Syksyn merkit näkyvissä matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
4.10.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Syksyn tulo ja mallivuoden vaihtuminen näkyy nyt suomalaisessa matkailuajoneuvokaupassa. Syyskuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 84 kpl, joka oli kaksi kappaletta vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.  Toimialan ensirekisteröinnit ovat nyt reilut 12 % viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa suuremmat.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 53 kpl, jossa on lisäystä 6 kpl viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on nyt 854 kpl, joka on noin 22 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja noin 20 % osuudella.

Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista laski noin 12 %:iin tammi-syyskuun yhteismyynnissä. Eniten myyty retkeilyauto on edelleen saksalainen Pössl,

Matkailuvaunujen myynti hidastui. Uusia vaunuja rekisteröitiin 31 kpl, joka oli 8 kpl vähemmän kuin syyskuussa 2015. Tammi-syyskuun kokonaismyynti on nyt 510 kpl, joka on vajaan 1 % viime vuotta pienempi. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby noin 39 % markkinaosuudella.

Syyskuun puolivälissä Lahdessa pidetyt Caravan-messut olivat kaupallisesti onnistuneet. Jäsenliikkeiden haasteena on nyt tehtaiden entistä pidemmät toimitusajat ja tehtaiden nopeasti täyttyvät tuotantokapasiteetit.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Matkailuajoneuvot yhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024