Matkailuajoneuvojen myynnin kasvu tasaantui

Antti Siljamäki
3.4.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvokaupan alkuvuoden kasvu tasaantui hieman maaliskuussa. Ensirekisteröinnit ovat edelleen yli 10 % edellisvuotta suuremmat, mutta maaliskuussa näkyi eri merkkien tehdastilausten toimituksissa suuria eroja. Tehtaiden toimituskapasiteettien erot näkyvät nyt selvästi.

Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 134 kpl, joka on 13 kpl vähemmän kuin maaliskuussa 2017.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 92 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 4 kpl. Kasvuprosentti oli 4,6 %.

Saksalainen Bürstner nousi eniten myydyksi matkailuautoksi. Slovenialainen Adria on toiseksi, ja saksalainen Hobby kolmanneksi eniten myyty matkailuauto.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-maaliskuun ajalta 28 %.

Matkailuvaunumyynti hidastui edellisvuodesta

Matkailuvaunuja merkittiin maaliskuussa rekisteriin 42 kpl, joka on 17 kpl vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Alkuvuoden myynti painui 19 % miinukselle. Suosituimpia vaunumerkkejä vaivaa tällä hetkellä kalustopula tehdasten tilauskirjojen ollessa täysiä. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on ruotsalainen Kabe ja kolmantena slovenialainen Adria.

Monella jäsenliikkeellämme on alkaneen kuukauden aikana suurnäyttelyitä, joihin odotetaan ostajapotentiaalia alkuvuoden kiinnostuksen perusteella. Nyt on parhaat hetket varmistaa ajoneuvon saanti vielä kesäksi.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 3/2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024