LMC autot vm. 2020

Toimitus
15.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Element – täysin uusi LMC-matkailuauto järkevän budjetin lomakodiksi

Saksalaisvalmistaja LMC:n mallivuoden 2020 matkailuautomallisto saa kokonaan uuden jäsenen - LMC Element. Tämän lisäksi valmistaja tuo myyntiin valmiiksi Suomi-varustellun ja edullisen erikoismalli Grey Selectionin.

Nuorekas, mukautuva ja erilainen: LMC:n uusi Element-matkailuautomallisto on kaunis ja toimiva lomakoti isoilla ideoilla. Alle 7-metrisen Elementin saa Suomeen hyvin varusteltuna jo alle 70 000 eurolla.

Syksyn Caravan-messuilla Lahdessa LMC esittelee uudesta Element-mallistosta kaksi erillisvuoderatkaisua: alle 7-metrisen T 668 G ja yhden Euroopan tämän hetken kysytyimmän pohjaratkaisun – T 758 G – face-to-face –istuinryhmällä. Molemmat henkilöauton ajokortilla ajettavat mallit voi varustaa halutessaan sähkökäyttöisellä nostovuoteella. Koska lomalla tulee saada nukkua hyvin, vähempään ei kannata tyytyä.

Katse kohti yksityiskohtia.

Elementistä löytyy kiiltoa ja tunnelmavaloa. Kalusteiden puusävy on uutta vaaleaa LMC:tä, mutta kaveriksi pehmeä puusävy on saanut beigeharmaat metallikiiltoiset yläkaappien ovet. Yhdistelmä on selkeä, kaunis ja ajaton. Asunto-osan lisävarusteena saatava epäsuora tunnelmavalaistus, ja erityisesti peseytymistilan epäsuora valaistus on totuttu näkemään kalliimmissa matkailuautoissa, mutta nyt se on saatavissa myös tässä LMC:n budjettiunelmassa yhteishintaan 390 euroa. Ulkopuolella katse kiinnittyy uudenlaiseen ohjaamon tuulenohjaimeen, tyylikkääseen tarroitukseen sekä henkilöautomaisiin takavaloihin.

Kaksi pohjaratkaisua - lisää tulossa 2020

Tyylin ja kauniin sisustuksen ohella myös arjen toiminnallisuus on huomioitu tuotekehityksessä. Element T 668 G (pituus 6,98 m) on aktiivisen harrastajan pohjaratkaisu. Iso takatalli tarjoaa tilaa harrastusvälineille. Yhdistettävät erillisvuoteet ja lisävuode mahdollistavat vuoteet kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. T 758 G (pituus 7,41 m) on hulppea pariskunnan ajoneuvo jo sellaisenaan, nostovuoteella varustettuna se tarjoaa mukavat yli kaksi metriä pitkät vuoteet neljälle aikuiselle. T 758 G –mallin istuinryhmän pöytä liikkuu kätevästi moneen suuntaan ja kulku ohjaamoon käy vaivatta. Tämän pohjaratkaisun mukavuudet voi todeta vain itse kokeilemalla – tutustumalla LMC:n uutuusmalliin esimerkiksi Lahden Caravan-messuilla syyskuussa.

Sisäänkäynnin vasemmalle puolelle jäävä TV-kaluste tarjoaa hyvin säilytystilaa mm. kengille. Lukuisat USB-pistokkeet mahdollistavat useiden puhelinten ja tablettien lataamisen samanaikaisesti. Lomakeittiön olennainen osa, iso jääkaappi, on Element-matkailuauton perusvarusteita. Kätevät säilytysratkaisut mm. peseytymistilassa helpottavat lomakodin pitämistä siistinä.

LMC Element on saatavana Truman uusimmalla ilmakeskuslämmityksellä, jonka ilmavirta ohjataan myös asunto-osan tasaisen lattian mahdollistavaan monitoimipohjaan. Lattia on jaloille lämmin säällä kuin säällä lämmityksen ollessa päällä. Lämmitysmuodon etuna on mm. kosteuden poistaminen nopeasti ajoneuvon sisältä esimerkiksi suihkun jälkeen ja nihkeätkin ulkovaatteet kuivuvat nopeasti.

Element-matkailuautolle valmistaja myöntää vuosittaisten tarkastusten perusteella markkinoiden pisimmän, 12 vuoden tiiviysturvan. Element-matkailuauton pohja on LMC:lle tyypillistä Long Life Technologie –korirakennetta, mm. polyuretaanirungolla ja kosteutta hylkivällä XPS-foam-eristeellä. Auton katto ja alapohja ovat kestävää lasikuitua.

