Kabe-autot vm.2021

Toimitus
26.8.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Kaben Mercedes-Benz alustavalikoima laajenee

Kaben matkailuautojen mallivuoden 2021 suurin uutuus on puoli-integroitu auto Mercedes Sprintterin alustalla. Lisäksi KABE panostaa voimakkaasti ja terävöittää vuoden 2021 valikoimaansa.

 Uusi puoli-integroitu matkailuauto, Mercedes Sprinter -alustalla

Vuonna 2020 markkinoille tuotu Mercedes Sprinterin alustalle rakennettu täysintegroitujen matkailuautojen KABE Crown -sarja ja Kaben ensimmäinen retkeilyauto saa seuraa:

- Vuonna 2021 otamme matkailuautomarkkinoilla jälleen uuden askeleen eteenpäin ja lanseeraamme Mercedes Sprinter -alustalle rakennetut puoli-integroidut Royal x780- ja x880-mallit, kertoo Mikael Blomqvist, KABEn tekninen johtaja ja varatoimitusjohtaja.

Kattovuode tuo lisää makuupaikkoja

780- ja 880-mallit kuuluvat KABEn eniten myytyjen puoli-integroitujen tuotteiden segmenttiin. Crossover-malleissa x780 ja x880 on tilaa koko perheelle tai ehkä teineille tai lapsenlapsille, jotka tulevat mukaan vain satunnaisesti. Holvimaisen katon alla, aivan ohjaamon takana, on sähköisesti alaslaskettava kattovuode, joka tarjoaa kaksi mukavaa makuupaikkaa.

Uuden Mercedes-alustalle rakennetun Royal x780:n kokonaispituus on 7,75 metriä ja x880:n kokonaispituus 8,78 metriä. Auton 2,49 metrin leveys tuo miellyttävää tilantuntua
auton asunto-osaan ja pohjaratkaisussa tiloja on hyödynnetty hyvin huolellisesti.

Royal-tason ylellistä asumista

Auton takaosassa on mukava vuode, jossa on miellyttävä spiraalipatja, paksu petauspatja, säädettävä pääpuoli. Pehmustetussa vuoteenpäädyssä on kaksi erillistä lukulamppua ja hillitty tunnelmavalaistus. Vaatekaapeissa on runsaasti tilaa vaatteille, vuodevaatteille ja muille tavaroille. Auton takaosassa on hyvin käsillä olevia, ulkoa täytettäviä säilytystiloja.

Kylpyhuoneessa on kääntyvä vesi-wc, suihkukaappi ja pesuallas sekä ylä- ja alakaappi, joissa perheen kaikki kylpyhuonetarvikkeet pysyvät turvallisesti paikallaan ajon aikana.

Istuinryhmässä on pehmeälinjainen kulmasohva ja lisäistuinpaikka, jotka yhdessä ohjaamon kääntyvien istuinten kanssa luovat viihtyisän ja mukavan ruokailu- ja sosiaalisen tilan viidelle hengelle. Istuinryhmästä voi helposti sijata lisävuoteen.

Royal x780 ja x880 malleissa on viisi makuupaikkaa ja neljä turvavyöllistä paikkaa. Viides vyöpaikka on saatavan lisävarusteena.

Turvallista ja lämmintä matkailua

- Mercedes Sprinterin ja AL-KOn räätälöidyn alustayhdistelmän ansiosta voimme nyt tarjota täysimittaisia ja hyvin varusteltuja matkailuautoja, joissa on henkilöauton kaltaiset ajo-ominaisuudet, kertoo Mikael Blomqvist. Ympärivuotiseen käyttöön suunniteltua asumismukavuutta kehitetään aina jatkuvasti edelleen. Royal x780- ja x880 -malleissa on vesikiertoinen lattialämmitys ohjaamossa, ja kuljettajan ja matkustajan istuinten alla on puhaltimella varustettu lisälämmitin, jatkaa Blomqvist.

Törmäysturvallisuuteen on panostettu

Ajoturvallisuus on aina ensiarvoisen tärkeä osa KABEn kehitystyössä. Mallivuoden 2021 matkailuautojen törmäysturvallisuutta on tutkittu erityisen huolellisesti.

Ajoneuvon aktiivinen turvallisuus koostuu onnettomuuksia ehkäisevistä erilaisista järjestelmistä. KABE rakentaa matkailuautonsa turvallisille matkailuautoalustoille Fiat Ducato ja Mercedes Sprinter, joissa on liikenneturvallisuutta parantavia ominaisuuksia, kuten mm. automaattijarru, luistonestojärjestelmä, sadetunnistin ja vireystila-avustin.

