelmä valvoo automaattisesti jääkaapin ja pakastelokeron lämpötilaa, mikä myös vähentää energiankulutusta, Mikael kertoo.

Makuuhuoneen mukavuutta

Täysintegroiduissa malleissa kattosänkyä on hieman kavennettu asunto-osan tilan suurentamiseksi sängyn ollessa alaslasketussa asennossa.

Myös makuuhuonemiljöötä on uudistettu huomattavasti. Imperial-sarjan sängyt ovat saaneet vakiovarusteeksi sähköisesti säädettävän pääpuolen (valinnainen Royal- ja Hacienda-malleissa) sekä verhoillun sängynpäädyn.

KABEn laaja vuoden 2020 matkailuautovalikoima tarjoaa tietenkin paljon enemmänkin. Tervetuloa kokemaan todella jännittävä ja monipuolinen matkailuautovuosi yhdessä KABEn kanssa!

Neljän Travel Master -mallisarjan lisäksi KABE lanseeraa täysin uuden retkeilyauton, josta kerrotaan lisää erillisessä artikkelissa!

Ulkoinen ilme

Ulkopinnan uusissa puhdaslinjaisissa koristemaalauksissa on tyylikkäitä viivoja ja hillittyjä tummia sävyjä.

 

 

 

Takapäädyssä uusi muotoilu. (Royal (puoli-integroitu/Crossover 780/880).

 

 

 

 

Asunto-osan suurennetun oviaukon Hartal Evolution -oven leveys on 540 mm. (TM740 (ei 740T), Royal)

Asunto-osassa entistä leveämpi HartaLux -ovi, jossa on kolmen pisteen lukko sekä entistä vahvemmat saranat, kehykset ja kahva.(Crown, Imperial)

 

 

 

 

Sähköliitin ikkunaseinällä helposti ulottuvilla. (Royal (täysintegroitu), Crown, Imperial)

Portaassa uusi materiaali. (Classic, Royal (puoli-integroitu/Crossover 780/880)).

KABE-retkeilyauto aidosti ympärivuotiseen käyttöön

Nyt se on täällä! Retkeilyautossa on aitoa KABE-mukavuutta, joka on rakennettu aktiivista ympärivuotista käyttöä varten ja joka siis soveltuu myös talvikäyttöön.

KABEn uudessa retkeilyautossa on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita on Travel Master -sarjojen suuremmissa matkailuautoissa. Ohjaamoon asti ulottuva vesikiertoinen lattialämmitys, wc ja suihkutila sekä todella mukavat sängyt

Kokonaispituus on 690 cm, ja vaikka mitat ovat huomattavasti pienemmät kuin KABEn perinteisissä matkailuautoissa, tilat ovat yllättävän väljät retkiautoksi. Konseptin perustana on Mercedes Sprinter; jossa on korkea katto ja asunto-osan seisontakorkeus mukavat 196 cm, kuten KABEn muissa matkailuautoissa.

Eristys kaikissa onteloissa

Ajatus reilunkokoisesta retkeilyautosta ja aidosti ympärivuotiseen käyttöön soveltuvista ominaisuuksista syntyi vuonna 2018. KABEn kehitysosasto laati esiselvityksiä ja rakennepiirustuksia, ja talvella aloitettiin ensimmäisen auton rakentaminen. Auto esiteltiin syyskuussa Elmia Husvagn Husbil -messuilla.

– Halusimme rakentaa korkealuokkaisen retkeilyauton ilman kompromisseja. Auto on suunniteltu niille, jotka haluavat kompaktin ja joustavan matkailuauton tarvitsematta luopua KABEn mukavuuksista. Olemme mielestäni onnistuneet siinä, toteaa Andreas Kelekidis, KABEn retkeilyauton vastaava suunnittelija.

Andreas esittelee vasta rakennettua autoa ja kertoo eristysmateriaalin ruiskutuksista palkkeihin ja sisustettujen seinien sisässä piileviin onkaloihin.

– Useimmat valmistajat tyytyvät palkkien verhoiluun, mutta auto ei ole silloin lainkaan riittävästi varusteltu talvikäyttöön eikä myöskään kesäkäyttöön. Hyvä eristys on yhtä tärkeä niin pakkasella kuin helteellä.

Reilunkorkuiseen autoon mahtuu eristävä kaksoislattia, jossa vesisäiliö ja harmaavesisäiliö on suojattu pakkaselta. Asunto-osan ikkunoissa on KABEn eristetyt kehykset.

Joustava pohjaratkaisu

Tehtaanjohtaja Staffan Ivarsson vastaa auton rakentamisesta. Hän kertoo, miten auton tilat on hyödynnetty ja siten luotu erinomaista mukavuutta tarjoava joustava pohjaratkaisu.

– Sängyt ovat täyspitkiä ja varustettu mukavilla joustinpatjoilla. Ne voidaan levittää auton koko leveydelle tai käyttää kahtena erillisenä pitkittäisvuoteena, joiden väliin jää lattiatilaa. Toinen pitkittäisvuoteista voidaan myös kääntää ylös, jolloin tavaratilaa saadaan enemmän käyttöön sänkyjen alle jäävän tilan lisäksi.

Rulo-oven takana on pieni ikkunallinen kylpyhuone ja säilytyskaappi. Kääntyvässä väliseinässä on toisella puolella käsienpesuallas ja toisella puolella suihku.

– Keittiöosassa on kaksiliekkinen kaasuliesi ja liesituuletin sekä Dometicin uusi pakastinlokerollinen kompressorijääkaappi. Laatikot ja yläkaapit ovat reilunkokoiset. Olemme pyrkineet priorisoimaan säilytystiloja, Staffan kertoo ja esittelee vaatekaapin, jossa on hyvin tilaa vaatteiden ripustamiseen.

Istuinryhmässä on kaksi mukavaa aukivedettävää nojatuolia, joita voidaan käyttää ajon aikana matkustajanpaikkana. Molemmissa nojatuoleissa on turvavyö, ja haluttaessa lisätilaa saadaan työntämällä toinen istuimista sivuun.

– Istuinryhmään voidaan tarvittaessa sijata makuupaikka yhdelle lapselle.

Mercedes-Benz

KABEn asunto-osan sisustus ja varustelu noudattavat samaa korkeaa tasoa kuin Mercedes-Benzillä. Tämä automalli tarjoaa huippuluokan mukavuutta ja ajonautintoa. Ohjaamoympäristö on suunniteltu harkiten, ja ajoneuvon ajo-ominaisuudet muistuttavat selkeästi henkilöauton ominaisuuksia.

Useimmat ominaisuudet ovat vakiovarusteita, kuten isolla kosketusnäytöllä varustettu multimediajärjestelmä, peruutuskamera sekä sähkötoimiset ja sähkölämmitteiset peruutuspeilit. Autossa on myös useita moderneja turvajärjestelmiä, kuten kuolleen kulman varoitin, automaattinen hätäjarrutus ja sivutuuliavustin.

Auto on takavetoinen, mutta se on saatavana myös nelipyörävetoisena, Andreas kertoo. Moottori on Mercedesin 4-sylinterinen 163 hv:n dieselmoottori, ympäristöluokka Euro-6.

– Tällä ajoneuvolla ajaminen tuntuu todella mukavalta, ja kompaktista koostaan huolimatta se tarjoaa täysimittaisen matkailuautoelämyksen. Monet ovat varmastikin jo odottaneet sitä.

>>www.kabe.se/fi

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Bo Karlsson
040 1244900

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntoautoKabematkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024