Kesä jatkuu matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
2.10.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä ei ole vielä alkanut syksyn hiljainen aika. Syyskuussa tehtiin taas paras myyntitulos kahteen vuoteen.

Tänä vuonna kuukausitason ennätyksiä on tehty kahta kuukautta lukuun ottamatta joka kuukausi. Matkailuvaunujen kokonaismyynti on nyt jo 600 kpl. Syyskuussa myytiin yhteensä 125 kpl matkailuajoneuvoa, joka on 41 kpl (49 %) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016. Alkuvuoden kokonaismyynti (1624 kpl) on yli 19 % suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Matkailuautokaupassa kova kuukausi

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 85 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen jopa 32 kpl (+60,4 %). Tammi-syyskuun myynti on nyt lähes 20 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby. Viiden eniten myydyn merkin osuus kokonaismyynnistä on lähes 60 %.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on runsas viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto. 

Matkailuvaunukaupassa lähes 30 % kasvu

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 40 kpl, joka on 11 kpl (+29,0 %) enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kumulatiivinen myynti on yli 17 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe. Viiden eniten myydyn merkin osuus kokonaismyynnistä on lähes 85 %.

Syyskuussa (15.-17.9) pidetyillä Lahden Caravan-messuilla ja niiden jälkeisenä näyttelyviikonloppuna tehtiin runsaasti kauppaa, joka osoittaa matkailuajoneuvojen kysynnän olevan hyvässä kasvussa. Pitkien toimitusaikojen takia monet tänä syksynä tehdyt tilaukset tulevat toimitukseen vasta ensi keväänä. 

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Yhteenveto syyskuu 2017

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024