Vuosi 2023 käynnistyi messuilla

Mika Jokinen
2.2.2023
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 2.2.2023

Tammikuussa Helsingin Caravan- ja Matkamessuilla vieraili jälleen kymmeniätuhansia matkailusta ja caravan-harrastuksesta kiinnostuneita kävijöitä. Caravan 2023 käynnisti uuden caravan-vuoden!

Messukävijät olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja myös kauppaa hierottiin eri messupisteillä hyvin. Caravan 2023:n mukava tunnelma näkyi hyvinä kohtaamisina kävijöiden ja näytteilleasettajien kesken.

Matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnit 1/2023

Suomessa ensirekisteröitiin tammikuussa 2023 yhteensä 84 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. Laskua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli 14 %. Tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin 61 kpl (-16 %), matkailuvaunuja 23 kpl (-8 %).

UUTTA: Lisäsimme tehdasvalmisteiset mökki- ja saunavaunut mukaan seurantaan 1.1.2023 lähtien omana kohtanaan. Tammikuussa kotimaisia Lapelland-merkkisiä vaunuja ensirekisteröitiin Suomeen 11 kpl. Vuonna 2022 niitä ensirekisteröitiin Suomeen yhteensä 147 kpl.

Ensirekisteröinnit

MAT Nuoret

Matkailuajoneuvotuojat ry on perustanut yhdessä toimialan nuorten kanssa nuorisojaoston. MAT Nuoret on avoin kaikille alalla toimiville nuorille asiakaspalvelijasta yrittäjiin. Toimintaa ohjaavat ja kehittävät nuoret itse ja yhdistys mahdollistaa toiminnan. Caravan-harrastus ja ajoneuvomatkailu on yhä trendikkäämpää nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa!

Toiminnalla on kaksi päätavoitetta: nuorten näkökulman jakaminen alalla ja alalla toimivien nuorten tukeminen. Tarkoituksena on myös kasvattaa tietoisuutta matkailuajoneuvoalasta nuorten keskuudessa tarjoamalla alalla toimiville yrityksille ja järjestöille tietoa nuorten näkökulmasta. Pidämme asiaa pinnalla läpi koko vuoden ja kerromme nuorten kuulumisia.

Tervetuloa alan liikkeisiin, meillä on paljon uutta esiteltävää ja kerrottavaa!

P.S. Matkailuajoneuvotuojat ry:n uusi Uutiskirje on tarkoitettu kaikille matkailuajoneuvoista, varusteista, palveluista ja koko matkailuajoneuvoalasta kiinnostuneille harrastajille ja harrastusta pohtiville, sidosryhmille ja medialle. Ihan kaikille Liikkuvakoti.fi -sivuston ystäville. Julkaisemme mm. kuukausittain matkailuajoneuvojen ensirekisteröintitilastot ja tuoreet kuulumiset toimialalta. Kerromme ajoneuvouutuuksista ja esim. caravan-alan messuista.

Tilaa uusi Uutiskirje >>

LUE LISÄÄ: Tiedotteet & Uutiskirjeet


Lisätietoa:

1/2023 Matkailuajoneuvot (PDF)
1/2023 Motor Caravans and Caravans in Finland (PDF)

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

www.liikkuvakoti.fi

Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT)

Valvomme ja ajamme tasapuolisesti matkailuajoneuvotoimialan yhteisiä etuja, sekä edistämme matkailuajoneuvojen turvallista käyttöä. Haluamme, että matkailuajoneuvojen parissa on mielekästä yrittää ja harrastaa!

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024