Tanssin pyörteissä tien päällä

Toimitus
16.6.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Monet leirintä- ja karavaanarialueet tarjoavat monipuolisia ja hyvätasoisia palveluja. Useat alueet järjestävät myös tansseja ja muuta huvitoimintaa ympäri vuoden.

Paritanssiharrastus näyttäisi taas pitkästä aikaa nostavan suosiotaan. Kiitos siitä muun muassa erilaisten TV:ssä esitettävien tanssiohjelmien. Tanssipaikoilla näkeekin nykyään monenikäistä tanssijaa ja illanviettäjää.

Monet leirintä- ja matkailualueet ympäri Suomen järjestävät tansseja ja elävää musiikkia leiriytyjilleen ja myös ulkopuolisille illanviettäjilleen. Toisaalta monella tanssipaikalla on mahdollista majoittua matkailuautojen ja –vaunujen kanssa. Ja mikä sen mukavampaa onkaan kuin tanssi-illan jälkeen pääsee suoraan lepuuttamaan väsyneitä jalkojaan omaan liikkuvaan kotiinsa.

On turha luulla, että leirintäalueiden lavoilla tai ravintoloissa esiintyy pelkkiä hanuripartioita ja kyläyhdistyksien soittokerhoja. Vaikka monissa edellä mainituissakaan kokoonpanoissa ei ole mitään valittamista, on silti mukava todeta, että näiltä lavoilta löytyy myös maamme huippuorkestereja ja nimekkäitä artisteja.

Tanssilavoilla näkee nykyään nuoriakin harrastajia ja paritanssiharrastus on saanut paljon uusia kannattajia. Missään nimessä lavatanssit eivät ole pelkkää humppaa ja tulista tangoa, vaan kaikille löytyy jotakin.

Vaikka omaisikin kaksi oikeaa jalkaa tai tanssiminen ei suoranaisesti kiinnostaisikaan, tanssipaikoille voi myös tulla kuuntelemaan elävää musiikkia. Eikä tanssilattiallakaan tarvitse olla mikään juuri teroitettu partaveitsi, vaan jokainen saa tanssia oman tyylinsä ja taitonsa mukaan.

Vaikka uudempaa musiikkiakin on tarjolla, ei pidä unohtaa lavatanssien nostalgisuutta. Järven- tai merenrantakalliolla olevalla lavalla on tunnelmaa ja usein myös historian havinaa. Joskus jopa suoraan kuin Tauno Palon elokuvista. Paluu kultaiselle kuusikymmenluvullekin onnistuu illanaikana ikivihreiden soidessa ja rautalankakitaroiden lämmittäessä tunnelmaa.

Mikä sitten lavatansseissa oikein kiehtoo? Tansseissa yhdistyvät usein liikkuminen, hauskanpito ja yhdessäolo. Lisäksi lavatansseihin voi tulla lähes minkä näköisenä tahansa. Ei tarvitse tälläytyä upeimpaan iltapukuun vaan paikalle voi tulla rennoissakin tamineissa.

Usein kuvitellaan, että leirintäalueiden tanssilavoilla kuulee ja näkee vain tuulipukuisten ihmisten havinaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Vaikka tilaisuuksien rentoudesta johtuen paikalle voi tulla vaikka sandaaleissa, näkee silti tanssipaikoilla trendikästäkin porukkaa. Pääasiahan on, että ihmiset viihtyvät ja heillä on hauskaa. Vapaa-aikanaan ei kannata eikä tarvitse pingottaa, jollei varta vasten sitä halua.

Usein leirintäalueiden ja niiden tanssilavojen tuntumassa on paljon muitakin aktiviteetteja. Lapsille on järjestetty oheistoimintaa. Nykylavoilla on myös usein ravintoloita, joissa voi nauttia limonadin lisäksi miestä tai naista väkevämpiä virvokkeita.

Yötöntä yötä ja Suomen suvi-iltaa on mukava viettää tanssilavalla välillä tanssien, välillä kuunnellen musiikkia ja nauttien kesäillasta. Ja jollei ennen ole lavalla käynytkään, kannattaa ainakin kerran kokeilla ennakkoluulottomasti Suomalaista lavakulttuuria…

Artikkeliin liittyvät hakusanat: kotimaan matkailutanssi

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024