Liikkuva koti tarjoaa vapautta!

Mika Jokinen
3.5.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomessa rekisteröitiin huhtikuussa 2022 yhteensä 216 uutta matkailuajoneuvoa; 120 matkailuautoa ja 96 matkailuvaunua. Uusien ajoneuvojen rekisteröintimäärä seuraa tällä hetkellä koronaviruspandemiaa edeltävää jaksoa, joka oli toimialalle erittäin hyvän myynnin ja kehittymisen aikaa ennen poikkeuksellisen suurta matkailuajoneuvojen kysyntää vuonna 2021.

Matkailuajoneuvot 4.2022 (PDF)

Ensirekisteröintimäärät eivät koko totuus

Ensirekisteröintimäärät eivät kerro koko toimialan myynnin kehitystä ja ajoneuvojen kysyntää, sillä alan liikkeet tekevät hyvin kauppaa myös käytetyillä ajoneuvoilla ja yleisön kiinnostus matkailuautoja ja -vaunuja, sekä caravan-harrastusta kohtaan on edelleen suurta. Esim. Turun Caravan Showssa huhtikuussa saavutettiin lähes korona- aikaa edeltävä kävijämäärä ja kauppa kävi hyvin. Myös leasingiä kohtaan oli suurta kiinnostusta.

Verrattaessa vuoden 2022 neljän ensimmäisen kuukauden ensirekisteröintimääriä korona-ajan huippuvuosiin 2020–21, määrissä ollaan kuitenkin selvästi jälkijunassa. Jo pitkään jatkuneet erityisesti uusien matkailuautojen saatavuusongelmat syövät myyntiä. Kysyntää on selvästi enemmän, kuin saatavilla olevia autoja. Myös vaunujen saatavuudessa on entistä enemmän haasteita. Monet joutuvat odottamaan tilaamiaan ajoneuvoja pitkään, mikä näkyy myös ensirekisteröintimäärissä. Tämä on kaikkien kannalta ikävä tilanne.

Liikuteltava koti on tällaisena epävarmuuden aikana monen mielestä järkevä investointi, joka lisää vapautta ja hyvinvointia monella tavalla. Ajoneuvoja on edelleen saatavilla ja ostoksille kannattaa lähteä nyt eikä myöhemmi

Tervetuloa kaupoille, etsitään sinulle sopivin ajoneuvo!

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

 

 

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024