Uusi matkailuajoneuvo odottaa!

Mika Jokinen
4.4.2024
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 4.4.2024

Caravan-harrastajien määrä on edelleen kasvussa ja toimiala on saanut uusia ihmisiä mukaan elämään arkea, jossa caravan on luonnollinen osa jokapäiväistä elämää. Esimerkiksi etätyön tekeminen matkailuajoneuvosta käsin nähdään yhä useammin arkisena mahdollisuutena, eikä vain tulevaisuuden haavekuvana. Ajoneuvojen käyttö monipuolistuu.

Matkailuautojen määrä Suomessa väkilukuun suhteutettuna on Euroopan suurin, se on ollut sitä jo vuodesta 2009 (Lähde: CIVD). Moni harrastaja pohtii uuden ajoneuvon ostamista. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta harrastajien luottamus arkeen tuntuu vahvistuvan ja uusia matkailuajoneuvoja hankitaan edellisvuotta enemmän. Toimiala odottaakin alkaneesta sesongista hyvää ja positiivisesti kehittyvää. Monipuoliset palvelut ja rahoitusmuodot tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden harrastaa haluamallaan tavalla. Nyt on hyvä aika hankkia uusi matkailuajoneuvo – tarjonta on monipuolinen, eikä uutta ajoneuvoa joudu odottamaan pitkään. Myös vuokraus on oiva keino päästä alkuun ja esimerkiksi testata itselleen parhaiten sopivaa ajoneuvoa.

Ensimmäinen vuosineljännes plussalla +

Vuosi 2024 on alkanut uusien matkailuajoneuvojen rekisteröinneissä myönteisissä merkeissä, plussalla ollaan viime vuoteen verrattuna. Maaliskuun loppuun mennessä tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin 6,3 % enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös matkailuvaunuissa oli hieman plussaa, 2,1 %. Maaliskuu oli vaunujen osalta sangen hyvä, kasvua oli hienot 34 %.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja on ensirekisteröity maaliskuun loppuun mennessä 203 kpl, matkailuvaunuja 96 kpl. Kotimaisia vaunumökkejä ja -saunoja on rekisteröity 27 kpl.
Lisätietoa: liikkuvakoti.fi/rekisteroinnit/

Reissun päällä -näyttely Auton ja tien museo Mobiliassa

Suomalainen vapaa-ajan matkustaminen on muuttunut aikojen saatossa merkittävästi. Reissun päällä -näyttelyssä voi fiilistellä läpi eri vuosikymmenien ajoneuvoja, tarinoita, varusteita, kuvia ja tunnelmia. Myös me olemme siellä omalla Liikkuva Koti -nimisellä osastolla, jolla esittelemme tämän päivän nykyaikaisia matkailuajoneuvoja ja varusteita. Tervetuloa Kangasalle!
Lisätietoa: mobilia.fi/fi/nayttely/reissun-paalla

Me haluamme, että matkailuajoneuvojen parissa on mielekästä yrittää & harrastaa!

Tervetuloa jäsenyrityksiimme.


Lisätietoja:

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT) – 50 vuotta vaikuttavaa yhteistyötä

Kuva: MAT

TIEDOTE 3/2024 (PDF)

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024