Matkailuautoja rekisteröitiin urakalla joulukuussa 2013

Toimitus
15.1.2014
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

 

Matkailuautoja rekisteröitiin vuoden viimeisenä kuukautena peräti 213 kappaletta, mikä oli kymmenkertainen määrä edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna. Vuonna 2013 rekisteröitiin yhteensä 1161 matkailuautoa.

 

Matkailuautokauppa on ollut koko vuoden 2013 samalla tavalla alamaissa kuin Suomen muukin ajoneuvokauppa. Poikkeuksellisesti joulukuussa matkailuautokauppiaat joutuivat rekisteröimään normaalin myynnin lisäksi hiukan yli 200 varastoissa olevaa matkailuautoa. Siitä syntyi merkittävä piikki rekisteröinteihin. Syynä tähän oli vuoden 2014 alusta voimaan tullut uusia autoja koskeva pakokaasumääräys 5 b+. Koko vuoden matkailuautorekisteröinnit olivat yhteensä 1161 autoa.  Viime vuonna rekisteröitiin 1033 autoa. Nousua oli vuositasolla hiukan yli 12 %. Jos rekisteröintimäärästä puhdistetaan ylimääräiset rekisteröinnit, niin todellinen 2014 kokonaismäärä on noin 950 autoa.

 

Myynti on laskenut, mutta lasku on kuitenkin vuoden loppua kohti tasaantunut ja ajoittain jopa hiukan kasvanut. Suuri ennakkorekisteröintien määrä vuonna 2013 vaikeuttaa alkaneen vuoden vertailua edelliseen vuoteen. Käytettyjen matkailuautojen myynti on ollut koko viime vuoden pirteää, mikä on aiheuttanut ajoittain pientä pulaa hyvistä käytetyistä autoista.

 

Vuoden 2014 aikana ala odottaa, että kaupan volyymi ei enää laske nykyisestä tasosta.

 

Vaunuja myytiin viime vuonna 758 kappaletta.  Edellisen vuoden rekisteröintimäärä oli 918 kappaletta, joten laskua oli 17 %. Vaunukauppa on autojen lailla riippuvainen talouden kehittymisestä. Hitaan kasvun aikana varsinkin nuoret perheet ovat varovaisia hankkimaan uusia vaunuja.

 

Tammikuussa 2014 järjestetään matkailuajoneuvoalalla kahdet messut.  Ensimmäisenä järjestetään Turussa Caravan show 10.- 12.1.2014. Messuille odotetaan satoja vaunu- ja autokuntia. Messuilla on uutuuksien lisäksi tarjolla myös käytettyjä ajoneuvoja.

 

Viikkoa myöhemmin 17. – 19.1.2014 pidetään Helsingin matkamessujen ohella myös Caravan messut. Paikalla ovat kaikki suurimmat matkailuajoneuvomerkit uusilla autoilla ja vaunuilla. Messujen uutuutena on laaja outlet osasto, jossa tarjotaan myyntiin hyvä valikoima uusia, käyttämättömiä, ylivuotisia autoja ja vaunuja.

 

 

 

Lisätietoja     Matkailuajoneuvotuojat ry

                      toiminnanjohtaja Erkki Hannula

                      0500-509671

                      erkki.hannula [ät] matkailuajoneuvotuojat.fi ()

                      www.liikkuvakoti.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja kohdasta Yhdistyksestä/Tiedotteet ja Yhdistyksestä/Rekisteröinnit

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024