Matkailuajoneuvojen myynnin kasvu tasaantui

Antti Siljamäki
2.7.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kesäkuussa ensirekisteröitiin yhteensä 319 matkailuajoneuvoa, joka on noin 4 % viime vuoden ajankohtaa suurempi. Ensimmäisen puolen vuoden kokonaismyyntimäärä on 1225 kpl, joka on 106 kpl (9,5 %) edellisvuotta enemmän ja 68 % koko viime vuoden myynnistä.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 199 kpl, joka on tämän vuoden paras myyntitulos. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen on matkailuautoja myyty 88 kpl enemmän (12 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Saksalainen Sunlight nousi markkinaosuustilastossa ensimmäisen kerran toiselle sijalle 94 kpl kokonaismyynnillä ohi saksalaisen Hobbyn. Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki. Saksalainen Hobby on kolmanneksi eniten myyty merkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-kesäkuun ajalla 28 %. Saksalainen Weinsberg nousi eniten myydyksi retkeilyautoksi.

Matkailuvaunumyynti jatkuu positiivisena

Matkailuvaunuja merkittiin kesäkuussa rekisteriin 120 kpl, joka on 6 kpl enemmän kuin kesäkuussa 2017. Vuoden kokonaismyynti on nyt 418 kpl, joka on 4,5 % edellisvuotta suurempi.  

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Toimialan ensirekisteröintien parhaat kuukaudet ovat nyt ohi tämän vuoden osalta, mutta kesäkuukausien kokonaismyynti huomioiden vaihdokkien ja lisävarusteiden myynnin pysyy varmasti positiivisella tasolla.

”Liikkuvassa kodissa olet aina kotona!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 06 2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024