Miinukset pelättyä pienemmät!

Mika Jokinen
2.6.2023
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomessa ensirekisteröitiin toukokuussa 245 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. Muita matkailuautoja rekisteröitiin 25. Tehdasvalmisteisia mökki- ja saunavaunuja rekisteröitiin 24. Kaikkiaan em. ajoneuvoja ensirekisteröitiin 1–5/2023 aikana yhteensä 871 kpl.

Uusien matkailuajoneuvojen kauppa on tällä hetkellä viime vuosia hiljaisempaa. Vuoden 2022 vastaavaan ajankohtaan verrattuna sekä matkailuautoissa että vaunuissa jäätiin jälkeen vajaat 24 %, mutta tehdasvalmisteisissa retkeilyautoissa oli miinusta vain 7,5 %. Autoissa ja vaunuissa on merkkejä, jotka ovat pystyneet kasvattamaan myyntiään hyvinkin suuria määriä. Tähän on edelleen vaikuttanut myös ajoneuvojen saatavuus, erityisesti matkailuautoissa.

5/2023 Matkailuajoneuvot (PDF)

Kiinnostusta ja kysyntää on – tällaista viestiä kuuluu kauppiasverkostosta ympäri Suomen. Yleinen kustannusten ja korkojen nousu, sekä ihmisten heikentynyt luottamus talouteen vaikuttavat kuitenkin selvästi ostokäyttäytymiseen. Uusien ajoneuvojen sijaan monet valitsevat nyt käytetyn ajoneuvon ja siirtävät isompia investointeja tulevaisuuteen. Tunnelma on odottava.

Tarvitaan uskoa ja luottamusta!

Mikä olisi mukavampaa, kuin varustella oma uusi matkailuauto tai -vaunu omilla tutuilla tavaroilla ja suunnata auton keula kohti unohtumattomia seikkailuja. Suomessa on paljon koettavaa ja nähtävää, eikä Eurooppa upeine nähtävyyksineen ole sekään kaukana. Jos siihen on mahdollisuus, miksi siihen ei tarttuisi? Alan monipuoliset vuokraus- ja rahoituspalvelut tukevat haaveiden toteuttamista. Elämä on tässä ja nyt – miksi odottaa.


Lisätietoa:

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

Ajoneuvokuva: Weinsberg

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024