Matkailuajoneuvoille on kysyntää!

Mika Jokinen
2.2.2021
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Messuilla tehdään merkittävästi uusien matkailuajoneuvojen kauppaa. Helsingin messujen siirtyminen tammikuulta vuodella eteenpäin vaikutti myös rekisteröintilukuihin. Lisäksi tammikuussa oli verohallinnon järjestelmämuutos, jonka vuoksi autoverotuspäätösten tekeminen ei ollut mahdollista ja katko vaikutti osaltaan uusien matkailuajoneuvojen rekisteröinteihin. 

Tammikuussa 2021 Suomessa rekisteröitiin yhteensä 120 matkailuajoneuvoa ja laskua vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna oli reilu 10 %.

Matkailuautot

Tammikuussa rekisteröitiin yhteensä 79 tehdasvalmisteista matkailuautoa, mikä oli edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna vajaa 16 % vähemmän. 

Matkailuvaunut

Tammikuussa rekisteröitiin yhteensä 41 matkailuvaunua, mikä osoitti edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kasvua 2,5 %. 

Kohtaamisia 

Uusia matkailuajoneuvoja kohtaan on suurta kysyntää, ja asiakkaat ovat löytäneet tiensä myyjäliikkeisiin korona-ajan haasteista huolimatta sangen hyvin. Myyjät ovat ottaneet käyttöönsä myös uudenlaisia tapoja kohdata asiakkaitaan.

Kohtaamiset messuilla ovat matkailuajoneuvoharrastajille ja myyjille tärkeää ja toivomme pääsevämme näkemään isosti yhdessä viimeistään alan suurtapahtumassa Lahdessa syyskuussa.

Messuja odotellessa toivotamme kaikki uudet ja vanhat matkailuajoneuvoista ja tarvikkeista kiinnostuneet harrastajat tutustumaan alan tarjontaan verkossa ja myyjäliikkeissä. Myös huoltoja kannattaa tiedustella jo ennen kiireistä sesonkia.


Matkailuajoneuvot 1/2021 (PDF)

Lisätietoja:

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 045 189 1839
 

Kuva: Antti Siljamäki

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024