Caravan-kauppa vilkasta syyskuussa!

Toimitus
3.10.2023
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 3.10.2023

Lämmin syksy on ollut hyväksi caravan-toimialalle. Alan tuotteille ja palveluille on ollut hyvin kysyntää. Matkailuajoneuvoalan suurtapahtuma Caravan 2023 Lahdessa keräsi hyvin yleisöä ja kauppaa uusista ajoneuvoista hierottiin vilkkaasti. Yhteisteistyönä Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n tuottama Caravan 2023 kasvoi jälleen edellisvuoteen nähden. Van Life ohjelmateemana veti hyvin uutta yleisöä.

Liikkumisen vapaus kiinnostaa yhä enemmän suomalaisia ja monimuotoistuva matkailuajoneuvojen valikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille harrastajille. Suhteutettuna väkilukuun Suomessa on eniten matkailuautoja Euroopassa. Myös matkailuvaunuja kohtaan on suurta kiinnostusta. Tarjolla on monen kokoista ja hintaista ajoneuvoa. Varustelu lisääntyy ja vuokrauspalveluille on isoa kysyntää. Toimiala näkee tulevaisuuden valoisana talouden yleisistä haasteista huolimatta. Ihmiset haluavat hyvinvointia ja vapautta liikkua.

Ensirekisteröinnit 9/2023

Syyskuussa Suomessa ensirekisteröitiin 107 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. Kaikkiaan vuonna 2023 on rekisteröity jo liki 1.500 uutta matkailuajoneuvoa. Kotimaisia mökki- ja saunavaunuja on rekisteröity 161 kpl.
Lisätietoa: https://liikkuvakoti.fi/rekisteroinnit/

Yhä useammat tekevät ajoneuvoista liikkuvia koteja

Monet asuvat matkailuajoneuvoissa jo pidemmän aikaa tai statuksella ”toistaiseksi”. ”Elintapa-karavaanareita” on yhä enemmän ja Autonomadismi lisääntyy. ”Urban-luokan” ajoneuvot venyttävät käsitettä matkailuajoneuvo ja päiväretkeilyautoja käytetään pitkiinkin matkoihin hyödyntäen monimuotoista matkailua erilaisine palveluineen. Monipuoliset lisävarusteet kuten yöpymisteltat ajoneuvon katolla tai auton jatkeena monipuolistavat matkailu- ja harrastusmahdollisuuksia. Ajoneuvojen rakenteluun on tulossa uudenlaisia rakentamista helpottavia ratkaisuja, esim. modulaarisia rakenteita ja lisävarusteita. Aina ei rakenneta vanhaa, vaan rakennetaan myös uutta. Matkailuajoneuvojen ”tuunaus” onkin kasvussa.

Koulutusyhteistyö Keudan kanssa

MAT tekee koulutusyhteistyötä Keudan kanssa tarjoten opiskelijoille ja toimialalle vaikuttavia koulutus- ja kehittämispalveluja. MAT:n toiminnan keskiössä ovat myös nuoret, joita ala kutsuu mukaan tulevaisuuden toimialalle. Esimerkkinä kumppanuudesta Caravan-asentaja -koulutuspäivät.
Lisätietoa: https://www.keuda.fi/koulutukset/caravan-asentajan-koulutuspaivat/

Lukuvinkki!

Liikkuvakoti.fi sivuston uusi vieraskynäilijä Asko Leppilampi on intohimoinen maailmanmatkaaja, jolla on tähän mennessä lähes 80 maata nähtynä ja matka jatkuu. Asko on vaimonsa kanssa tehnyt jo noin 500 matkapäiväkirjaa. Liikkuvakoti.fi -sivustolle ensimmäinen juttu julkaistiin syyskuussa ja uutta sisältöä julkaistaan kuukausittain. Tervetuloa lukemaan:

Appamatkustaa liikkuvakoti.fi -sivuston vieraskynäilijäksi

Tervetuloa kaupoille, etsitään sinulle sopivin matkailuajoneuvo!

Mika Jokinen, toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT)


TIEDOTE 9/2023 (PDF)
9/2023 Matkailuajoneuvot (PDF)

Kuva: Erwin Hymer Group

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024