Matkailuvaunukauppa jatkaa nousua

Antti Siljamäki
4.4.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Maalikuussa myytiin yli 31 % enemmän matkailuvaunuja kuin vastaavana aikana viime vuonna. Tammi-maaliskuun myynti on nyt 13 % edellistä vuotta parempi ja paras tulos kahteen vuoteen. Myynnin positiivisella kehityksellä on suuri merkitys toimialalle.

Vaunumyynnin hyvästä kehityksestä huolimatta toimialan kokonaismyynti jäi maaliskuussa vajaat 8 % pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Syynä tähän on matkailuautojen varsin pieni myyntimäärä. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 147 kpl.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 88 kpl, jossa oli vähennystä edelliseen vuoteen 26 kpl. Tammi-maaliskuun myynti on vajaat 3 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi.

Saksalainen Bürstner nousi eniten myydyksi matkailuautoksi 40 kpl määrällä. Slovenialainen Adria on toisena ja kolmantena on saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista nousi noin 21 %:iin.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin peräti 59 kpl, joka on 14 kpl enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Kolmen ensimmäisen kuukauden myynti on hyvä piristysruiske vaunumyynnille.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Tulevana viikonloppuna 8.-9.4 vietetään monessa Matkailuajoneuvotuojat ry:n jäsenliikkeessä Liikkuvakoti -näyttelyviikonloppua, joka avaa hienon harrastuksen kevätkauden ja tuo varmasti myyntiin toivottua vauhtia.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

 

matkailuajoneuvot yhteenveto
matkailuautot
matkailuvaunut

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024