Vinkki: Varaudu myrskyyn

Antti Siljamäki
29.7.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kuvat Thule

Hyvä ja halpa tapa suojata matkailuajoneuvon markiisi myrskyvahingolta on hankkia joko myrskypanta tai myrskykiinnikkeet markiisin jalkoihin, joilla estetään sitä lähtemästä tuulen mukaan. Esimerkiksi Thulen myrskysarjan rakenne ei aiheuta vaurioita markiisin kankaalle, koska hihna kiinnitetään markiisin tukijalan yläosassa olevaan aukkoon. Helppo asentaa kaikkiin Thule Omnistor markiiseihin. Kaksi vahvaa nauhaa kiinnitettynä maakiilalla varmistavat markiisin paikallaan pysymisen. Jalkoihin asennettava myrskysarja on nopea ja helppo asentaa.

Pitkäpantainen myrskysarja on toinen vaihtoehto suojata markiisin tuulen voimalta. Tämän asentamisessa on muistettava, että pitkä panta asennetaan aina markiisin alapuolelle sivukiinnikkeiden ja markiisin väliin, ei siis markiisin kankaan päälle.

Toinen pääty vähän alemmaksi, niin vesi pääsee hyvin pois markiisikankaalta.

Sateiden varalta asenna markiisin toinen pääty alemmaksi, jotta sadevesi pääsee poistumaan markiisilta ja näin vältetään vesipussin aiheuttamat vauriot markiisikankaalle. Leveämmissä markiiseissa on hyvä käyttää lisäksi ylimääräistä pingotusvartta markiisin keskellä.

Myrskypannat maksavat alle 50 euroa, joka kannattaa maksaa tuulivaurion estämiseksi. Myrskypantoja myyvät kaikki matkailuajoneuvoliikkeet ja -verkkokaupat.

Lisätietoja:

>>Caravan Tukku Oy

>>Dometic Oy

>>Kaha Oy

>>Kama Fritid Oy

>>Reimo

Artikkeliin liittyvät hakusanat: lisävarusteetvinkki

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024