Matkailuauto- ja -vaunumyynnin kausimuutos näkyy

Antti Siljamäki
1.12.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä on edessä vuosisyklin hiljaisimmat kuukaudet. Kokonaismyynti (1773 kpl) on reilun viidenneksen suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Marraskuussa myytiin yhteensä 44 kpl matkailuajoneuvoa, joka on 4 kpl (10 %) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016.

Matkailuautokaupassa kasvu jatkuu

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin marraskuussa 32 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 4 kpl (+14 %). Tammi-marraskuun myynti on reilut 21 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. 

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on pysynyt viidenneksessä. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto.

Matkailuvaunukaupassa hyvä vuosi

Matkailuvaunuja on myyty yhdentoista kuukauden aikana 105 kpl enemmän kuin vastaavan ajankohtana viime vuonna. Myynnin kasvu on lähes 20 %. Marraskuussa rekisteröitiin 12 uutta vaunua.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Lähikuukaudet ovat matkailuajoneuvokaupan myynnissä hiljaisimmat kuukaudet huolimatta siitä, että matkailuajoneuvoja käytetään ympäri vuoden. Tänäkin vuonna moni lajin harrastaja viettää Suomen 100-vuotisjuhlapäivän ja joulun ajan liikkuvassa kodissaan.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenvetotilasto 11/2017

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024