Matkailuajoneuvokaupassa vuoden paras kuukausi

Antti Siljamäki
2.5.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Huhtikuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 172 kpl, joka oli 13 kpl maaliskuuta enemmän. Tästä huolimatta päättyneen kuukauden myyntimäärä oli noin 15 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi. Tammi-huhtikuun tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen kokonaismyynti oli 494 kpl, joka on vajaa 4 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi.

Matkailuautojen ensirekisteröintimäärä on tammi-huhtikuun ajalta lähes viime vuoden tasolla ja matkailuvaunujen 20 kpl pienempi huolimatta viime kuun hyvästä myynnistä. 

Keski-Euroopan hyvä myynnin kehitys näkyy tehtaiden pidentyneinä toimitusaikoina. Tämä vaikuttaa Suomessa merkkien välisiin rekisteröintimääriin erityisesti kevätkaudella.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 101 kpl, joka on runsaat 12 % viime vuoden huhtikuuta pienempi. Slovenialaisen Adrian markkinaosuus on runsaat 22 % ja toisena olevan Caradon 12 %. Kolmanneksi nousi saksalainen Bürstner 26 kpl myynnillä.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen määrä lähentelee neljän ensimmäisen kuukauden aikana 20 %:a tehdasvalmisteisten matkailuautojen rekisteröinneistä.

Matkailuvaunujen huhtikuun myyntimäärä (72 kpl) oli positiivinen yllätys.

Matkailuvaunujen myynnissä huhtikuu oli kappalemääräisesti mitattuna vuoden paras myyntikuukausi. Huhtikuussa rekisteröitiin 26 kpl enemmän vaunuja maaliskuuhun verrattuna. Markkinajohtaja on edelleen Hobby ja toisena ruotsalainen Kabe. Kolmantena oleva slovenialainen Adria on kasvattanut eniten kumulatiivista myyntimääräänsä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.   

Toimialan näkymiä pidetään edelleen viime vuotta parempina huolimatta ensirekisteröintien kokonaismäärän vähenemisestä. Lähikuukaudet ovat matkailuajoneuvoalan kiireisimmät sekä myynnissä että huolto- ja tarvikemyynnissä.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

Merkkiyhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024