Reipas aloitus matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
2.2.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvokaupan tammikuun ensirekisteröinnit olivat yli kolmanneksen suuremmat viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suuremmat. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 81 kpl, joka on 21 kpl enemmän kuin tammikuussa 2016.

Tammikuussa pidetyt Turun Caravan Show ja Helsingin Caravan-messut olivat myynnillisesti hieman edellisvuotta paremmat.  

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin tammikuussa 65 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 25 kpl. Kasvuprosentti oli yli 62 %. Saksalainen Hobby nousi tammikuun eniten myydyksi matkailuautoksi 16 kappaleella. Tähän vaikutti osaltaan vuokraamoyritys Touring Cars Oy:n tekemä yhteistyösopimus Hobbyn kanssa matkailuautokalustosta. Toisena oli saksalainen Bürstner ja kolmantena slovenialainen Adria

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli tammikuussa runsas 15 %.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 16 kpl, joka on 4 kpl vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Tammikuun tilastossa markkinajohtaja on saksalainen Hobby ja toisen ja kolmannen sijan jakavat LMC ja Poksi tasaosuuksin.

Tammikuun hyvät messutulokset ja niiden jälkeen pidetyt jäsenliikkeittemme omat suurnäyttelyt luovat positiivisen odotuksen ilmapiirin alkavalle vuodelle.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

 

Matkailuajoneuvot yhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024