Matkailuajoneuvojen elokuun myynti viime vuoden tasossa

Antti Siljamäki
3.9.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Elokuussa ensirekisteröitiin yhteensä 155 matkailuajoneuvoa, joka on 1 kpl viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Tammi-elokuun kokonaismyyntimäärä on 1604 kpl, joka on 105 kpl (7,0 %) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin elokuussa 98 kpl, joka oli 2 kpl viime vuoden vastaavaan ajankohtaan enemmän. Tammi-elokuussa on matkailuautoja myyty 95 kpl enemmän
(10,1 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Slovenialainen Adria on eniten myyty matkailuautomerkki ja saksalainen Sunlight on toiseksi eniten myyty. Saksalainen Bürstner nousi ohi Hobbyn kolmanneksi myydyimmäksi matkailuautomerkiksi.
Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-elokuun ajalla runsas 24 %. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti rauhallisessa kasvussa

Matkailuvaunuja merkittiin elokuussa rekisteriin 57 kpl, joka on 3 kpl vähemmän kuin elokuussa 2017. Tästä huolimatta vuoden kokonaismyynti (570 kpl) on
1,8 % edellisvuotta suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Vajaan kolmen viikon kuluttua (20.-23.9) on toimialan tärkein myyntitapahtuma – Caravan-messut Lahdessa. Messut ovat ensi kertaa nelipäiväiset. Tervetuloa Lahteen!

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 8/2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024