Tammikuussa vältettiin kohtaamisia

Mika Jokinen
2.2.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Tammikuu 2022 oli matkailuajoneuvojen rekisteröinnin näkökulmasta hieman vaisu verrattuna edelliseen neljään vuoteen. Yhden kuukauden tarkastelusta ei kannata kuitenkaan tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä koko vuoden myynnistä, eikä kysynnästä. Kiinnostus matkailuajoneuvoja kohtaan on edelleen suurta. Matkailuajoneuvoja on Suomessa rekisterissä ennätysmäärä, yhteensä 129 629 ajoneuvoa (31.12.2021). Helsingin Caravan -messujen siirto koronan vuoksi tammikuulta seuraavaan vuoteen harmitti niin asiakkaita, kuin myyjiäkin. Messutoiminta ja kohtaamiset ovat monella tapaa tärkeitä koko toimialalle!

1/2022 Matkailuajoneuvot (PDF)
1/2022 Motor Caravans and Caravans in Finland (PDF)

Matkailuautot

Uusia tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin tammikuussa 2022 yhteensä 73 kpl, mikä oli 7,6 % edellisvuotta vähemmän. Jos tarkastelusta jätetään pois suuren suosion saavuttaneet retkeilyautot, matkailuautojen rekisteröinti kuitenkin kasvoi yli 4 % retkeilyautojen jäädessä liki 26 % miinukselle. Rekisteröintejä tehtiin 21 eri merkiltä

Matkailuvaunut

Uusia matkailuvaunuja rekisteröitiin 25 kpl. Laskua edelliseen vuoteen verrattuna oli 39 %. Rekisteröintejä tehtiin 10 eri merkiltä.

Nyt on aika suunnitella, tutustua ja lähteä kaupoille

Koronarajoitteita ollaan purkamassa ja yhteiskunta on avautumassa monella tavalla. Nyt onkin oikea aika valmistautua uuteen matkailuajoneuvosesonkiin! Uusia ajoneuvoja on hyvin saatavilla ja hyville vaihdokeille on myös kysyntää. Kevättalven rauhallisemmat hetket kannattaa hyödyntää myös esim. oman ajokkinsa varusteluun ja huoltoon. Omaa ensimmäistä matkailuajoneuvoa hankkivan kannattaa harkita ajoneuvon vuokraamista. Se on oiva keino tutustua harrastukseen. Saat kaiken asiantuntevan ja osaavan palvelun jäsenliikkeistämme.

Caravan Show 2022 järjestetään Turun Messukeskuksessa 22.-24.4.2022 – sinnekään ei ole enää pitkä aika. Onhan päivämäärä jo kalenterissasi?

Tervetuloa – etsitään sinulle sopivin matkailuajoneuvo!


Lisätietoja:

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024