Matkailuvaunu-uutuuksia 2016

Toimitus
24.8.2015
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuvaunujen mallivuosi vaihtuu matkailuautojen tapaan kesäkauden jälkeen. Ensimmäiset tiedot vuoden 2016 uutuuksista on saatu.

Dethleffs

​Mallivuonna 2016 Dethleffs uudistaa kaksi ylimmän luokan vaunumallistoaan. Hienostunut Beduin ja uudelleen tuotevalikoimaan otettu luksusvaunu Exclusive tarjoavat vaunumatkailijalle korkealuokkaista varustelua ja tyylikästä muotoilua parhaimmillaan.

Klassisen-moderniin Beduin-vaunuun perinteistä tunnelmaa tuovat pehmoiset kerman ja Virgina-tammen sävyiset kalusteet sekä korkealuokkaiset istuinverhoilut. Nykyaikaa edustavat yläkaappien luukkujen kiiltävät pinnat, kromiset vetimet sekä hienostuneella valaistuksella aikaansaatu tunnelma. Materiaalien ja muotojen yhdistelmä on rauhallinen ja laadukas - kuten Comfort-luokan vaunulle kuuluukin. Beduin-mallistossa on 12 pohjaratkaisua, uutena asiakkaiden toiveesta lyhyet erillisvuodemallit 510 ER ja 550 ER.

Exclusiv-vaunun Comeback

Modernia ja edistyksellistä muotoilua, huippuluokan varustelua, korkealuokkainen työnjälki, merijahtien tunnelmaa.... Dethleffsin Exclusive-vaunu on suunniteltu niille, jotka lomallakaan eivät halua luopua henkilökohtaisesta luksuksesta. Camping ja Glamour - Glamping - on tätä päivää yhä useammalle elämyksiä janoavalle mutta laadusta tinkimättömälle vaunumatkailijalle.

Exclusive-vaunussa luksusta ovat mm. aito, vaalea tai tumma nahkaverhoilu, mukavat 7-vyöhykepatjat vuoteissa, istuinryhmän ja vuoteiden päätuet. Dakota-tammensävyisten kalusteiden yläkaappien luukut on viimeistelty kromisin vetimin sekä ohuella tai leveällä valonauhalla ja tunnelmavalaistuksella. Exclusive-mallistossa on 11 pohjaratkaisua, suunniteltuna pariskunnista lapsiperheiden käyttöön.

Sekä Beduin- että Exclusive-vaunun ulkonäkö on viimeistelty salmiakin muotoisilla grafiitinharmailla ikkunoilla ja uudella takavalopaneelilla. Exclusive-vaunussa lisänäyttävyyttä tuovat kromatut kylkilistat ja kromatut vetokahvat vaunun edessä ja takana.

Korkeatasoista varustelua - Beduin ja Exclusiv

Käytännön luksusta ei kuitenkaan aikaan saada vain näyttävällä sisustuksella. Asuinmukavuus alkaa heti sisäänkäynnistä. Upotettu askelma ja 70 cm leveä ovi tekevät vaunuun nousemisen helpoksi. Uusi istuinpenkistä ulos liukuva kenkien säilytystila löytyy heti oven vierestä. Alaslaskettavasta yksijalkaisesta pöydästä saa istuinryhmään helposti lisävuoteen. Korkealaatuiset kaihdinverhot takaavat yksityisyyden. Keittiössä toiminnallista mukavuutta tuovat 4-liekkinen kaasuliesi, apteekkarin säilytyskaappi, kolme isoa vetolaatikkoa hiljaisesti sulkeutuvalla softclose-mekanismilla, työtason jatkopala sekä pohjaratkaisusta riippuen 142 tai 175 litrainen iso jääkaappi.

Kattavat talvivarusteet

Jokainen Camper-, Nomad-, Beduin- ja Exclusiv-malliston vaunu on peruskonseptiltaan talvikelpoinen, eikä erityisiä talvipaketteja tarvita. 250 cm leveissä malleissa on vakiovarusteena hiljainen ja tasaisen lämmön takaava Alde-nestekeskuslämmitys sekä nestekiertoinen lattialämmitys. Pienemmät 230 cm leveät mallit on varustettu nopeasti lämpenevällä Trumatic-ilmakeskus-lämmityksellä ja sähköisellä lattialämmityksellä. Myös näihin malleihin on mahdollista valita lisävarusteena nestekeskuslämmitys. Mitä parempi vaunun eristys on, sitä vähemmän joutuu käyttämään energiaa sisätilojen lämmittämiseen talvella tai jäähdyttämiseen kesällä. Eristemateriaalina on käytetty korkean eristysarvon omaavaa XPS-foam-eristettä. Talvimukavuutta lisäävät myös vakiovarusteisiin kuuluvat pehmeät kantatut lattiamatot ja yksiosainen ulko-ovi. ALDE-lämmitystä testattiin viime talvena Ruotsissa, jossa Beduin-vaunu suoriutui erinomaisin arvosanoin -30 asteen kylmyydessä tehdyssä kylmätestissä.

Turvallisuutta unohtamatta

Turvallisuudestaan palkituissa Dethleffsin Camper-vaunussa, kuten myös Nomad-, Beduin- ja Exclusiv-vaunussa vakiona ovat aktiiviset turvallisuusjärjestelmät kuten AL-KO ATC, heilahduksen vaimennin, korkealuokkaiset merkkirenkaat, lasikuitukatto sekä itsestään säätyvät jarrut (AL-KO- AAA Premium Brake) vakiona. Pohjaratkaisusta 650 alkaen saatavana on myös 2,8 t painonkorotus.

Beduin-vaunun hinta Suomessa on 37 290 - 44 910 euroa. Hyvin varusteltu vaunu ei juuri lisävarusteita kaipaa. Mallista 560 alkaen vaunuissa on vakiona Alden nestekiertoinen lämmitys ja lattialämmitys.

Exclusive-vaunun hinta Suomessa on 44 430 - 49 730 euroa. Hyvin varusteltu vaunu ei juuri lisävarusteita kaipaa. Mallista 560 alkaen vaunuissa on vakiona Alden nestekiertoinen lämmitys ja lattialämmitys.

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntovaunumatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024