Lyhyen ajan ennätyksiä rikottiin jälleen

Antti Siljamäki
1.9.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä tehtiin elokuun paras myyntitulos kahteen vuoteen. Tänä vuonna kuukausitason ennätyksiä on tehty jo useita. Tämä kertoo toimialan päässeen kestävälle kasvu-uralle. Matkailuvaunuja on myyty jo enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Elokuussa myytiin yhteensä 156 kpl matkailuajoneuvoa, joka on 35 kpl (28,9 %) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1499 kpl) on yli
17 % suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin elokuussa 96 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 27 kpl (+37,1 %). Tammi-elokuun myynti on jo runsaat 17 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on edelleen noin viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 60 kpl, joka on 9 kpl (+17,6 %) enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Kumulatiivinen myynti on 17 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Syyskuussa (15.-17.9) pidettävät Lahden Caravan-messut on toimialan suurin tapahtuma, jossa esitellään jälleen paljon uusia mallisarjoja. Lehdistötilaisuus on torstaina 14.9 klo 14 alkaen, ilmoittautuminen 8.9.2017 mennessä: minna.helminen [ät] lahdenmessut.fi.

Messujen jälkeisenä viikonloppuna 23.-24.9 on monessa jäsenliikkeessämme liikkuvien kotien näyttely. Odotukset hyvän tilauskannan saamisesta ovat korkealla.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Yhteenveto elokuu 2017

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024