Jo liki 900 uutta matkailuajoneuvoa!

Mika Jokinen
2.6.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 2.6.2022

Suomessa ensirekisteröitiin toukokuussa 2022 yhteensä 341 uutta matkailuajoneuvoa, mikä osoittaa alkuvuoden rekisteröintimääriin nähden selvää piristymistä. Tammi-toukokuussa rekisteröitiin kaikkiaan liki 900 uutta ajoneuvoa.

Uusien matkailuajoneuvojen rekisteröintimäärissä mennään tällä hetkellä vuoden 2018 mukaisella tasolla, joka sekin oli hyvä vuosi. Uusien matkailuvaunujen kauppa jäi toukokuussa vain noin 10 % edellisen vuoden huippuluvuista. Vuoden 2021 upeisiin lukuihin on kuitenkin vielä selvästi matkaa. Syynä tähän on mm. erilaiset materiaalien ja komponenttien saatavuusongelmat, jotka vaikuttavat erityisesti autojen tuotantoon, mutta jotka ovat alkaneet vaikuttaa myös matkailuvaunujen tuotantoon.

Monia mahdollisuuksia

Markkinoille on tullut uusia erilaisia vaihtoehtoja matkailuajoneuvon hankintaan ja uusien ajoneuvojen kysyntä Suomessa on edelleen hyvää. Esim. Urban camper -tyyliset retkiautot tekevät vahvaa tuloaan markkinoille vastaten retkiautojen ja helpon liikkuvuuden kasvavaan kysyntään. Matkailuajoneuvoja myös varustellaan ahkerasti. Esim. mukavuuteen, omavaraisuuteen ja turvallisuuteen liittyvät varusteet ovat harrastajien suuressa suosiossa. Myös käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppa käy vilkkaana.

Milloin on oikea aika

Moni miettii, onko nyt oikea hetki ostaa matkailuajoneuvo – lähteä ensikertalaisena harrastuksen pariin tai vaihtaa ajoneuvo uudempaan. Liikkuva koti tarjoaa monella tavalla hyvinvointia ja turvaa mahdollistaen paikasta toiseen liikkumisen erilaisten tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Caravan-harrastajat tietävät, että matkailuajoneuvon hankkiminen on mahdollisuus, ei uhka. Se tuo vapautta ja mahdollisuuden valita.

Tervetuloa kaupoille, etsitään sinulle sopivin ajoneuvo!

Lisätietoja:

Mika Jokinen
toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry


5/2022 Matkailuajoneuvot (PDF)
5/2022 Motor Caravans and Caravans in Finland (PDF)
TIEDOTE 5/2022 (PDF)

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024