Element-mallisto on täysin uusi ja tuotekehitys ottaa aikansa. Syksyn ensiesittelyn jatkoksi LMC:n merkkivastaava Bodo Diller lupaa jatkoa: ”Tammikuussa 2020 esittelemme Element-mallistoon lisää kaksi parivuodemallia, toinen alle 7 metriä ja toinen ruhtinaalliset oleskelutilat tarjoavalla face-to-face -istuinryhmällä.“ Uusi Element tarjoaa kaikki ainekset onnistuneeseen lomaan, joka voi olla mukavampi, helpompi - ja edullisempi!

Grey Selection on heti valmis!

Toinen LMC-uutuus - Grey Selection 150 -matkailuauto esitellään Suomeen valmiiksi varusteltuna erikoismallina. Alle 78 000 eurolla autoon saa kattavat varusteet, muun muassa Alde-lämmityksen nestekiertoisella lattialämmityksellä, upotetut ikkunat laadukkailla monitoimikaihtimilla, ohjaamon Design-paketin ja päiväpeitot.

Grey Selection on suunniteltu helppoon lomailuun. Matkailuautolle matala 2,69 m kokonaiskorkeus ja 6,99 m kokonaispituus mahdollistavat ajoneuvon painon puolesta runsaan vakiovarustelun neljälle matkustajalle alle 3 500 kilon painoluokassa. Uuden Fiat Ducato -alustan Expedition-harmaa ohjaamo ja korin tyylikäs tarroitus ihastuttavat ulkoisesti. Asunto-osaltaan Grey Selection edustaa LMC:n uutta, vaaleaa sisustussuuntausta.

Valmiiksi varusteltu

”Perinteisen Alde-auton mukavuudet yhdistettynä ajanmukaisiin käytännön ratkaisuihin ja uuteen sisustukseen”. Tämä voisi olla lyhyt kuvaus uudesta Grey Selectionista. Nestekiertoinen lattialämmitys on mukava jalalle, ilmankierto kalusteiden takana takaa tasaisen lämmön koko asunto-osaan ja mukavat patjat, iso jääkaappi sekä iso takatalli merkitsevät asumismukavuutta. Auton vesijärjestelmä on kokonaan lämmitetty ja eristetty. Ajamisen vapautta puolestaan tuovat vakiona toimitettavat Garmin-Fusion navigointi- ja multimedialaite, peruutuskamera,  vakionopeudensäädin ja ohjaamon automaattinen ilmastointi.

Ohjaamon Skyroof-kattoikkunasta ja Midi Premium -kattoikkunasta asunto-osaan pääsee runsaasti luonnonvaloa. Markiisi valaistuksella kuuluu myös vakiovarusteisiin. Lukuisat USB-pistokkeet helpottavat puhelinten ja muiden laitteiden latausta. Yksityiskohtia vakiovarustelussa ovat myös kätevä seinätasku ladattavalle tabletille sekä lattiaan upotettu lisäsäilytystila. Asunto-osan istuimet on verhoiltu miellyttävällä vaalealla keinonahkalla, mikä yhdessä vaaleiden yläkaappien kanssa tekee asunto-osasta helppohoitoisen ja valoisan.

Suomeen erikoisvarustelu

Suomi-varusteisen Grey Selection -auton vakiovarustukseen kuuluvat Alde-lämmityksen ohella lämmönvaihdin, matot, päiväpeitot, upotetut ikkunat sekä alustan mukana toimitettavat ASR, ESP Traction+, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit, kojelaudan alumiinisomisteet, mittariston kromisomisteet, nahkainen monitoimiratti, sumuvalot sekä käsinojat ohjaamon istuimissa. Muita vakiovarusteita ovat takatallin ovi myös vasemmalla puolella, ikkunallinen ja hyttysverkolla varustettu 70 cm leveä asunto-osan ovi, katon vahvistus esim. aurinkosähkölaitteita varten, valmius pyörätelineen asentamiselle sekä haluttaessa asunto-osan tekniikan hallinnointi etänä älypuhelimella (iNet Box).

LMC Grey Selection –erikoismallin pohjaratkaisu on yksi Euroopan myydyimmistä aktiivisen ja harrastavan pariskunnan käyttöön suunnitelluista malleista. Yhdistettävät erillisvuoteet, iso takatalli harrastusvälineille, tilava istuinryhmä, hyvin varusteltu keittiö, näppärät ulkomitat ja kattava varustelu – ja kaikki tämä nyt Suomessa erittäin mukavaan pakettihintaan - 77 950 euroa.

Lisätietoja:

Petra Samppa
Erwin Hymer Group Suomi Oy
LMC-merkkivastaava Suomessa
Puh. 050 382 0530

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntoautoLMCmatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024