Knaus retkeilyautot 2019

Antti Siljamäki
12.11.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Knaus-konserni kutsuu jatkossa kaikkia valmistamiaan peltikouorisia retkeilyautoja nimella CUV (Caravanning Utility Vehicle), joka on vapaasti käännettynä "caravanmatkailun hyötyajoneuvo".

Knausin CUV-mallisarjat ovat BoxStar, BoxLife ja BoxDrive.

Knaus on ollut aina edelläkäviiä retkeilyautojen talviominaisuuksien suhteen. Nyt CUV-autojen eristys on uusittu, jonka ansiosta niiden talviominaisuudet ovat erinomaiset. Lämpimyyden lisäksi myös kondenssikosteuden muodostuminen on tehokkaasti ehkäisty ja sisäilman laatu on hyvä. Myös sisäkorkeus paranee entisestään. Integroitu vesisäiliö on niinikään uusittu CUV-malleissa.

Knaus on kehittänyt CUV-autoihinsa ComfortEntry-pöydän, jossa käyttömekanismi toimii ilman jalkaa. Uusi pöydän muoto ja sen ilman aiemmin tilaa vienyttä jalkaa toteutettu mekanismi helpottavat olennaisesti kulkua ohjaamon ja matkustamon välillä. Pöydän muotoilu on nerokas, se helpottaa liikkumista, mutta tarvittaessa se saadaan levitettyä riittävän suureksi.

 

KNAUS BOXSTAR

Knaus BoxStar on uudistunut täysin. Ulkografiikka on uudistettu  Sisälle mentäessä huomio kiinnittyy huonekalujen tyylikkääseen muotoiltuun ja hienostuneisiin yksityiskohtiin  Autossa on käytetty runsaasti epäsuoraa led-valasitusta. Keittiön kokoontaitettavan työpinnan laajennusosan alapuolella on käytännöllinen ostoskassi, jossa on KNAUS-brändäys.

Autossa on reilusti säilytystilaa ja kuljetuskapasiteettia matkan aikana. Kylpyhuoneen wc-tilassa on aiempaa suurempi pinta-ala ja altaan alla on hyvät säilytystilat kosmetiikkatarvikkeille
Pohjaratkaisuja on kuusi, pienimmästä 5,4 metriä pitkästä 540 Road-mallista 6,3 metriä pitkään erillisvuoteiseen Freeway 630-malliin.

KNAUS BOXLIFE

Knaus BoxLife on myös kokonaan uudistettu. Siinä on käytetty huonekaluissa samaa tummansävyistä puuta kuin L!VE-mallisarjan matkailuautojen huonekaluissa. Sisätilan lämmönlähteenä on diesellämmitin. Yhtenä merkittävänä etuna tästä seuraa, että kaasupullojen kokoa voidaan pienentää, joka antaa sisätiloihin lisää väljyyttä.

Kaasupullokaappi on suunniteltu  2,7 kg: n painoisille kaasupulloille ja se sijaitsee suoraan liesituulettimen vieressä. Selkeät kalusteiden linjat ja epäsuora led-valaistus aikaansaavat modernin yleisilmeen. Kehittyneiden yksityiskohtiensa ja innovatiivisen rakenteensa ansiosta BoxLifessä yhdistyy hienolla tavalla kodikkuus ja käytännöllisyys.

KNAUS BOXDRIVE (VW CRAFTER)
Knaus Boxlife CUV:t on rakennettu Volkswagen Crafterin alustalle.

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoKnausmatkailuautoretkeilyauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024