Matkailuajoneuvokaupassa oli vilkasta

Antti Siljamäki
1.9.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvokauppa on selvässä kasvussa. Elokuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 121 kpl, joka oli viisikymmentä kappaletta enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.  Toimialan ensirekisteröinnit ovat nyt yli 13 % viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa suuremmat. Iloinen asia on se, että myös vaunumyynti on lähetnyt kasvuun.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin elokuussa 70 kpl, jossa on lisäystä 27 kpl viime viimevuoden elokuuhun verrattuna. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on nyt 801 kpl, joka on yli 22 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja runsaan 20 % osuudella.

Uusien tehdasvalmisteisten osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin 17 %. Eniten myyty retkeilyauto on saksalainen Pössl,

Matkailuvaunujen myynnissä elokuu oli kappalemääräisesti hyvä verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Uusia vaunuja rekisteröitiin 51 kpl, joka oli 23 kpl enemmän kuin elokuussa 2015. Tammi-elokuun kokonaismyynti on 479 kpl, joka on noin 1 % viime vuotta suurempi. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby noin 41 % markkinaosuudella.

Päättynyt kesä oli toimialalle kaupallisesti vilkas. Tämä luo uskoa siihen, että toimiala on nyt selvällä kasvu-uralla. Muutaman viikon päästä (16.-18.2016) pidettävät Caravan-messut Lahdessa tuovat vuoden 2017 ajoneuvomallistot ja tarvikkeet näyttävästi esille. 

Tervetuloa Lahteen!

Liikkuva koti on siellä missä sinäkin!

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Matkailuajoneuvot yhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024