Lyseo Gallery – Bürstner esittelee matkailuauton ohjaamon yläpuolelle nousevalla katolla

Toimitus
10.6.2021
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Lehdistötiedote
Kehl, 8. kesäkuuta 2021

Matkusta pienenä, elä suurena: Bürstner Lyseo Gallery on varustettu ohjaamon yläpuolella olevalla tilalla, jonka voi nostaa ylös oman paineilmajärjestelmän avulla. Luvassa on virtaviivaista matkustamista ja asianmukainen toinen asuinkerros patentoidulla ratkaisulla.

Kehl. Lyseo Gallery mallilla, Bürstner GmbH & Co KG esittelee todellisen innovaation. Tässä ainutlaatuisessa matkailuautossa, joka on valmistettu protomallina lehdistölle on ylös nostettava kattorakenne ohjaamon yläpuolella. Malli on jo nyt myös sarjavalmistus valmis. Katon pystyy nostamaan ylös pysäköidessä järjestelmään kuuluvalla kompressorilla. Näin syntyy toinen asuinkerros ja ainutlaatuista asumismukavuutta.

Tunnuslauseella ”Matkusta pienenä, elä suurena”, Lyseo Gallery on ensimmäinen malli, jossa yhdistyy perinteisen matkailuauton ja alkovi-auton edut: Toinen kerros on alas laskettuna ajon aikana, jolloin auton siluetti on matala ja virtaviivainen verrattuna perinteiseen alkovi-autoon; myös polttoainekulutus on näin pienempi. Pysäköidessä voi alkovin nostaa noin 90 sekunnissa paineilman ja erikoisratkaisujen avulla. Auton kokonaiskorkeus nousee silloin noin 3,7 metriin. Alkovi-osa ei ole vino, kuten vakiomallisissa nostokatolla varustetuissa autoissa, vaan se nousee pystysuoraan ylös. Suuren XXL vuoteen (leveys 110 cm) lisäksi alkovissa on kännykän latausasema, pöytä ja istuin ja siihen noustaan kiinteiden askelmien kautta.

Kompressori pumppaa alkovissa sijaitsevat ilmakammiot vain 0.2 barin paineella ja alkovi nousee lähes äänettömästi. Paineanturi valvoo koko ajan painetta ilmakammioissa ja tarvittaessa lisää painetta automaattisesti, jotta alkovi-osa pysyy ylhäällä. Vahvistut ilmakammiot ovat Bürstnerin suunnitelmia. Rakenne on suunniteltu niin että se estää alkovi-osan romahtamisen mikäli paine laskisi yllättäen. Alkovi-osa on myös eristetty ilmakammioiden ansiosta. Laajat laboratorio testit vahvistavat myös alkovi-osassa käytetyn materiaalin hyvän UV-suojan ja vesitiiveyden. Bürstner on jo patentoineet tämän innovatiivisen ja ainutlaatuisen ratkaisun.

Myös sisustuksessa on kehitetty ”asumisentuntua” Bürstnerin kotoa-kotiin –standardin mukaan, joka on ollut tuotemerkin tunnusmerkki jo yli 30 vuotta – ja siihenkin on saatu muutamia kohokohtia lisättyä. Lyseo Gallery lehdistöauto on inspiroitu ”miesluola”-sisustuksesta: chartreuse-väri, Burlington-tyyppiset tikkaukset, puhvelinnahkaa ja tumman harmaa, yhdistettynä vaaleilla viimeistelyillä ja tyylikkäällä matolla. Keittiö tekee vaikutuksen sähkötoimisilla elementeillä kuten pop-up kahvikeitin, uusinta tekniikkaa edustava ulosvedettävä liesituuletin, baariyksikkö, sähkötoimiset vetolaatikot sekä RFID (radiotaajuinen etätunnistus), jolla kaikki keittiön elementit lukitaan keskus-lukituksella ennen matkalle lähtöä.

Asumisen mukavuutta -konsepti on optimoitu korkeatasoisilla kodin varustuksilla ja käytännöllisillä säilytysratkaisuilla: vahvapintainen työtaso, korkealaatuinen ja joustava hana, induktio-kaasuliesi, juomalasien turvallinen säilytystila, taustavalaistu peili, kiinteät askelmat, jossa integroitu säilytystila, kenkäkaappi ja induktiivinen latausasema kännykälle eteisessä.

Korirakenne on kompakti ja pituus on alle seitsemän metriä, mutta silti Lyseo Galleryssa on erittäin suuri pesuhuone. Autossa on kauttaaltaan epäsuora valaistus sekä Bürstnerin innovatiivinen ”Homelight”-akkuvalaisin

Bürstner kehitti Lyseo Gallery täysin omana suunnitteluna vain kahdeksantoista kuukauden aikana – ensimmäisestä ajatuksesta aina valmiiseen lehdistölle esitettävään autoon, joka on hyväksytty tieliikenteeseen. Saavutimme tämän mahtavan tuloksen johtuen kitkattomasta yhteistyöstä talon sisällä ja nopeista päätöksistä. 3D-avusteinen suunnittelu ja ajoneuvon visualisointi VR-järjestelmän avulla mahdollisti johtohenkilöiden nopeat päätökset” sanoo toimitusjohtaja Jens Kromer. ”VR-teknologia ja läheinen ja tehokas yhteistyö meidän sisustus-suunnittelijoiden kanssa mahdollisti tuotekehitysaikataulun, joka on noin neljä kuukautta lyhyempi kuin ’perinteinen’ aikataulu” ja Lyseo Gallery on todiste Bürstnerin innovaatio kyvystä.

Protoauton mitat ja pohjaratkaisu ovat samat kuin nykyisessä mallissa Lyseo TD 680: Pituus 6,89 m, leveys 2.3 m, korkeus 2.96 m ja istuimia on neljälle.

Bürstnerin tarkoitus on valmistaa näitä nostoalkovi autoja myös sarjatuotannossa.

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024