Matkailuajoneuvoilla kohti kesää

Mika Jokinen
4.4.2023
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomessa rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 285 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. Se on liki 21 % vähemmän edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Lasku kuitenkin taittui, sillä vuotta aiemmin laskua oli liki 43 %. Alalla uskotaan, että kuluttajien paraneva luottamus talouteen ja turvallisuuteen tulee lisäämään myös matkailuajoneuvojen kysyntää.

Matkailuautot

Uusia matkailuautoja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 191 kpl. Laskua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli noin 22 %. Sun Livingin, Weinsbergin, Hymerin, ja Adrian osuus ensirekisteröidyistä matkailuautoista oli 44 %. Uusia matkailuautoja rekisteröitiin kaikkiaan 24 eri merkiltä.

Matkailuvaunut & Mökki- ja saunavaunut

Uusia matkailuvaunuja rekisteröitiin tammi-maaliskuussa 94 kpl. Laskua edelliseen vuoteen oli 18 %. Adrian, Hobbyn, Kaben ja Knausin osuus ensirekisteröidyistä matkailuvaunuista oli yhteensä 77 %. Tehdasvalmisteisia kotimaisia Lapellandin mökki- ja saunavaunuja ensirekisteröitiin 36 kpl.

Caravan Show Turussa 21.–23.4. – Tervetuloa!

Kauppiasverkostosta kuuluu hyvää ja alkavaa sesonkia odotetaan innolla! Harrastajat ovat yhä moninaisempi joukko ajoneuvomatkailusta ja vanlife-elämästä kiinnostuneita monen ikäisiä ihmisiä. Matkailuajoneuvojen, caravan-varusteiden ja tarvikkeiden, sekä erilaisten huolto-, vuokraus- ja rahoitus-palveluiden tarjonta on monipuolista. Nyt on oikea aika varmistaa ajoneuvot ja varusteet kuntoon kesän retkiin, ennen pahinta sesongin ruuhkaa.

Caravan-harrastajat kohtaavat Turun Messukeskuksessa 21.-3.4.2023. Ajankohta on loistava startti kesäkauteen. Tule sinäkin, esittelemme sinulle unelmiesi matkailuajoneuvon, sekä parhaat varusteet ja palvelut! Myös Matkailuajoneuvotuojat ry:n nuoret ovat mukana messuilla!

Matkailuajoneuvot – vapaus liikkua ja harrastaa!


Lisätietoa:

Liikkuvakoti.fi/rekisteroinnit
Liikkuvakoti.fi/tiedotteet

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT)

 

Kuva: Tabbert

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024