- Matkailuautojen valmistajana meillä on erityinen vastuu passiivisesta turvallisuudesta eli siitä, mitä tapahtuu todellisessa törmäystilanteessa. KABEn vakaassa matkailuautokorissa on liimattu rakenne, rakennetta vakauttavat ulkonemat ja erittäin luja kiinnitysjärjestelmä auto-osaan. Olemme nyt lisäksi täydentäneet rakennetta akun ja vesisäiliön ympärille asennetuilla teräskehyksillä, jotka estävät akun ja vesisäiliön liikkumisen mahdollisessa törmäystilanteessa. Myös auton uudessa pöytärakenteessa pöytälevyn voi nyt kätevästi taittaa pois ajon ajaksi, Mikael Blomqvist kertoo.

KABE on kehittänyt passiivisia turvajärjestelmiä ja varustanut matkailuautonsa useilla aktiivisilla turvajärjestelmillä.

Uusissa Mercedes-alustalle rakennetuissa etuvetoisissa crossover-malleissa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto ja 170 hv moottori. Moderni henkilöautotekniikka tarjoaa mm. erinomaisen multimediajärjestelmän, navigaattorin, LED-valot, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, sadetunnistimen, vireystila-avustimen, sivutuuliavustimen ja paljon muuta. Heavy Duty -pakokaasumääräykset täyttyvät kaikissa KABE-matkailuautoissa mallivuodesta 2021 alkaen

Uutta designia

Vuonna 2021 KABE toteuttaa designuudistuksen, joka kattaa sekä ulkoasun että sisustuksen kaikissa mallisarjoissa.

 

 

 

 

 

Uusi raikasilmeinen sisustus

KABE 2021:n sisustuksessa on käytetty vaaleita, kevyitä värejä ja materiaaleja. Uusi puukalvo, Nordic Oak, on saatavana kaikkiin malleihin. Raikasta pohjoismaista tunnelmaa luovat myös pöytälevyjen hillitty latte-värinen laminaatti, harmaameleeratut työtasot sekä uudet vaaleamman väriset seinä- ja lattiapäällysteet.

Helpotusta päivittäiseen asumiseen

Kylpyhuonetta on parannettu matkailuvaunuissa, joiden takaosassa on poikittainen kylpyhuone-ratkaisu (Royal, Crown ja Imperial TDL). Uusi ratkaisu tarjoaa todella kotoisan väljää kylpyhuonemukavuutta.

Vuoden 2021 malleissa on vakiovarusteena myös reititin, matkapuhelimen langaton latausalusta sisäänkäyntiseinällä Royal, Crown ja Imperial malleissa sekä USB-liitännällä varustettu lukulamppu.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lämmitysjärjestelmä

Vuonna 2021 KABE tuo markkinoille vielä yhden maailmalaajuisesti ainutlaatuisen innovaation: vyöhykelämmityksen.

-     KABEn vesikiertoista lattialämmitysjärjestelmää voidaan ohjata erikseen KABEn AGS II Pro -järjestelmällä, ja nyt lämpöä voidaan myös säätää kahdella eri vyöhykkeellä ja valita tarvittaessa asunto-osan etu- ja takaosaan eri lämpötilat, Mikael Blomqvist kertoo.

Vyöhykelämmitys lisää asuinmukavuutta ja parantaa yksilöllistä viihtyvyyttä. Lämpötilaa voidaan esimerkiksi nostaa vain matkailuauton etuosassa, istuinryhmässä ja ohjaamossa. Mikael uskoo, että näistä ominaisuuksista on paljon hyötyä erityisesti talvikäytössä.

-     Matkailuauton wc-tilan lämmitys on kytketty lattialämmityksen paluusilmukkaan, joten sisäilma on aina miellyttävä riippumatta kahdelle erilliselle lämmitysvyöhykkeelle tehdyistä valinnoista.

KABEn vyöhykelämmitys on kehitetty yhteistyössä Alden kanssa, ja mallivuodesta 2021 alkaen se on vakiovarusteena kaikissa KABEn Imperial-sarjan matkailuautoissa ja -vaunuissa.

KABE Van

Vuonna 2020 esiteltyyn Kaben retkeilyautoon tehdyt uudistukset kohdistuvat sisustukseen.
Aiempaa vaaleammat materiaalit lisäävät sisätilojen tilantunnetta. Lisäksi astiakaapin hyllyllä on lisätty langaton matkapuhelimen latausalusta.

Lisätietoja:

Bo Karlsson
Toimitusjohtaja
Kabe-Adria Oy

040 124 4900

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautoKabematkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024